Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zárónapi (2023.11.26.) galopp kérdések

Elérkeztünk az idény utolsó galopp versenynapjához, ahol összesen 9 futammal búcsúzhatunk a telivérektől. Ami plusz, hogy a hendikepek – egy kivételtől eltekintve – mind szabad felállításúak, amely tény remélhetőleg még kiegyenlítettebbé teszi majd a futamokat.

11 órai kezdéssel indul a Szezonvégi Hendikep (II.o.) 1200 métere. A már csak matematikai alapon „nem sampion” Georgiev Gainer Boy-jal indul, és legnagyobb ellenfele ebben a versenyben a zsoké statisztikában valószínűleg pont mögötte végző ifj. Kozma István lehet majd Hajnalmadárral? Mirtuszhanga (Mocsinka Vivien) papíron 5 és féllel megy hendikep ellen, ám ez szerintem így is nagyon jó lehet neki. Odaérhet? Cenzornak (Suták Csenge) ellenben rossznak tűnik a beállítása a top súllyal, de placc azért lehet?

A Dr. Bucsy László emlékére kiírt Totalizatőr Hendikep (Elit o.) szokás szerint az év leghosszabb távú síkversenye a maga 3200 méterével. Vannak gáton edződött lovak a futamban, de verheti őket Di Domenica Sweety (M. Milojevics)? Vagy a síkon, gáton egyaránt jó Crix Crax (Mocsinka Vivien) jön a finisben? Respectationnek (S. Georgiev) nem lesz baja az igen hosszú távval és küzd az elsőségért?

A Magyar Huszár- és Lovashagyományőrző Társaság Díja – Vígasz Díj (1400 m., II. kat.) Boccaccio Boy (M. Milojevics) dupláját is hozhatja? Oligarcha (Ördög A.) nem áll rosszul… Wolf of Wallstreet (Kelemen Z.) folyamatosan elől. Most igazolja a nagy papíresélyt? Rémkirály (Koricsánszky Virág) megoldhatja, de legalább egy placc?

13 indulós a Bogácsi Hendikep (1600 m., V.o.), a nap egyetlen nem szabad felállítású hendikepje. Chocito STS (Benes Flóra) még ha kicsit megkésik is nyerhet?Keeness (M. Laube) az utolsó napon veszítené el a nyeretlenségét? Lisboa (Kolumbán Ö.) utolsó előtti számával nyerne? Poker Lover (Suták Csenge) formában van, ez mire lehet elég?

A két részes Nyeretlen Kétévesek Versenyének (1600 m., IV. kat.) I. részében Matthias Corvinus (ifj. Kozma I.) abszolút friss forma, ha nem gond neki, hogy múlt vasárnap is futott, akkor…? Dancing in The Sky (Kelemen Z.) megnehezítheti a dolgát? Ő viszont rápihenhetett…

Az egy órával későbbi II. részben első ránézésre Bermuda (ifj. Kozma I.) – Larnika (Kelemen Z.) csata az elsőségért? Meglepetésnek Clearwater Beach (Gönczi Rebeka) nem fér bele?

A Szunyogh István Emlékverseny Hendikepben (1600 m., Elit o.) a Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) – Sándor Mátyás (Mocsinka Vivien) – Catch Me (Suták Csenge) – Euraquilo (ifj. Kozma I.) négyesből érkeznek a dobogósok?

A kétévesek leghosszabb távú futama minden esztendőben az Ürményi Díj (1800 m., I. kat.). Tunézia – papíron és nyerő stílusát tekintve – ugye, hogy kimagaslik? Persze a versenyeket nem a papíron futják, így bátran betippelem tréningtásrait, Power of Windet (ifj. Kozma I.) és Vampa di Boccát (Koricsánszky Virág), de odabiggyesztem a sanszok közé Pour Conquerirt (M. Laube) – helyre legalábbis.

A 2023-as galopp szezontól a Viszontlátásra Hendikeppel (2200 m., III. o.) búcsúzunk Budapesten. Hogy ki örül utoljára idén? Jómagam Itonda (Ördög A.) és Alibi (Koricsánszky Virág) küzdelmét várom, de nem lepődnék meg Reginán (Éles Virág) sem, bár lovasa most üli először. The Little T (Sándor P.) ellen egyedül magas súlya szól? Vagy Thunder Girl (Mocsinka Vivien) int nyerőként pá!-t a közönségnek? Esetleg Mr. Jury Twister (Kolumbán Ö.)? Egy tény: izgalmas és tippelési szempontból nem egyszerű hendikeppel zárul a szezon!