Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Anybody – zsinórban harmadszor!

A 2024-es ügetőszezon 2. versenynapján 7 futamot tartottak, és ezek közül élre kívánkozik a főfutam, a Kiskarcsi Díj, hiszen Anybody zsinórban 3. sikerét érte el. Rövid beszámolók, érdekességek, statisztikák cikkünkben!

A Kiskarcsi Díjban favoritként indult Anybody (Csordás E.), és nagy küzdelemben bár, de le tudta győzni a rohamozó, amúgy szintén jó esélyű In Love Danovert (Juhász B.). Nelstrong (Kolozsi S.) lett kisebb meglepetésre a bronzérmes.

Nagy csatában nyert Anybody (belül, Csordás Emil) In Love Danover ellen

A versenynapon trénerként tudott duplázni Horváth Zoltán. A Hitves Hendikepben (1900 m.) Zente (Tänczer T.) elég biztosan nyert a (szintén Horváth Zoltán tréningjéből érkező) Celerina Boss (Fejszés Kitti) ellen, aki nagyon messziről jött. Casino Royale (Angyal A.) jól futott, Velence R. (Farkas Gy.) momentummal versenyzett.

Az utolsó futamban Fejszés Kitti vigasztalódott – és hozta Horváth Zoltán 2. idomári sikerét), hiszen 2. helye után egy órával, a zárófutamban (Kámea Hendikep, 1900 m.) diadalmaskodott az élete első nyerését 39. futására arató Dulcinea del Tobosóval. Bellini Fling (Farkas Gy.) – Credit Card (Szennovitz Adél) volt a további sorrend.

A nyitófutamot, azaz a nyeretlenek nagy mezőnyét (1800 m.) Dancing Lady (Dukai T.) utasította maga mögé, remekül beosztott, okos hajtásának köszönhetően. Az újonc Endless Love (Angyal A.) nyerő momentummal futott, 3. a tehetséges Enterprise (Weber Zs.) lett.

A Kincsem Park Kupa első futamát (1900 m.) követően Mészáros Patrik néz vissza vezetőként a segéd- és amatőrhajtók mezőnyére, miután Bing Crosby AT-vel robbantott az istállóegyenesben, és jó helyzetfelismerésének köszönhetően hazaért. Vinifera M (Gras Mónika) a finisben, messziről megindulva ért a győztes mögé közvetlenül, a 3. pedig Vezér lett (Dukai T.). Velocity (ifj. Turbucz S.) hamar elugrotta remek esélyét.

Totális papírforma eredményt hozott az Őrangyal Díj (1900 m.), miután Eunike T Boko (G. Zolnaji) – Édes K. (Papp I.) – Dreamer (Angyal A.) sorrend alakult ki. Amúgy a nyerő négyéves kanca zsinórban a 3. versenyét nyerte meg, és ez azt jelenti, hogy élete eddigi 4 futásából csak egyszer futott úgy, hogy nem lett első. Akkor ezüst jutott „csak” neki…

Eunike T Boko (Goran Zolnaji) favorithoz méltón nyert az Őrangyal Díjban

A Nőcsábász Hendikepben (1800 m.) is egy szemfüles, jó hajtásnak lehettünk a tanúi ifj. Veres Lászlónak köszönhetően, aki hazavezérelte Breeze Upot, megelőzve a sokkal jobb sanszú Berill Ladyt (ifj. Turbucz S.). Australian Gold (Pekker Gy.) végzett még dobogón. A két Nagy Ferenc ló (Vanderle, Usanin) egyike sem hozta az elvárásokat…

Egyéb megfigyeléseink:

1 futam: Blanka BBM nagyon közel volt. Excellence csalódást keltően futott.

3. futam: Davide Fling egy kicsit már mutatkozott.

6. futam: Malvazija B Tomazic esetében az a kérdés, hogy mi lenne, ha egyszer megpróbálnák beosztani? Sokáig vezetett, a végén utolsó lett. Elma di Girifalco első pesti versenyében jól indult, de durván hibázott, ugyanakkor az látszik, hogy igen jóképesség lakozik benne…

7. futam: Count Basie AT ígéretes helyzetben hibázott.

Legszorosabb nyerés: Anybody (orrhossz)

Legbiztosabb siker: Dulcinea del Toboso (3 hossz)

Legtöbb versenyt nyert idomár: Horváth Zoltán – 2 győzelem

Legnagyobb hármasbefutóosztalék: Breeze Up – Berill Lady – Australian Gold: 1299,4

Legnagyobb befutóosztalék: Bing Crosby AT – Vinifera M: 552,8

Legnagyobb tétosztalék: Bing Crosby AT: 21,3

Mint legjobban fogadott ló nyert:

Eunike T Boko          1,6

Zente                         1,8

Anybody                    3,0

Mint legjobban fogadott ló lemaradt:

Endless Love            3,2      2.

Velocity                      3,5      gal.

Berill Lady                 2,6      2.

Bellini Fling               1,2      2.