Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

12,7 – Parádés Maugli!

Vasárnap a térség kimagasló ügetői adtak egymásnak randevút a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában, illetve remek három- és négyévesek a Nemzeti Díjban. Maugli félelmetes időben nyerte lapunk versenyét, míg Eternity Bar az utóbbi verseny behúzásával joggal jelezheti igényét az Ügetőderby idei trónjára.

A Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában (1800 m.) Maugli (Joze Sagaj) egyetlen pillanatra sem engedte át a karmesteri pálcát: végig vezetve nyerte a futamot, nagyon nagy fölénnyel a meglepetés ló, Duc de Connée (Varga S.) ellen.

Maugli (Jozé Sagaj) parádés idővel, fölényesen nyerte a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupát (fotó: BNDK photo)

Cardenas Baba (G. Zolnaji) ügetett oda 3.-nak, míg mögé Bonaparte Boss (V. Mazsity) érkezett. Az idő szenzációs: 12,7! Ez lett minden idők legjobb eredménye futamunkban. Gratulálunk a szlovén különítménynek!

Lapunk tiszteletdíjait Szűcs Balázs alapító-ügyvezető (jobbra) és Kőmíves Péter főszerkesztő (balra) adták át Jozé Sagaj hajtónak, Dejan Basic tulajdonosnak és Janko Sagaj idomárnak. (fotó: BNDK photo)

A 115. Nemzeti Díjban (alap: 1960 m.) Eternity Bar (V. Mazsity) nagyon hamar ledolgozta térhátrányát, és megverte a visszakapott hajtója kezében kiválóan versenyző Fatiqué de je t’aime-et (Varga S.). Fendi (Juhász B.) bejelentkezett egy figyelemreméltó bronzos futással, azaz igazolta, hogy nemcsak a csikók között volt jó, hanem maradt is az. Fárosz (J. Sagaj) sokáig frontban volt. Enjoy (Fazekas I.) volt a csalódás, a fordulóstart nem volt az ínyére.

A 115. Nemzeti Díjat Eternity Bar (Veljko Mazsity) nyerte rendkívül magabiztosan

Veljko Mazsity a Bob Do It Díjban (1900 m.) is nyert, Daytona Spavval, 15,4-es idővel. Az ötéves kanca élete 14. futására 10. sikerét könyvelhette el. Mögé In Love Danover (Juhász B.) és Csábító R. (Márton L.) érkeztek.

De nemcsak „Veki” duplázott, hanem idősebb Marko Slavic is. Először Charlie’s World sulkyjában lett első a First King Hendikepben (1800 m.), ahol egy mostanság magára találó Västerbo No Edge (Hajnal T.) futott be mögé, illetve egy meglepetés Atom Maki (Kovács József). (A futam krónikájához tartozik, hogy start előtt Bing Crosby AT (Várhidi R.) felágaskodott és megvált hajtójától, és a szabadra került ló kiütötte Tänczer Tamást Count Basie AT kocsijából. Szerencsére senkinek nem lett baja az AT-k csúcstalálkozójából, azaz a lovak és a hajtók is megúszták egy-egy kisebb ijedtséggel)

Másik sikerét idősebb Slavic éppen Várhidi mester pótlásaként aratta: Full Speeddel nyerte a Fairplay Díjat (1800 m.). A legjobban fogadott Francesca (V. Mazsity) és First Home (M. Kovacevic) állhattak még a képzeletbeli dobogóra. Great Cole GT (Fazekas I.) hamar eldobta magát.

A Butterfly Díjban (1800 m.) az esélyes Stree Genius (Fazekas I.) nem csupán az első helynek örülhetett, hanem, hogy Catania R. (id. M. Slavic) sem bírt vele, pedig utóbbi talán a pálya egyik legjobb lova, a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupába is befért volna. A győztes ló ideje itt is kimagasló, 13,7! Coach degli Dei (G. Zolnaji) 3. helye is mutatja, milyen bombaerős volt ez a mezőny.

A nap nyitóversenye az Orlando Bloom Díj volt (1900 m.), amit Éden Evo (Lakatos Cs.) nyert meg, rendkívül magabiztosan. Tréningtársa, Dreamer (Hajnal T.) végzett a dobogó középső fokán, hatalmas és szoros küzdelemben előzve meg Édes K-t (Kolozsi L.), és a 4.-ként is igen szorosan ott lévő Fenegyereket (Juhász B.).

A Zapato Hendikepben (1900 m.) lapunk kontrája, Aranyérem M (Jelinek Zs.) végzett legelőlrébb, míg Winoc SB (Turbucz S.) és Che Commandante (Farkas T.) követték őt a célban.

Egy fordulóstartos verseny, a Lester Hendikep (alap: 1960 m.) zárta a remek napot. Anna (Fejszés Kitti) semmit nem bízva a véletlenre, határozottan versenyezve győzött a neki 20 méter előnyt adó Guiness des Fanes (Kolozsi L.) előtt. Mögéjük Velence R. (Farlas Gy.) futott oda. Kokomo Harley (Hegedűs T.) favoritként nem jutott szerephez, hiába húzták le róla a fülvédőtt 800-nál, nem újított.