Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szenttamás beindult

A vasárnapi „lovas-legendák napján” – hiszen a 20. század egykor meghatározó hazai zsokéi adták a futamok elnevezését – 3 komoly duplázás kívánkozik az élre: Szenttamás futtatóként, Szuna Szabolcs és Farkas Levente idomárokként, Kun Ferenc és Benkő Ádám pedig lovasokként tettek zsebre 2-2 sikert.

Ha sorrendben haladunk, akkor a Farkas Levente – Benkő Ádám duónak indult legjobban ez a vasárnap, hiszen először Shadow of Nighttal a Nyeretlen Kétévesek Versenyét (IV. kat, 1100 méter, gyep) nyerték meg, majd félórával később a Bonta Ferenc Emlékverseny Hendikepben (V.o, 1100 méter, szint.) diadalmaskodtak, Sprinterrel. Előbbi versenyben, ahogyan azt vártuk is, a futott lovak végeztek elől, hiszen a 2. Easy Sea (Suták Csenge) lett. A 3. helyre beérkező Udvarhölgy (Pap Gabriella) jól mutatkozott be, hosszabbra még jobb lesz. Utóbbi futamban pedig Sprinterrel nyertek Farkas Leventéék, előzetesünkben fel is vettettük annak a lehetőségét, hogy javíthatja múltkori futását a ló. Nos, megtette! Kacharot (Kelemen Z.) meg újfent jelezte, hogy igazán peches, mert hiába küzd, mindig akad valaki, aki megveri, ha éppen nem mondjuk valamilyen technikai problémával küzd. Szimpatikus ló, szurkolunk neki, hogy elbúcsúzzon végre nyeretlenségétől. Orfheus (S. Georgiev) meg ha megtanulna jól eljönni a géptől, gyorsabban kapna lábra, akár kategóriákat is jöhetne előre. Így messziről zárkozva csak 3. tudott lenni.

Sprinter sikere a napi 2. sikerét jelentette Benkő Ádám lovasnak, és Farkas Levente idomárnak

Az első szenttamási siker a Schejbal József Emlékverseny Hendikepben IV.o., 1400m, szint.) jött el, a saját tenyésztésű Keszkenő (Kun F.) révén. Acer (Fézer Ramóna) a 2., Al Zaker a 3. Megjegyezném, hogy Éles Virággal nagyon jól ment a győztes telivér. Itt nekem Galiaspeed (ifj. Kozma I.) volt az egyértelmű csalódás, azt hittem 2 sikere után tovább fog javulni. Nem tette…

Keszkenő (Kun Ferenc) a Szenttamási istálló első sikerét szállította

Szokatlan (Ördög A.) véget vetett idei nyeretlenségének (Keszthelyi István Emlékverseny Hp., II.o., 1400 m., gyep), meggyőző, hogy Hajnalmadárt (Koricsánszky Virág) ilyen stílusosan maga mögé utasította. Heebie Jeebies (Kelemen Z.) a világ végéről jött fel 3.-nak, Úgy tűnik, ezen a napon Georgievnek a nehezen lábra kapó lovak jutottak, Pocomio is csak vánszorgott az első 100 méterén.

A mérföldes Gutai János Emlékversenyben (IV. kat, gyep) vártuk hogy a Farkas Levente – Benkő Ádám csapat triplázik és nyer Miley Irish, de nekik itt csak a 4. hely jutott. Expect No Mercy (Kelemen Z.) igazolta, hogy erős lovas kell rá, így behúzta a futamot a Májer Cintiával is jól futó Sugarbird és a favorit Fille de Fusee (Suták Csenge) előtt. Ritka szép verseny volt, az első 4 célfotóban az első helyért. Gratulálunk!

4-en a célfotóban! A külső Expect No Mercy (Kelemen Zénó) nyert végül

A Németh Ferenc Emlékkupa soros állomásán (V/ b., 1600m., szint.), azaz annak idei 2. megmérettetésén Ribárszki Sára igazolta tehetségét, és az édesanyja, azaz Molnár Orsolya tréningjéből futó Berenice-szel szép győzelmet aratott. A dobogón Benes Flóra és Kovács Réka végeztek Chocito STS-sel és Poker Loverrel.

A napi főversenyben, a Janek Géza Emlékversenyben (Elit kat., 1900 m., szint.) 5 sprinter mérte össze erejét, és Molnár Gyöngyi trenírozottja, Carlos Ray (ifj. Kozma István) igazolta, hogy a pálya legjobb rövid távú lovai között van a helye, mivel nagyon könnyen intézte el a mezőnyt. Xinonima (Ördög A.) és Rémkirály (Suták Csenge) végeztek a placcokon, míg Aleidis (Mocsinka Vivien) 4. lett, igencsak lemaradva.

Ilyen könnyen nyert Carlos Ray a Janek Géza Emlékversenyben. Igazi klasszis!

A napot egy nyeretlenek versenye zárta (V. kat.,1900 m., szint.) és ez hozta el a 2. szenttamási elsőséget: The Little T. (Kun F.) nem adott fogást magán az őt végig pressziónáló Címerrel szemben (Gönczi Rebeka), míg Akatchi (Kelemen Z.) igazolta, hogy a Jazy Team importjai nem lehetnek gyenge lovak. Valdenzar (S. Georgiev) nagyon rosszul futott. Lehet, hogy tényleg csak ennyit tud? Úgy fest, el kell fogadnia ezt a menedzsmentjének is, és nekünk is…

Mindent összegezve remek versenyeket láttunk, a Gutai János Emlékverseny végküzdelme például rendkívül emlékezetesre sikeredett, no és örülnünk kell, hiszen végre Szenttamás magára talált. Szüksége van rájuk a magyar galoppsportnak.

Negatívum, hogy egy lejeentéssel csak 5 csikó indult a június közepi versenyben, és közülük is csak 3 volt debütáns. Hiába, kevés a ló…