Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A korosztályos nagydíjak napjának (2023.07.29.) kérdései

Korosztályos versenyek és a 4 éves kancák összecsapása adják a gerincét a most szombati ügető napnak. Szerencsére nagyon jó mezőnyök jöttek össze,

Korábban az Ügetőderby volt a 3 évesek legnagyobb megmérettetés, 2016 óta viszont – ekkortól kezdve a 4 évesek mérik össze erejüket az ügetőn a Kékszalagért – a Háromévesek Nagydíja (6. futam, 1900m., autóstart)adja számukra a „kárpótlást”. Vajon ismét osztozik a dobogón a Gróf Esterházy Miklós Emlékverseny első és 3. helyezettje, azaz Enjoy (Fazekas I.) és Eternity Bar (Ch. Schwarz)? Vagy az ottani 4. Eternal Flame (J. Sagaj) új hajtójával feljavul akár egy még jobb helyezésig? Mennyit ér El Diablo (Juhász B.) Bisbac emlékversenybeli sikere? Erzsébet Királynő (Márton L.) csak időalapon tűnik placc esélynek?

Az Ötévesek Nagydíjában (8. futam, 3000 m., autóstart) egy sorozatnyerő (Como Tiago – Fazekas I.) és egy kimagasló idővel legutóbb 3. helyezett (Catania R. – J. Sagaj) osztják le egymás között a zsugát a hosszú távon? Lesz még egy ügető, aki megszorongatja őket? Esetleg Chip Chip Chip (Márton L.)?

A Kancadíjban (4. futam, 1900m., autóstart) 6 négyéves csap össze. A Derby 2. Dee Dee AT (B. Skenderovic) itt már végre nyer? Vagy az ottani 3. Diána Gull (Tanczer T.) kettőt előrelép? Drina TIM (Fazekas I.) kisebb meglepetésre dobogóra áll?

Most nézzük a többi futamot!

A Kincsem II. Hendikepben (1. futam, 1900 m., autóstart) Zsofesz (Erdei P.) és Csipkedd magad! (Tanczer T.) mellé Chicagót (Nagy F. II.) várjuk, most autóstarttal jobb lehet mint a múltkor fordulóra?

Az Uli Díjban (2. fut., 1800m., autóstart) Davide Fling (V. Mazsity) nyerésére gondolunk. Helytálló lesz? Eposz (Hajnal T.) vagy még inkább Eurydice (Márton L.) legyőzhetik?

A 3. futam a Schum György Emlékverseny (1900 m., autóstart). Itt megint születhet egy Veljko Mazsity siker, ez esetben Daytona Spavval? Cherie Bella M. (Erdei P.) és Despasito (Lakatos Cs.) mellé meglepetésnek az új tulajdonból futó Kokomo Harley-t (Vekas Z.) gondolom… Van, aki elfogadja?

Lesz-e százados az 5. futam (Grammofon Hendikep, 1800m., autóstart) Lakatos Árpád? Egy siker hiányzik neki ahhoz, hogy megnyerje a 100.-at. Beyond the Limits-szel sikerül? Zselnice (ifj. Veres L.), vagy Winner Boy (Szennovitz Adél) meggátolhatják ebben?

A Konta Dezső Emlékversenyben (1960m., fordulóstart) nálam a német vendég, King of Santana (Ch. Schwarz) a favorit, bár ha az iőeredményeket nézzük, a másik 3 alaptávos – Bobby Fischer (Juhász B.), Palace Bo (Fazekas I.), Zitti Tutti (V. Mazsity) – jobbaknak tűnnek. Hogy akkor miért is őt favorizálom? Nos, a Schwarz – Gramüller duó nem hiszem, hogy sansztalanul utaztatná ide a lovát…

Ha nem menne Lakatos Árpádnak a 100. Beyond the Limits-szel, esetleg összejön Winoc SB-vel a Karvaly Hendikepben (1800 m., autóstart)? Mert jó esélye van itt is egy első helyezésre, ugye? Na jó, Valentino (J. Sagaj) bárhogy nézzük, azért nagyobb sansz, nemdebár? A két Nagy Ferenc ló közül Cunami (Nagy F. II.) előbb végezhet Usainnál (Komáromi Krisztina) és dobogra állhat. Vagy nem?

A zárófutamban, a Kabala Díjban (1800m., autóstart) vajon duplázik Auróra (Horváth Gy.)? Megverheti-e a jó starthelyről, új hajtóval és remek időeredménnyel érkező Csábító R-t (Fejszés Kitti)? Bellini Fling (Farkas Gy.) friss formája itt mit ér? Csillagfény R. (Fazekas I.) idomárja kezében korrigál és legalább dobogós lesz?