Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szenttamási Díj-napi (2023.05.21.) galopp kérdések

Összesen 8 futam, jobbára – sajnos – megint csak kis mezőnyök. Ugyanakkor azért akadnak futamok, amelyek talán nem olyan egyszerűek, maximum utólag lehetünk velük majd igazán okosak.

Újra Pesten lovagol ezen a napon Jaroslav Línek és Ján Havlik, Georgiev és ifj. Kozma pedig gyakorlatilag csakis sanszokon ülnek. Vagy lehet, hogy éppen miattuk van esélyük ezeknek a telivéreknek? Nézzük!

Az első futamban Wolf of Wallstreet (Georgiev) jó beállításból verhetetlen? Épp, ahogyan a Turf „A nap nyerője”-ként megadta? Vagy a látványosan jó próbafutása után Sempelior (Koricsánszky Virág) olyan formával folytatja, ahol tavaly ilyenkor abbahagyta? Esetleg London tehetséges hajtónőjével (pardon! Most éppen lovas lesz Takács Eszter Cseperke, aki mindkét szakágban jelen van), szóval lovasnőjével rövidre kifutja topját és nyer?

Az V. osztályú Turbó Hendikepben mindenképpen Galiaspeed (ifj. Kozma) és Kacharot (Línek) csatájára számíthatunk? Én úgy hiszem…

A 3. futamban a nyeretlenek 1800-ra mennek. Az újonc Valdenzar (Georgiev) lenne a nyerő, ismerve a jó istálló menedzselést, no és a lovast? Esetleg Alan Catcher (ifj. Kozma) komolyan javul és idei első futására rátesz egy stone-t? Vagy Power Pass (Gönczi Rebeka) megszerzi lovasának a 101.-et?

A mérföldes Szenttamási Tej Hendikepben újra életre kel a Pap Gabriella-Csupor Ferenc team, miután Safraneket egykor legfoglalkoztatottabb lovasuk, Suták Csenge üli? Damast (Bernáth) 2. hendikepjében megfutja korteher számát és nyer? Esetleg King’s Pride (Kolumbán) első hendikepje máris siker lesz?

Az Aréna Hendikep 1400 méterén Best Heart (Georgiev) 3. futására is megőrzi idei veretlenségét? Netán Hajnalmadár (Línek) klasszis lovasával javítja amatőrrel elért gyenge formáját? Cenzor (Suták Csenge) topot megy?

A 6. futamban Dame Shelby (Éles Virág) 6. versenyét is megnyeri korteher V. kategóriában? (Hajjjajjjj…. mondjuk menedzselési bravúr itt tartani. De miért ne tenné a menedzsment, ha mód van rá?) Vagy Royal Force Ján Havlikkal véget vet a menetelésének?

A nap főfutama a Szenttamási Díj, de most sajna nincs benne szenttamási ló. 6 induló, 6 nyerő esély? Nekem úgy tűnik… Voyager (Havlik) nagy stílusban nyert. Airburstnek (Benedek) ez a jó távja? A papíron kilógó 3 éves Carlos Ray (ifj. Kozma) még tovább is jöhet előre? Akkor ugye ő lesz a favorit? Vagy a két hölgylovas Suták Csenge Rémkirállyal és Gönczi Rebeka Skyline City-vel megmutatják a mezőnynek?  Előbbi ló utolsó előtti formájával, utóbbi pedig az 1400 méterrel oldhatják meg a feladatukat. Ami meg Golden Boy-t illeti, hát nyerés után fut, nemdebár? Ráadásul Línekkel…

A zárófutam1600 méterén, IV. osztályban Keszkenő (Kun) megvédi Szenttamás becsületét és nyer a ménes napján?  Esetleg Merlin (Línek) első hendikepjére hozza magas korteher számát? Vagy Wind Princess (Suták Csenge) legalább egy jó helyre elég? Mert a ló utolsó számán sokat rontott az olasz vendég zsoké, a tréner lányával, Ramónával például sokkal jobban ment.

Ugye, hogy vannak komoly kérdések ezen a versenynapon is?