Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bonaparte Boss megvédte címét!

Ismét, akárcsak tavaly, találkozott egymással Bonaparte Boss és Catania R a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben, és a leosztás ugyanaz maradt: Veljko Mazsity lova minimális különbséggel ugyan, de megvédte címét. Ragyogó időeredmények születtek, no és izgalmas befutók a szombati ügetőnapon.

A Dr. Vecseklőy József Emlékverseny (2×1800 m.) I. futamában Bonaparte Boss (V. Mazsity) a finisben gyakorlatilag elsétált Catania R (id. M. Slavic) mellett, igaz, ehhez egy fantasztikus 14,3-as időteljesítmény is kellett.

A Dr. Vecseklőy Emlékverseny első futamát fél hosszal nyerte Bonaparte Boss (Veljko Mazsity)

A második futamban megpróbálta ugyanezt a taktikát, de most nem jött be, hiszen csupán egy orrhossznyira tudta megközelíteni ellenfelét. Itt Catania R nyerő ideje szenzációs 13,9 lett, azonban az összetett időeredmény Bonaparte Bossnak kedvezett, egy tizeddel ez jobb volt riválisáénál. Mindkét futamban Dolomit Boy (Fazekas I.) lett a 3., így az összetett bronza is az övé lett. Késhegyre menő, kiélezett csatát hozott ez a verseny, vérbeli ügetőt láthattunk – címvédéssel tehát!

A II. futam Catania R (belül, id. Marko Slavic) sikerét hozta orrhosszal, de az összetettben kikapott Bonaparte Bosstól.

A napot a Friderika Díj (1900 m.) nyitotta, amit Elizabeth Boss (V. Mazsity) húzott be magának. Itt El Nino N (Angyal A.) végzett 2.-ként, mögötte Full Speed (Várhidi R.) futott oda, de őt pályaelhagyás miatt diszkvalifikálni kellett, így Flinga VT (Tanczer T.) kapta meg a 3. díjat. Emilio Family (Kerekes E.) durva hibával és folyamatos galoppozással hívta fel magára a figyelmet.

A 2. futam az Effendi Hendikep (alap: 1960 m.) volt. Az élről forduló lovak nem engedték fel a két hátsó 20-ast. Firefly Shadow egy első hellyel ajándékozta meg születésnapjára Vicen Pál idomárhajtót. Végig nagyon jól mentek. Bezique Va Bene (ifj. Döme I.) is az egész verseny alatt jól pozícionálva magát lett 2., mögötte pedig Downtown Girl M (Nagy F. II.) ért be

A Vital RG Díjban is kizárólag élről forduló fogatok értek a képzeletbeli dobogóra. Erzsébet Királynő (Kolozsi S.) megmutatta, hogy ragyogó formában van, akárcsak az őt követő Lolly Pop (Balogh Bernadett), míg Treue (Búrány A.) korrigált, és jelezte, hogy bizony most már ilyen társaságokban is bátran számíthatunk rá. Fendi (Juhász B.) ugrott, Exclusive Fox (Kárai J.) ellenben valamit meg tudott villantani tudásából.

A Time To Say Goodbye Díj 1900 méterén Éjjeli Hölgy (Fazekas I.) bizonyult a leggyorsabbnak és ehhez a dobogó alsóbb fokaira kellett utasítania Daytona Spavot (V. Mazsity) és Csábító R-t (Márton L.) Charlie’s World (id. M. Slavic) kétszer is hibázott, ki is esett, míg Dynamo (Juhász B.) bár nem lett kizárva, korai hibája egy ilyen mezőnyben nem férhetett bele. Ugyanakkor legközelebb nem árt rá odafigyelni.

Anybody Csordás Emillel a sulkyjában jelezte, hogy szinte klasszis: 15,7-et menve nagyon könnyedén győzött a Zsenerőz Díjban (1800 m.). Több mint 5 hosszt vert az egyre jobb Farya BD-re (G. Zolnaji). Cherie Bella M (id. M. Slavic) is igazolta a fogadók bizalmát, Eternity Bar (V. Mazsity) azonban nem: hibázott, pedig az autó mögül most jól eljött. Nincs vele könnyű dolga Mazsitynak, az biztos…

Anybody (Csordás Emil) könnyed sikerével jelezte, hogy a legjobbak között van

Takács Eszter Cseperke, az amatőrök új generációjának jeles képviselője jó hajtásával, Ultimate Force mögött ülve verte a napi favoritot, Cukromot (Gyolai Z.) az Amatőrverseny Hendikepben (1960 m.). 16,6-ot robogtak. A mezőny végéről zárkózott a 3. helyre Credit Card (Kurucz A.)

A nap zárófutama is fordulóstarttal kezdett, ez volt a Masterpiece Hendikep (alap: 1960 m.), amit a nap szokásának megfelelően az élről indult lovak osztottak le egymás között. Creatin (Hajnal T. a látottnál is könnyebben szerezte meg az első helyezést, míg a mezőny két csupaszív lova, Zlatan LIW (Lakatos Á.) és Chip Chip Chip (Bordács L.) futottak be mögötte, a leírt sorrendben.

A nap nagyon sok örömöt hozott, hiszen a Dr. Vecseklőy Emlékverseny II. futama sokáig emlékezetes csataként fog bennünk megmaradni, nem is beszélve arról, hogy a 13,9 egészen fenomenális idő.

A nap duplázója Veljko Mazsity volt, a nap vesztese(i) pedig, akik nem tudták megtekinteni ezt a versenynapot.