Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szimpla nap, Georgiev duplával

Nem lehet mindig ünnepelni, illetve egy fieszta után illik szusszanni egyet. A múlt heti Dettori- és Kincsem Díj-napi extázis után csendesebb volt a Park, de azért 7 futam lefutásra került, és szerintem nem bánta meg, aki kijött.

A Jeremy Díj (1400 m., IV. kat., gyep) Victory of Genius (Mocsinka Vivien) sikerét hozta, ugyanakkor akik ismerik Sugarbirdöt, számíthattak annak 2. helyére, hiszen ő Suták Csengével, pláne füvön mindig nagyot megy, így bizony szorongatta a jó esélyű nyerőt. Az erősen játszott Nicolene (Koricsánszky Virág) kisodródott, lehet azért ment el a placca.

A 2. futamban, a Noble Law Hendikepben (1600 m., III.o., gyep) a totál kasszakedvencnek, Wolf of Wallstreetnek (S. Georgiev) egy kicsit bujócskáznia kellett a befutó elején, de egy ilyen lovassal naná, hogy megtalálta az utat és könnyen győzött. Acer (Fézer Ramóna) jobbik arcát mutatva lett második.

Könnyen nyert a favorit Wolf of Wallstreet

Mirtuszhanga viszont valószínűleg mindenkit meglepett, amikor kezdő lovasával, az élete első sikerét arató Czene Leilával hazaért az 1100 méteres Apple Star Hendikepben (V.o., szintetikus). Először futott hendikepben, remek beállításból, ugyanakkor nagyot küzdött, hiszen Alda (Kocka Á.) tőle rövid nyakra a 2., míg utóbbitól fejre a 3. Baretta (Bernáth Ch.). Jó csata volt!

A nyeretleneknek kiírt Vajda Sándor Emlékversenyben (1600 m., V. kat., szintetikus) nem a győztes volt meglepetés – Space Oppurtunity (Ördög A.) – , hanem az, hogy a nagytermetű, amúgy igen szép Lavacry (Fézer Ramóna) hatévesen debütálva (!!!) az ezüstös pozícióban érte el a célt. Ritkán látott csodaszerűség!

A Nyeretlen Kétévesek Versenyében (1600 m., IV. kat., gyep) kiderült, hogy Sommerprinz-nek (Fézer Ramóna) jobban fekszik a mérföld, mint az 1300, hiszen javulva győzött 6. helyezése után, mikor is 21 hosszra volt a nyerő Easy Cash-től. A legjobb újonc a 2. helyezett Bermuda (Mocsinka Vivien) lett, 3. a szintén debütáns Trun (ifj. Kozma I.)

Sommerprinz (Fézer Ramóna) 1600-ra sokat javulhatott

A II. osztályú napi főversenyben, a Ryan’s Gift Hendikepben (1800 m., gyep) Respectationnal megszerezte Georgiev napi dupláját. Fitzantét okosan lovagolta Farkas Dorottya, vezetett, de be tudta osztani lova erejét, így kihasználva mini súlyát közeli 2. lett.

A nap utolsó futama a Dancing Candle Hendikep (1600 m., V/b., szintetikus) volt. Itt Tempón bizonyította tehetségét Bernáth Christopher és verték Samillát (Kocka Á.) és Poker Lovert (Suták Csenge). Utóbbi a végén kapott lábra, lehet, hogy még hosszabbra még jobb lesz.