Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vasárnapi (2023.11.19.) galopp kérdések

Nem kevés, összesen 9 futamot írtak ki az utolsó előtti galopp napra, melyekre komoly megtippelendő kérdéseket tehetünk fel, nem is egyet. Főfutam a Jeney István Emlékverseny, melynek érdekességét a több külföldi vendég, illetve Eggi’s Choice és Avoiding Water összecsapása adja elsősorban,

A Gubacsi Dűlő Hendikepben (1000 m., IV.o.) Római Lány (Sándor P.) esetében az a kérdés, nem veti-e vissza a top súly, a 64 kiló, oké, a táv mondjuk csak 1000 méter… no és remek a startszáma. Baretta újra Madihivel megy, egy picit javult is,plusz a rövid táv: ez elég lehet? Guineas (T. Roman) most rutinosabb amatőrrel megy, amúgy is jó formában van, tehát nyerhet?

A Nyeretlenek Versenyében (1400 m., V. kat.) Frézia (Kun F.) utolsó formáját nem értettem, ha az átlagát hozza, nagy csatában lehet Lisboával (Kolumbán Ö.)? Mit tudhat az újonc Aramat (Tóth Tamara)? És Marionett (Barabás Mónika)? Új a Damast – Koricsánszky Virág páros, ez hozhatja a telivér győzelmét? Csak szólok: Aduász (M. Madihi) legjobb számát, még szeptember elején mostani lovasával érte el…

Az 1400 méteres Amatőrverseny Hendikepben (V.o.) Chocito STS (Benes Flóra) lenne a sima papír, azonban a mini súllyal futó No Argumentnek (Czene Leila) ez lesz az első hendikepje… Berenice (Török Anna) duplázhat? És mit mutat majd a nagy formába lendült Passzió (Ribárszki Mira)?

A Városligeti Hendikep (II. o.) is 1400-ra megy. Nicolene (S. Georgiev) a Turf napi favoritja, hát nehéz ez ellen szólni, ráadásul ne feledjük, lovasa azon van, hogy visszaszerezze a trónt, és ahhoz nagyon jól jönne ez a siker. Xinoníma (Sándor P.) 8 és fél kilót ad neki… A két Roszival ló között – Aleidis (Suták Csenge), Jumeirah Beach (M. Madihi) – nehéz esély szempontjából igazságot tenni. Calah (T. Roman) friss formával érkezik. Ez mennyit jelent vajon?

Két részben újra a Nyeretlen Kétévesek Versenye (1200 m.), melynek I. részében a lovasnőjét visszakapó Mágnás Öcsi (Mocsinka Vivien) bemutatkozó formájával nyerhet, ugye? Vagy az első futására meggyőző János Vitéz (ifj. Kozma I.) megverheti? Nekem valami azt súgja, Polistenával (Ördög A.) is számoljunk, másodjára fut, jó mezőnyben maradt le. Lehet, hogy akkor még csak ismerkedett a pályával?

A II. részben a szintén jól debütáló Misztikust (ifj. Kozma I.) várhatjuk előre? Vagy jön az újonc Tallaris (Gönczi Rebeka)? Partizán (M. Madihi) nagyversenyben kezdett, ott lemaradt, de az a versenye hasznos lehetett és segítheti most?

A 7. futam a Ligettelki Dűlő Hendikep (1600 m., III.o.), amelyben May Grey Dancer (Kelemen Z.) nyerőnek tippelhető? Vagy a legkisebb súllyal induló Speedy Gonzales (Koricsánszky Virág) hazarepül?

A Jeney István Emlékverseny (1900 m., I. kat.) nagyon kiegyenlítettnek tűnik, tippelés szempontjáól. Azért hihetünk a klasszisnak, és Eggi’s Choice (S. Georgiev) elbánik mindenkivel? Han Harrier (M. Milojevics) szerb nagyversenyek után fut itt. Meggyőző eredményekkel, ugye? A messze Csehországból érkező Whirl Wind Girl (M. Srnec) nem jöhet csak úgy, a „habokra”, ha tulaja nem gondolná nyerő sansznak, nemdebár…? Avoiding Water (Kolumbán Ö.) általában mindig elől végez, vajon most is? Impression (Gönczi Rebeka) újfent jobbik arcát mutatja majd?

A 9., azaz utolsó futam az 1900 méteres Istvánmező Hendikep (V/b o.) lesz. Guru (Koricsánszky Virág) – La Fiancee (Suták Csenge) – Samilla (Kocka Á.) lesz a sorrend? Vagy az változik, ugyanezekkel a lovakkal?