Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tutik és meglepetések vegyesen

Egy 7 futamos versenynapra került sor vasárnap a Kincsem Parkban. Összességében jó szórakozást biztosított a program, erre szokták azt mondani, hogy soha rosszabbat. Favorit siker éppen úgy akadt, mint meglepetés.

Az Angelina Hendikep (1400 m., V.o., gyep) nyitotta a napot, melyben egy igen könnyed Acer (Fézer Ramóna) győzelmet láthattunk. A 2. helyezett Damaston bizonyára sok-sok kilót hozott Jaroslav Línek, azonban ez is csak az ezüstre volt elég. És hogy a papírforma teljes legyen, arról a 3. helyezett Samilla (Kocka Á.) gondoskodott.

Nagy, talán túlzottan is nagy elvárás előzte meg a 45 ezer euróért magyar tulajdonba került Flying Aquangel (J. Línek) futását a kétéves újoncoknak kiírt Kezdő Lovak Versenyében (1400 m., IV. kat., gyep). Vezetett, de aztán elrobbant mellette Géza (S. Georgiev) és megnyerte a versenyt, sőt, még végül a bábolnai Romarris (M. Madihi) is megelőzte, így csak 3. helyezett lett az angol import. Hogy mi ebből a tanulság? Nos, abszolút semmi. Molnár Gyöngyi trénerasszony is nyilatkozta a verseny előtt, hogy nézi, figyeli a ló versenyét, és ebből lehet majd építkezni a későbbiekben. Való igaz, nem szabad pálcát törni Mastercraftsman szürke fia felett, aki – szerintem – sprintversenyekben lehet majd igazán jó, hiszen úgy fest, robbanékonyság bőven van benne. A futamot színesítette Galileo Jag (Fézer Ramóna) produkciója, aki – ironikusan tekintve – valószínűleg az egyenespályás versenyekre készül, hiszen az istállóegyenes után nemigen akarta bevenni a kanyart, így egyenesen a Jurassic Parknak nevezett ügető tréningpályán kötött ki. Szerencsére sem neki, sem lovasának nem esett baja.

Géza (Stanislav Georgiev) első nekifutásból elvesztette nyeretlenségét

A Miss Vikaniko Hendikepben (1600m., IV.o., szintetikus) meglepetésre Thunder Girl futott nagyot Mocsinka Viviennel, igaz, a befutóban élet-halált ment Frangipánival (Kun F.), de végül nyakhosszal hazacsúszott. Mr. Croissant (Gönczi Rebeka) kisebb csalódásként csak bronzos lett.

Meglepetést hozott a 4. futam, azaz a Molnár Ernő Emlékverseny (1600 m., III. kat., szintetikus). Bár honlapunkon felvetettem, hogy van Visianában (Benkő Á.) képesség, a kérdés csak annyi volt, hogy vajon tud-e még javulni annyit, hogy verhesse Cenzort (Suták Csenge)? Nos, tudott, így a befutási sorrend is ez volt.

A Nyeretlenek Versenyében (1200 m., V. kat., szintetikus) Alda búcsúzott ettől a bizonyos „nyeretlen” státusztól, és Kocka Ákos erős és ellenállhatatlan lovaglásával rendkívül biztosan verte Meglátót (ifj. Kozma I.). Frézia (Kun F.) lett a 3.

A nap főfutama az Alfkona Hendikep (1200 m., I.o., gyep) volt, melyben Who Cares Jaroslav Línekkel meghozta a várt javulást, és valószínűleg topjára rátéve egy lapáttal győzött, Princess Parkot (ifj. Kozma I.) leverve. Jumeirah Beach (M. Madihi) 3. helyezése meglepetés, főleg a topsúly miatt, gyakorlatilag az utolsó lépésben verte Aleidist (Suták Csenge).

Who Cares nagyot futott Línekkel az Alfkona Hendikepben

Az Overpace Hendikep (1200 m., III.o., gyep) végül a zöld gyöp helyett a zöldasztalnál fejeződött be, hiszen egy kicsit a jégkorong meccsekhez hasonlatos bodicsek parádét nézhettünk végig, jóllehet – a versenyintézőség ítélete szerint – mindez nem befolyásolta a végeredményt, így Power Pass (Gönczi Rebeka) megtarthatta első helyezését a kisebb „tolást” kapó Gainer Boy-jal (Kelemen Z.) szemben, míg Emerysday (Ördög A.) ért oda 3.-nak. Ultra Pont (Fézer Ramóna) is kapott a jóból, de nem emiatt lett csupán az 5. Banbolina Et (Kolumbán Ö.) volt a favorit, de a verseny során ebből nem sok látszott.