Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Visszatekintés a Kisbér Díj napjára

Kicsit elkésve bár, de azt hiszem így is mindenképpen érdemes visszatekintenünk július 30-i versenynapra, hiszen 3 kiemelt versenyt tartogatott a telivérek rajongói számára. Klasszis lovak, remek zsokékkal, no és egy történelmi lovas sikerrel.

A Kozma Ferenc Emlékversenyben (1200 méter, HUN Gd-2., gyep) a talpon lévő legjobb sprinterek adtak egymásnak randevút. Nos, ezúttal fordult a kocka, és a 6 éves kanca, Vain Hope (S. Georgiev) alaposan visszavágott a legjobb fiatal egyenespályásnak, azaz Carlos Ray-nek (Ördög A.), hiszen a múltkor 1 hosszal kikapott tőle, most viszont 11 és fél hosszt vert rá. Kettejük közé még Legionar Srb (M. Laube) is be tudott ékelődni. Egy dolog tény: Vain Hope parádésan ment és 2020 és 2021 után újra megnyerte ezt a nagyversenyt.

Itt már Vain Hope (Stanislav Georgiev) vezet

A Kisbér Díj 2000 méterén (HUN Gd-2, gyep) csak 4 ló volt a startlistán, viszont legalább lejelentés nem történt. Amore Boy (S. Georgiev) az Alagi Díj és a Magyar Derby után ezt a futamot is bezsákolta az INTERGAJ istállónak, azaz kétség sem férhet klasszisához. Avoiding Water (Kolumbán Ö.) tudott újítani a finisben, így ezüstös lett, míg a bronz Guilinnek (ifj. Kozma I.) jutott. Spartan Devilnek nem a 4. helye a fő csalódás, hanem az, hogy a 3.-tól is 22 hosszra volt. Bízunk benne, hogy nem sérülés hátráltatta…

Amore Boy (Stanislav Georgiev) nyerte a Kisbér Díjat

A Magyar Kancadíj (2400 m., HUN Gd-2, gyep) nemcsak tenyésztési-, de fogadási szempontból is igen érdekesnek tűnt. Végül a papíralapon legjobb esélyű győzött, vagyis Mesetár (ifj. Kozma I.), igazán stílusosan utasította maga mögé a többieket. A 2. Klára (M. Laube) igazolta, hogy jó ló és sokkal többet tud a Magányos Díj-beli formájánál, Merci Star (Gönczi Rebeka) 3. helye pedig azért örömteli, mert igazolta, hogy Szenttamás jó úton jár saját tenyészetével. Akatchi (Kelemen Z.) jövöget előre és 5. lett. A fogadók kedvence, Respectation (S. Georgiev) nem tudta a napi 3. nagydíjat behúzni idomárjának, Csontos Pálnak, mert csak 4. lett.

Úgy fest, Mesetár (ifj. Kozma István) e pillanatban a legjobb 3 éves kanca

Írtam a bevezetőben a történelmi lovassikert. Nos, már önálló cikkben is méltatva lett Suták Csenge, aki jubileumi, 200. sikerét aratta zsokéként. Ez a Dámaversenyben (1200 m., V.o., szintetikus) jött össze neki Solar nyergében. Mögé Safranek (Pap Gabriella) érkezett rohamtempóban, legközelebb akár nyerhet is.

A nyitófutam (1400 m., IV.o., szintetikus) My Little Zazou (Dickinson Judit) zsákmánya lett végül. Skinny Jeans (Kelemen Z.) erősebb lovassal javult, ahogyan azt vártuk is, akárcsak a 3. Sprinter (Benkő Á.).

A Nyeretlen Kétévesek Versenyében (1400 m., IV. kat., gyep) Belmonts Spirit (D. Liska) alaposan megküzdött Sirmionarris-szal (Mocsinka Vivien), de az import végül verte a bábolnait. Az abszolút újoncok most sokat nem mutattak, de bőven jöhetnek még előre.

A Parádi István Emlékverseny (1600 m., III.o., szintetikus) csodálatos csatát hozott, amelyben Fitzante (Farkas Dorottya) kerekedett felül fejhossznyi különbséggel Frangipáni (Kun F.) felett.  Liebeskind (Bernáth Ch.) utóbbitól alig rövid nyakhosszra volt. Mindhárom lovas megérdemli a tapsot, és a friss formájukkal a dobogós lovak egyértelműen győzelemre törhetnek következő futásukkor.

Az Epsomi Hendikepben (2400 m., II. o., gyep) a nap favoritja nyert, azaz Lord Winter (Kelemen Z.), aki elképesztő fölénnyel (14 hossz!!!) bizonyította, hogy neki nem a hendikepek valók.

Összegezve: Georgiev és Csontos Pál kettőse ismét megmutatta, hogy a kiemelt versenyekre remekül készítik fel lovaikat, Suták Csenge 200 sikerével ismét egy szegmensben első lett a lovashölgyek között, de ami a legfontosabb, hogy kiderült: jó mezőnyökkel a parádés versenyek együtt járnak, és ilyen versenynapból kéne minél több!