Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vaquero és Reshiram: névjegyek letéve!

Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen mindketten győzelemmel kezdtek az Orosházi Díj napján. Az év legrövidebb távú hendikepjében pedig ragyogó osztalék született.

Kezdve a két újonccal, nos úgy tűnik, Vaqueróval (M. Milojevics) igen jó vételt csinált az Álmodó istálló, hiszen bemutatkozása fényesre sikerült ennek a hároméves Red Jazz apaságú heréltnek. Kicsi, de erős társaságot utasított maga mögé az Orosházi Díj 1600 méterén, gyepen, I. osztályban. A látott stílus alapján máris látszik, hogy akár egy jövőbeli klasszis, vagy klasszis közeli telivér bontogatja szárnyait, hiszen a dobogón mögötte Catch Me (Suták Csenge) és Visiana (Benkő Á.) végeztek, akik azért erős lovak.

Vaquero (M. Milojevics) meggyőző volt az Orosházi Díj megnyerésével

A másik nyerő újonc a Nyeretlen Kétévesek Versenyében (1200 m., IV. kat., gyep) tette le névjegyét. Reshiram (Kelemen Z.) az 1 kiló túlsúly ellenére is meggyőzően lett első a korábban már 57-es formát is mutató Pescara (Fézer Ramóna) előtt. Ebben a futamban egy újabb álmodós ló, Matchless Maggie (M. Milojevics) sem rossz formával mutatkozott be, ez most a 3. helyre volt elég.

A Jazy Team örülhetett annak, hogy Reshiram (Kelemen Zénó) győzelemmel tudott bemutatkozni

A „repülőgépeknek” fenntartott 900 méteres Báthory Hendikep (korábban: Repülő Hendikep, I. o., gyep) azé a Power Pass-é (Gönczi Rebeka) lett, aki hosszúról lett visszavéve utolsó futására, és már akkor is nyert 1200-ra. Most 900-ra kurtított távon ellenállhatatlan volt, míg a nap meglepetését Easy Cash (Kelemen Z.) ezüstje szolgáltatta. Nicolene (S. Georgiev) azért picit hosszabbra szerintem jobb, de kipróbálták, és így is 3.-ként végzett. Amazon Goddess (Koricsánszky Virág) hosszú kihagyása után is fogadói bizalomtól övezve versenyzett, de lemaradt, talán ez a futás hoz majd rajta. A hármasbefutó-osztalék 1 forintra 1658 forintot fizetett arányában.

Luis Fernando (ifj. Kozma I.) október 1-jén győzelemmel mutatkozott be a Kincsem Parkban, és most, a Geist Gáspár Emlékverseny (1400 m., IV.kat., gyep) után is veretlen maradt, újfent 6 hosszal győzött, most éppen a jó esélyű Gainer Boyt (S. Georgiev) verve. Arabika (Koricsánszky Virág) két nyerés után sem ment rosszul, bronzos lett.

Safranek valószínűleg a visszatérő Jozef Parigálra várt, mert vele a Rapp Csaba Emlékversenyben (1400 m., V.o., szintetikus) első lett, igazolva a friss formáját. Passziót (Mocsinka Vivien) nagyon vártuk, és a 2. helyezést meg is szerezte.

A Csákói Hendikepben (1600 m., IV.o., szintetikus) Celektív (Koricsánszky Virág) volt legyőzhetetlen, utcahosszal nyerve meg a versenyt Dancing Storm (Suták Csenge) előtt. Thunder Girl (ifj. Fejes L.) gyenge volt.

Hogy sokszor nagyon várja egy-egy ló a hendikepbeli első futását, arra a Bogárzói Hendikepet (1200 m., V/b., szintetikus) megnyerő Passion of my Love (Kovács Réka) a bizonyíték, maga mögött tartva nyert a szintén hendikep debütáns Sic et Simpliciter (Czene Leila) előtt. Szegény Baretta (Bernáth Ch.) hiába reális sansz mindig, a kalapból minden futásakor előjön egy (vagy két) meglepetés ló, aki(k) megveri(k).

Emese és Gábor Esküvője (2000 m., V.kat., szintetikus) – nos, ez volt az elnevezése a zárófutamnak. Nem véletlenül, hiszen a lelátó, majd a winner circle egy újsütetű házaspárnak adott helyet. No és egy Mr. Jury Twister (Kolumbán Ö.) sikernek, amit Keeness (ifj. Kozma I.) és Alibi (Bernáth Ch.) előtt húzott be. A versenyre 10 ló volt nevezve, ebből 5-en indultak. Hogy miért? Mr. Croissant-t és és Timotyt előzetesen lejelentették, míg Lavacry-t, Singellát és az újonc Aramatot a starter nem engedte indulni, miután ezek szabotálták a startgépbe való beállást. A násznépet ez nem zavarta, örültek a versenyeknek (mert jók voltak), és örültek egymásnak no és a násznépnek. Mi meg örültünk, hogy örülnek, és jó volt egy ilyen érdekes versenynapot látni.