Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tour To Paris-napi (2023.05.28.) galopp kérdések

Vasárnap a közelmúlt hazai vonatkozást tekintve legjelentősebb sprinter királyáról, Tour To Paris-ról van elnevezve a főfutam, stílszerűen rövid távra, 900 méterre kiírva. De az idei esztendőben először starthoz állnak végre a csikók, azaz a kétévesek is, ami mindig üde színfolt a versenynaptárban.

Rögtön a csikóversennyel indul a nap. Mondják, általában érdemes kancát játszani ilyenkor, mert koraibbak, mint a mének. Most a 7 indulóból 6-an kancák. Akkor szinte tutira vehető, hogy ők nyernek? Esetleg az egyetlen mén, Cezar (Nagy N.) megvédi nemének becsületét és nyer? Fézer Róbert lovai rendszerint koraiak. Easy Sea (Suták Csenge) is így van felkészítve? Két ló fut Farkas Leventétől. A lovasítás alapján elmondható, hogy Shadow of Night (Benkő Á.) lesz a jobb? Amúgy Ribárszki mester is mindig készen adja a lovakat versenyre, ráadásul Línek ül Chiquitita Girlön. Ez garancia minimum egy dobogóra? Az istállóbizalom nagy az irányába, még a másfél kiló túlsúly ellenére is! Vagy Zala Csaba örülhet Claudia (Gönczi Rebeka) vagy Romanova (Benedek Z.) sikerének? Egyelőre vakugrás…

Egyenesre, 1200-ra mennek a II. osztályú hendikepben 6-an. Két hasonló sansznak tűnő Roszival ló – Aleidis (Suták Csenge) és Botaniste (Kelemen Z.) -, ne feledjük, hogy előbbi rövidre volt igazán jó. Most idézi majd kétéveskori önmagát? Vagy Sugarbird (Májer Cintia) nekilódul és dupláz egyet? Netán Poccomio (Georgiev) azt futja, amit eddig csakis mostani lovasával tudott? Mert ha egy 63-as számot mutat, az minimum egy 2. hely…

A nyeretlenek szintén 1200-re mennek, de szintetikuson. Maronka Gábortól másodjára javulhat egy nagyot Blanco (Nagy N.)? Esetleg Safranek Suták Csengével folytatja a vele megkezdett utat és nyer? Lehet meglepetés ló az a Lord Silver (Gönczi Rebeka), aki a tréner Szabó Nikinek egyik szíve csücske, és eleve sokat vár a lótól?

A 4. futamban egy újonc lovas, Talián Tamara, Criminálissal, de nem hiszem, hogy nyomasztja őket az esélyesség terhe, mivel papíron Orfheus (Línek) és Mozifilm (Suták Csenge) párviadalára kell számítanunk. Ez igazolódik vajon?

10 indulós az 1600 méteres, III. osztályú Postássy János Emlékverseny. Lehet, hogy ez is hoz egy Suták – Linek meccset? Who Cares és Endymion csatája bejósolható. Nekem Acer (Fézer Ramóna) a meglepetés lovam. Vagy talán Mesetár (Mocsinka Vivien)? Ennél a kettőnél az a kérdés, hogy jobb-e nekik ez a mérföld, mint a rövidebbek, ahol már bizonyítottak. Gainer Boy (Georgiev) meg ugye nem is lenne meglepetés…

Legnagyobb mezőnye az 1600 méteres Nyeretlenek Versenyének lesz, 11 indulóval. Keresd a nőt? Mert a szaklap Fille de Fusee-t (Suták Csenge), Merci Start (Mocsinka Vivien) és Mr. Croissant-t (Gönczi Rebeka) jelöli, ebben a sorrendben, tehát amazonok csatázhatnak az első helyekért. Az elsőnek említett telivér 55-ös formát mutatott első Kincsem parki futásakor, de Baden-Badenben feltartottak vele, a középső ló magasabb formáját legutóbb kiemelt versenyben hozta 6.-ként, ami nem perdöntő, míg utóbbi egy 2. hellyel mutatkozott be, és másodjára akár 10 kilót is javulhatna? Benne van a pakliban!

A nap főfutamában, a szuper rövidtávú, 900 méteres Tour To Paris Díjban csak 6-an indulnak. Papírforma szerint El Prado’s Joy (Georgiev) kilógni látszik felfelé ebből a csapatból, ugyanakkor Oklanda (Suták Csenge) eddigi egyetlen versenyét, még tavaly, csikóként, 1000 méterre aratta. Imádni fogja a sprintet és repülni fog?

A zárófutamban a szinte mezítláb futó Gump 2200-ra nem talál majd legyőzőre? Vagy első hendikepjében Shining Star Jarolav Línekkel annyit jön előre, hogy megkönnyezzük? Vagy a Turf jól érzi és Lucnaor (Éles Virág) és Quannah (Bernáth C.) leosztják egymás között ezt az V. osztályú hendikepet?

Van min agyalni vasárnap 2-ig, és aztán jönnek a versenyek!