Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vasárnapi (2023.07.23.) galopp kérdések

A Hesp Róbert Emlékverseny kerül a Derby-day utáni első galopp nap fókuszába, melyben kizárólag magyar tenyésztésű telivérek indulhatnak. 8 futamot hozott össze a versenytitkár, zömmel többesélyes versenyeket. Érdemes végig menni most röviden mindegyiken, hiszen nem kevés kérdés adódik.

A Kezdő Lovak Versenyében (1100 m., IV. kat., gyep) 6 újonc csikó alkotja a mezőnyt, pontos munkaformák híján nem is nagyon lehet elemezni ezt a versenyt. A Governor (J. Línek) – Kasey (Suták Csenge) – Wild Flag (Kelemen Z.) sorrend ugye nem elképzelhetetlen?

Az 1300 méteres Lepsényi Hendikep (III.o., szintetikus) szintén 6 indulót hoz. Jó ajánlólevél lehet Reve de Picasso számára, hogy most kapja meg életében először Jaroslav Líneket a nyergébe?  Mit rejthet Circassian Circle (Gönczi Rebeka) nyerése, ami amúgy csak fejhosszas volt legutóbb?  Canizares-nek (Kelemen Z.) erős volt a Nemzeti Díj, de a debütálásakor aratott győzelmi stílusa ide elég lehet? Wind Princess (Fézer Ramóna) zsinórban nyerhet harmadjára? Miért is ne javulhatna? Admirable Louvre (Suták Csenge) utoljára tavaly nyert, akkor ülte utoljára mostani lovasa. Netán rá várt, és most együtt újra nyernek?

A Papp István II. Emlékverseny (1400 m., I.o., gyep) nagy kérdése az lenne, hogyan startol majd Poccomio (S. Georgiev)? Ha jól, meg lehet verni? Szokatlan (Ördög A.) tenné ezt? Vagy Who Cares (Suták Csenge), aki hendikep-nyerő számával papíron a legjobb esély?

3. futamával folytatódik a Németh Ferenc Emlékkupa sorozata az utánpótlás lovasok részvételével (1400 m., V.o., szintetikus). Arabika (Kovács Réka) legutóbb 5. helye figyelmet érdemelt. Berenice 200-al rövidebbre ismét nyerni tud Ribárszki Sárával?

A napi főversenyben, a Hesp Róbert emlékére kiírt 1600 méteres, elit kategóriás, gyepre futandó versenyben 7-en indulnak. Surprise of Easter (ifj. Kozma I.) ellen valóban semmi sem szólhat? Tény, legutóbbi, pozsonyi versenye nem sikerült, igaz, 10. helyével is csak 7 hosszra volt a nyerőtől. Előtte viszont április közepén 75 és feles formával nyert a Káposztásmegyeriben. Londonon hosszú idő után ül Georgiev. Ez vajon hány kilós javulást eredményez? Eleget a sikerhez? Delikát (Ördög A.) 8 havi távollét után mit tud majd?

Az V. kategóriás Nyeretlenek Versenyében (1600 m., szintetikus) ki mond majd búcsút a győzelem nélküli létének? Tempó (J. Línek) rég nem futott zsokéval. Ez hány kiló pluszt ad? Vagy Carlos (Suták Csenge) kiegyensúlyozottsága érhet aranyat? Remek (Ördög A.) jó számai segítik őt a sikerhez? Esetleg a papíron egyértelműen első esélyű Alan Catcher (ifj. Kozma I.) köszön be?

Az eddigi hendikepszámok alapján a Slingsby Hendikepben (1600 m., V/b., szintetikus) a német hippodromokból érkező – amúgy hazatérő –  Baretta (Bernáth Ch.) és a nomádos Poker Lover (Suták Csenge) csatája tűnik adottnak. Senki többet, harmadszor?

A záró futam a Gödi Hendikep (2000 m., IV.o., gyep), mely a nap legtöbb indulóját felmutató futama. A 11 startolóból Mr. Croissant (Gönczi Rebeka) két 2. helyezés után futva most már nyerni fog? Esetleg Orfheus (M. Madhi) és Baron Black (Kolumbán Ö.) küzdenek meg?  May Gray Dancer Georgievvel biztosan javulni fog, azonban az mire lehet elég? Shining Star (J. Línek) erre a távra V/b-ben legutóbb nyert, aztán jött a Derby, amiben nem játszott szerepet, ám most újra az „övéi között” fut. Ez elég lehet egy dobogóra? Esetleg Keeness (ifj. Kozma I.)? Vagy Itonda (Farkas Dorottya)? Netán Space Opportunity (Ördög A.)? Nagyon kiegyenlített ez a mezőny…

8 futam tehát, és sok kérdés. Kezdés vasárnap, 2 órakor.