Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szenttamási nap

Kisütött a nap, így igazán késő tavaszias időjárási körülmények között rendezhették meg a vasárnapi galoppversenyeket. Középpontban a Szenttamási Díj állt, a keretprogram pedig mind-mind a szép múltú ménesre emlékeztetett. Reméljük lesz még felvirágzásuk, egyelőre örülhetünk, hogy nem szűnt meg a tenyésztés és a futtatási kedv arrafelé. Komoly sanszuk nem volt, reméljük mihamarabb lesz, méghozzá olyan, aki a Szenttamási Díjban is résztvevő lehet.

A napot összegezve: semmi különleges. Rögtön a nyitófutamban érvényesült, hogy a megérzésünk helyes lehetett: Gianpasquale Fois, olasz vendéglovas nem lehetett élete formájában a múlt heti versenynapon, az általa lovagolt Fézer lovakban sok-sok kiló benne maradt. A tréner lányával előtte hasítottak, és most, hogy Suták Csenge került Ultra Pont nyergébe, rögtön jött a nyerés. (Az utolsó futamban a zsokéhölgy Wind Princess-szel is korrigálta az olaszt, mely ló így élete legjobbját produkálta 3. helyével, míg ugyanebben a hendikepben Bergspitzén Fézer Ramona ült, amely telivér úgyszintén javította a Fois-val rosszul sikeredett versenyét.) Van ilyen. Anélkül, hogy szegény olaszt a földbe tipornám, lényeges leszögezni, hogy kimondottan jó zsoké, de rossz napja még Dettorinak is lehet… Amúgy ebben a III. osztályú hendikepben Wolf of Wallstreet (Georgiev) futása okozott komoly csalódást, London (Takács Eszter Cseperke) jó szereplése, egy 2. hely, viszont kellemes meglepetés.

Ultra Pont (Suták Csenge) javított

A 2. futamban Galiaspeed (ifj. Kozma István) nyerését bejósoltuk, bár Kacharot-val (Línek) gondoltuk, hogy csatázni fog a győzelemért. Nem csatázott senkivel, könnyen nyert, és kettejük közé még Solar (Éles Virág) is beékelődött.

Línek Imposing Pannal vigasztalódott, bár a küzdelem hevében szépen lezárt a favorit Power Pass-nak (Gönczi Rebeka), aki tuti nem köszönte meg ezt a haditettet. Az egy másik kérdés, hogy így is bronzos lett, és valószínűleg nem ezen múlt a sikere. Ebben a futamban nagy bizalommal indult az újonc Valdenzar (Georgiev), de a startja nagyon rosszul sikerült, aztán onnantól kezdve afféle minden mindegy alaapon lett lovagolva. Szerintem legközelebb érdemes lesz rá fogadni, jó starttal nem tudjuk, mire képes.

Az 1600-as V/b-s hendikepben sejtettük, hogy King’s Pride (Kolumbán) akár nyerhet is – ez bejött -, csakúgy, mint az, hogy Safranek is jól fut majd mostani lovasával. Mindenesetre a ló fel lett rázva, az biztos…

Felicita „Kiskozmával” pedig a Gyolai Racing versenyistállónak hozott végre idén örömöt, így a fekete-arany színek képviselői boldogok lehettek. Voltak is, ez jól látszott a győztesek körében, hiszen Felicita Girl méltó ünneplésben részesült.  Ugyanitt Best Heart (Georgiev) elvesztette idei veretlenségét, 3. lett, míg Hajnalmadár (Línek) korrigált. Cenzor (Suták Csenge) ezen a napon nagyon matt volt.

Felicita Girl (ifj. Kozma István) a Gyolai Racingnek okoztt nagy örömöt

Dame Shelby kijelenthető, hogy az V. kategóriás díjversenyek királynője! Éles Virág, illetve a menedzsment okosan használják ki a kiírásbeli hiányosságot, és 6. sikerét jegyeztetik itt a klasszisközeli telivérnek. Ha ez így megy tovább, szerintem a 25.-nek is tapsolhatunk majd… A lényeg: jól csinálják Dame Shelbyvel, Csontos Pál trénert semmilyen kritika nem érheti, él a szabályok adta lehetőséggel.

A nap főfutamában a rendkívül eredményes trénerasszony, Molnár Gyöngyi örülhetett, hiszen lovát, Carlos Ray-t újra rövidebb távra vette és kiderült, hogy a ló igazán klasszis közeli. Ifj. Kozma Istvánnal kivédte Rémkirály (Suták Csenge) erős attakját és nyakhosszal győzött. Carlos Ray nagy ígéret! Voyager (Havlik) rosszul futott és ez több kérdést is felvet a laikusokban. Mi történt a Batthyány megnyerése óta az 5 évessel 2 hét alatt? A 200 méter mínusz ennyit számított? A lovas csere? Kozma lovagolta a Batthyány-ban, de most nem őt választotta, pedig trénerétől ez a ló ment. Ki tudja? Amúgy ugyanitt Airburst (Benedek) gyengébb futása is meglepett.

Carlos Ray (ifj. Kozma István) klasszisához egyre kevésbé fér kétség

A zárófutam 1600 méterén nyert Visiana Bernáth Christopherrel, Farkas Leventééknek szerezve boldogságot. Szép nyerés volt. Itt Keszkenő (Kun Ferenc) 2. helyével Szenttamás becsületét megvédte díjuk napján, és azért azt, hogy mindent igyekeztek megtenni jól jelzi, hogy Frangipánival – szintén Kun Ferenccel – egy 3. helyet is begyűjtöttek a Dame Shelby-s versenyben.

Pozitívuma a napnak, hogy ifj. Kozma István remek lovaglásokat mutat be, ezen a napon is mesterhármast szerzett, melyhez őszintén gratulálunk! Őrzi ragyogó formáját!