Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az ügetőn Eternal Flame-é a Szent István Díj

A vasárnapi ügető nagydíjak nem hoztak nagy meglepetéseket, de a két nagyverseny egyikében sem a kimondott favoritok végeztek legelöl. A kétévesek is bemutatkoztak, és legnagyobb örömünkre a 10-es mezőnyből csupán egy lovat kellett diszkvalifikálni. No és lett egy jubilálónk, hiszen Lakatos Árpád megnyerte élete 100. versenyét.

A Szent István Díjban (1960 m., alaptáv) lejelentették a doppingvétségen ért Éjjeli Hölgyet, úgyhogy 6 ló indult a sikerért. El Diablo (Juhász B.) nagyon megszaladt, de 800-zal a cél előtt utolérték, és nyert végül az az Eternal Flame (J. Sagaj), aki a start pillanatában kisebb hibát vétett. Nyerő ideje 18,3. Ezzel a sikerrel együtt ünnepelhette a Nemzeti Díj-béli első helyét, hiszen Éjjeli Hölgy utólagos kizárása miatt az neki jutott végül. Catania R. (id. M. Slavic) a 2. tudott lenni 60 méter hátrányból is, sőt, volt komoly nyerő pillanata. El Diablo ott tudott ragadni a placcon. A Derby-nyerő Devoted-nak (Csordás E.) is volt egy nagy pillanata, de számára még úgy fest, sok volt a plusz 40 méter.

A Szent István Díjat Eternal Flame nyerte Joze Sagajjal

A Jungfrau Díjban (1900 m., autóstart) egy nagy visszatérést láthattunk Digital Reces-től (Fazekas I.): több mint egyéves kihagyást követően újra nyert remek, 14,2-es időben, így pesti pályafutásának tekintetében őrzi veretlenségét 4 futását követően is. Bonapate Boss-nak (V. Mazsity) nem volt ellenszere a rohamával szemben. Unno del Duomo (G. Zolnaji) lett a bronzos, a verseny első szakaszában bevezető Bobby Fischer (Juhász B.) végzett a helyezettek mögött.

A Szalay János Emlékversenyben (1800 m., autóstart) igazolódott a kvalik utáni tipp, azaz a 2 prolongós ló, Fabrice (Fazekas I.) és Fantastic Love (Balogh Bernadett) osztották le egymás közöött az első 2 helyet, a leírt sorrendben. Fabrice ideje 19,3, ami kimondottan jó! Fendi (Juhász B.) lett itt a 3. helyezett. Ami öröm, hogy csak egy ló ugrott, azaz jól fel volt készítve a mezőny.

Az első csikóversenyt idén Fabrice (Fazekas Imre) nyerte meg istállótársa előtt

A nyitó Inarchi Díjban (1960, alaptáv) Eden CD-nek (Kolozsi L.) meg sem kottyant, hogy tulajdonképpen 40 méter hátrányból ment, mert végül egyéni rekorddal diadalmaskodott. Etalon N (Csordás E.) messziről rohamozva közelítette meg. A jó esélyű Speed of Sound (Búrány A.) tisztátlanul ügetett, így kizárták.

Daytona Spav (V. Mazsity) 5-ből 5-nél jár. Kérdés hol a vége, meddig tudja tartani veretlenségét? 16,4-es ideje több, mint reménytkeltő. Aerodynamics (Búrány A.) ezüstje meglepetés, de a képesség tudjuk jól, megvan benne, hogy még jobb legyen. Eastwood (Hajnal T.) gyengén ment.

A Merengő Díjban (1800 m., autóstart) Hajnal Tibor vigasztalódott, mivel Charming Boy-jal favorit győzelmet aratott Be Happy (Márton L.) és Farya BD (Garai G.) előtt.

Megvan a 100.! Lakatos Árpád hetek óta üldözte a jubileumot, most Beyond the Limits-szel a Döme Lajos és László Emlékversenyben (1800 m., autóstart) végre összejött neki ez az emlékezetes siker, amihez őszintén gratulálunk! Mondjuk izgulhatott egy kicsit, mert a Versenyintézőség vizsgálódott a verseny után lovának jármódja miatt, de azt végül elfogadták. Szép siker volt, annál is inkább, mert a 2. Zsofesz (J. Sagaj) előzetesen jobb esélynek tűnt.

Lakatos Árpád robog 100. győzelme felé Beyond the Limits-szel

A Vörsas Kupa fordulójában, a Kőbányai SC Ökölvívó Szakosztályának Díjában (1900 m., autóstart) Une Dame nagyon megszaladt Dr. Pesti Adriánnal, aztán a 2. kanyarban totál lelassult. Nem ugrott, de csigatempóra váltott ripsz-ropsz. El is mentek mellette, és bár aztán újra lábra kapott, végül csak 4. lett. Zénó Bokónak (Vidák J.) belefért a külső spúr is, így nyert, míg mögötte Winoc SB (Lakatos A.) és Vezér (Gódor D.) lettek jó helyezettek.

Az amatőrök Varga Lajos Emlékversenyében (1900 m., autóstart) Vinifera M (Gyolai Z.) igazolta sanszát, Briliáns BD egyértelműen Fazekas Andrea hajtótudásának köszönhetően tudott 2. helyezett lenni, megelőzve Unique-ot (Rabcsó B.).

A Garai Istálló Díja Hendikep zárta a napot, amelyben Saya Best CD (Kolozsi L.) megszaladt, de Acélos Fiú elment mellette és végül könyedén hazasétált. Saya Best CD megőrizte ezüstjét, Gigant Wings (Vezér Emese) most végre jobbik arcát mutatta és fizettek rá.