Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szombati (!) galopp kérdések

Cserélt versenynap, azaz a megszokottól eltérően most szombaton állnak startgépbe a telivérek a Kincsem Parkban. Főfutam országalapítónk tiszteletére a Szent István Díj, mely 2200 méteren kérdezi ki a jobb lovakat.

Az első futam a Tizedes Hendikep (1400 m., V.o., szintetikus), 7 lóval. A PERLA istálló Molnár Orsolya tréner asszonytól 2 lovat is csatába küld. Berenice Líneket kapja társául , kezdő lovasok után. Ugye símán javulhat annyit, hogy nyerjen? Persze az istállótárs Berenice (Bernáth Ch. ) beállítása sem tűnik rossznak… Címer (Gönczi Rebeka) klasszisok közötti kirándulása csak egy kaland volt. Lehet-e kérdés, hogy ez az ő csapata, ahol egyértelműen nagy sansz? Bocaccio Boy (ifj. Kozma I.) a 2. hendikepjét futja. Meglepődnénk ha nem lenne legalább placcon?

6 induló az Augusztusi Díjban (1200 m., IV. kat., szintetikus). Ahogyan a Turf írja, jómagam is Oligarcha (Farkas Dorottya) és Sugarbird (Suták Csenge) csatájára számítok. De Ultra Pont (Fézer Ramóna) és Keszkenő (Kun F.) megelőzheti akár mindkettőt? Utóbbi ráadásul hendikep-nyerés után fut…

A Binabik Hendikep 1400-ra (II. o., szintetikus) hívja starthoz a telivéreket. Canizares (Kelemen Z.) egy sima III. osztály kipipálás után eggyel feljebb is nyerhet? Cenzor (Suták Csenge) megint „csak” dobogós, vagy végre győz? Victory of Genius (Mocsinka Vivien) mini súlyával hazafuthat? Liebeskind kapott egy jó Líneket. Netán itt a tuti?

Most 1300-ra futnak a nyeretlen kétévesek (IV. kat.) és szintetikusra! A 10 startolóból 5 újonc. Közülük Wukk (ifj. Kozma I.) a csikóit mindig készen indító Molnár Gyöngyi tréningjéből rögvest nagyot dobbant? Governor (J. Línek) Kasey-től elszenvedett 2 hosszas veresége mennyit jelent ebben a mezőnyben? Mert az ugye nagyon valószínű, hogy javulni fog. Easy Sea (Fézer Ramóna) is csak 2. volt első futásakor, de csak nagyon picit javulva, ő ugyanis már 2 futást is teljesített. Vagy másik csikó(k)?

5. futam a Köteles Bertalan Emlékverseny – Bevezetőszíj Hendikep (1800 m., III.o., gyep). Szokás szerint a startszemélyzet díjazza a nyerő csapatot, és kijelenthető, hogy ez a verseny mindig nagyon népszerű a lovasok között.A Jazy Team lova, Akatchi (Koricsánszky Virág) nemcsak, hogy első hendikepjében indul, ám ráadásul mindezt minimális teherrel, 48,5-tel teszi. Rendkívül komoly sansz? A 2 szenttamási ló, The Little T (Gönczi Rebeka) és Frangipáni (Kun F.) igazolják az istállóformát? Vagy megint Línek? Szó mi szó, papíron a drezdai kiruccanását követően futó Wolf of Wallstreet favorit lehet. Fantastic Chestnut (Benedek Z.) is első hendikepes. Vajon itt mit tud majd? Esetleg Emerysday (ifj. Kozma I.) dob egy nagyot?

Csupán 6 induló az Amatőrverseny Hendikepben (2000 m., V/b., szintetikus). Pannon Force DL (Botlik Fanni) és La Fiancée (Ribárszki Mira) nagyon szélső esélyűeknek tűnnek. Na de a másik 4?  Molnár Orsolya 3 lovat indít. Közülük ugye Damast, a lányával, Ribárszki Sárával a legnagyobb esély? Vagy a jelenlegi amatőr mezőny legeredményesebb lovasa, Májer Cintia érkezik az orosházi Samillával?

A nap kimagaslóan legnagyobb versenye a 7 indulós Szent István Díj (2200 m., Elit kat., gyep).  A 3 hároméves közül a Derby 2. Lord Winter (Kelemen Z.) sanszosabb mint Real Hope (Benkő Á.) a Derby 3.? A négyéves Euraquilo (ifj Kozma I.)  az újabb távemelést is bírja és tripláz? Tulsa (Suták Csenge) újfent visszakapta kedvenc lovasát, de ilyen erős mezőnyben lehet, hogy ez sem elég? Delikát (Fézer Ramóna) is fixen nyomja a 60 pluszos formáit. Itt mire mehet velük?

A nap a Nyeretlenek Versenyével (1900 m., V. kat., szintetikus) fejeződik majd be.  Di Domenica Sweety (Kolumbán Ö.) a Derbyből érkezik. Ebben a kategóriában toronymagasan áll. Power Pass (Gönczi Rebeka) hendikep számai szerint egyre rosszabb. Ez lehet valóság? Vagy most visszatér és nyer? Nota bene még az utolsó, leggyengébb számával is 2. esély! Orfheus (Suták Csenge) szállítja a helyezéseket. Most is csak dobogó? Vagy esetleg…? Persze, ha előző kettőt veri, az meglepetés lenne, ugye? Helyre és kombinációban jó lehet Space Oppotunity? Szerintem igen…

Kellemes SZOMBATI galopp nap elé nézünk tehát, szokás szerint tele kérdésekkel.