Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Újabb reménységek feltűnése

A 2024-es versenyévad 2. napján ismét tűntek fel tehetségek a 3 éves korosztályban, illetve újfent kiderült Delikátról, hogy a felső-középtávon rendkívül meghatározó telivér a Kincsem Parkban. Megnyerte az Igazgatósági Díjat, azaz remélhető, hogy akár még a tavalyinál is jobb éve lesz.

A nap első futamát, a Dőry József Emlékversenyt (1400 m., V. kat.) egy import, a Pesten először futó State of Chaos (Farkas Dorottya) nyerte meg, rendkívül magabiztosan. Angliában volt már 3 bíztató futása, a tréner és a tulajdonos joggal bízhatnak benne. Egy francia import, Campbell (Mocsinka Vivien) lett a 3., míg közéjük a rutinos Finiston (J. Parigál) került.

Farkas Levente idomítottjai végül csak megindulnak! Az első napon nem ment minden úgy talán, ahogyan azt remélték, most viszont Cunamival (Gulyás Sz.) behúzták a Horváth Károly Emlékverseny Hendikepet (1200 m., III.o.). Nagyot küzdött ló és lovasa, Fabrizia (Gönczi Rebeka) talán már előttük is járt, de végül visszaverték a támadást. a bronzos Partizán (Mocsinka Vivien) lett, az istálló reménykedhet benne legközelebb. Orfheus (M. Madihi) totál állva maradt a startnál.

A Merhal Ernő Emlékverseny Hendikep (IV.o.) 1400 méterén Aprópénz (Suták Csenge) már jóvátett valamit a tavalyi gyengébb évéért cserébe, és szemre is könnyen verte meg a sokak által már-már nyerőnek vélt Soul of Phoenixet (S. Georgiev). Safranek 3. helye is meglepetés. Emerysday (Ördög A.) 4. helye azt mutatja, hogy legközelebb ebben az osztályban kell rá számítani.

Aprópénz (Suták Csenge) könnyed győzelme javulást mutat

Az V. osztályú Sütvényi Hendikepben 1100 méterre robogtak a sprinterek. A két bábolnai, Farris (M. Madihi) és Falarris (Mocsinka Vivien) gyilkolták egymást, végül előbbi tette ezt jobban, és látványos küzdelemben győzte le ellenfelét. 

Farris (Monir Mahidi, kívül) nagy csatában verte a szintén bábolnai Falarris-t (Mocsinka Vivien)

Az 1100 méteres Nyeretlenek Versenyét (V. kat.) az elmúlt héten nagy stílusban az első helyen végző Nabilovnak a tréning- és istállótársa, Short Circuit (Kun F.) nyerte meg, ugyanolyan ígéretes stílusban. Csak játszott a mezőnnyel és látszik, hogy nagy lehetőséget kapott vele is Szuna Szabolcs trénerként. A legközelebb hozzá Governor (J. Línek) ért oda, a dobogó legalsó fokára pedig a gyengén induló újonc, Souda Bay (Fézer Ramóna) küzdötte fel magát. A jól kezdő Matchless Maggie (Gönczi Rebeka) a végére elfogyott.

A nap főfutamában, az Igazgatósági Díjban (2000 m., Elit kat.) a múlt heti nyerőben, Sándor Mátyásban (ifj. Kozma I.) mintha nem lett volna elég kraft, ahhoz legalábbis biztosan nem, hogy az erős Delikátot (Ördög A.) megverje.  Zala Csaba idomítottja letette idén is a névjegyét, 1800 és 2200 között a legjobbak között a helye. Di Domenica Sweety (M. Madihi) ért 3.-ként a célba.

Delikát (Ördög Alen) ismét bizonyította klasszisát

A Kilcock Hendikepben (1600 m., V/b.) a herélése után nagy bizalommal indított Pensylvania (Mocsinka Vivien) tudott hazaérni, igazán meggyőző stílusban, jelezve, hogy osztályokkal feljebb is jó lehet még a nagyon szimpatikus „Peti”. A favorit Damast (J. Línek) nem érhette utol, míg Surranó (Suták Csenge) jelezte, most, háromévesen sok mindent bepótolhat és meglepődnénk, ha nyeretlen maradna.

A zárófutamban, az 1400 méteres Nyeretlenek Versenyében (V. kat) Trun (ifj. Kozma I.) jól jelentkezett, és minden bizonnyal Brametot sárga fia tud még majd több futamot is nyerni. A francia Daenerys (Fézer Ramóna) szintén reménykeltő, Middleofthenight (Suták Csenge) pedig előbbre lépett. Az újonc Navalla (ifj. Fejes L.) borzasztóan rossz startja után szépen, csendben felosont a 4. helyre.

Kimondottan érdekes versenynapot zárhattunk, és csak gyűlnek és gyűlnek a klasszisjelöltek!

A legtöbb versenyt nyert idomár: Kovács Sándor (State of Chaos, Trun)

A legnagyobb hármasbefutóosztalék: Aprópénz – Soul of Phoenix – Safranek 768,4

Legnagyobb befutóosztalék: Cunami – Fabrizia 72,3

Legnagyobb tétosztalék: Farris 18,2