Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nagyszerű lovas siker Munkalovaglásban

Az egyik leggyorsabban növekvő és egyre népszerűbb új lovas sportág a világban a Working Equitation, azaz a Munkalovaglás. Hatalmas siker, hogy ennek a sportágnak a világbajnokságára immáron két magyar lovas is kvalifikálta magát. Kertész Borbála Kata Marokkó nevű lovával már az év elején, egy csehországi versenyen, most pedig a hétvégi ausztriai versenyen Kappel Edit és Bolivár szerzett jogot a júliusi franciaországi Munkalovas Világbajnokságon való indulásra. Harmadik magyar résztvevőként Császár Mariann és Mozart teljesítette sikeresen és eredményesen az első, legmagasabb kategóriájú Master besorolású versenyét. A munkalovaglás Master kategóriájában a lovasok a kantárszárat mindvégig egykézben foghatják csak, úgy kell teljesíteni a feladatokat. Ez igen magas technikai tudást követel a lovastól és maximális együttműködést a ló részéről. Az erős nemzetközi versenyben 7 ország, közel 30 lovasa képviseltette magát, így a magyar lovasok teljesítménye ennek tükrében is kiemelkedő. Komoly siker, hogy Kertész Borka az igen előkelő 5. helyet szerezte meg a versenyen.
A working equitation nemzetközi szövetsége (WAWE) immár több mint 20 országot tömörít magába és számos lovas sportoló választotta ezt az új, összetett sportágat, mely négy részből áll: díjlovaglásból – stílus akadálypályából – gyorsasági akadálypályából – marhaterelésből.
A Working Equitation Magyarország Sport Egyesület 2018-ban alakult, azzal a céllal, hogy népszerűsítse hazánkban a munkalovaglást, lehetőséget biztosítson versenyzők és hobbilovasok számára a sportággal való megismerkedésre, és képezze a lovasokat. A kvalifikációt szerzett versenyzők mindannyian a WE Magyarország egyesület tagjai.