Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cardenas Baba nem hagyott kétséget

Remek versenynapot hozott a Bródy János Emlékverseny szombatja, és ismét igazolva láttuk korábbi megállapításunkat, hogy Cardenas Baba klasszis ügető a Kincsem Parkban. A Tavaszi Hendikepben is favorit siker született Zsókának köszönhetően.

9 futamot indított el a starter szombaton, igaz, néha bizony többször is neki kellett veselkednie egy-egy startnak, mert fordulóra nem mindig tudták elsőre megugrani a hajtók, sőt, egyszer még az autós rajt sem sikerült.

Ami a főfutamot, a Bródy János Emlékversenyt (alap: 1960 m.) illeti, Cardenas Baba úgy nyert Goran Zolnajival a kocsijában, ahogyan csak akart. Szép stílusban, 16,6-os idővel, mely fordulóstartra született. Cardenas Baba idei első futására rögtön győzőtt, ez szép jövőképet vetíthet menedzsmentje elé. Mögé Charming Boy (Hajnal T.) érkezett, pedig nem futott egyszerű versenyt: akadályozták, aztán óvtak ellene, de az ezüstöt mégis megtarthatta. A 3. Guiness des Fanes lett. Premal MS (id.M. Slavic) elugrotta esélyét. Bobby Fischer (Horváth Gy.) várhatja már az autóstartos 1800-as és 1900-as versenyeket, az biztos.

Cardenas Baba (Goran Zolnaji) nagyon könnyen nyerte a Bródy János Emlékversenyt

A Tavaszi Hendikep (alap: 1960 m) annyiban tért el a megszokottaktól, hogy idén csak 6-an indultak. Élről toronymagas sansz volt Zsóka (id. M. Slavic), amit ki is használt, és magabiztosan győzött. Andy Baby (Kolozsi L.) sem okozott csalódást a 2. helyével, és Zizitop (G. Zolnaji) bronza is minden dicséretet megérdemel.

Ezen a napon hajtóként duplázott Tänczer Tamás. Először az első futamban, az Iviza Sun Díjban (1800 m.) végzett elől Easy Bettel, végig uralva a versenyt. A 2. helyen végző Csodabogyó (Kurucz A.) talán egy kicsit későn indult, azonban így is bronzos pozícióba szorította vissza istálló- és tréningtársát, Diófást (Varga S.). Itt Elegáns Hölgy (Fejszés Kitti) már a start közepette minden sanszát elvesztette, míg Enrico Fling (Fazekas I.) az utolsó kanyarban hibázott.

Tänczer dupláját az osztrák-magyar amatőrverseny (1900 m.) hozta el, Diána Gullnak köszönhetően. A favorit Dolomit Boyt (Fazekas Andrea) verte, a 3. pedig In Love Danover (Pekker Gy.) lett. Apollo Creed (M. Welcher) rohanós ló, élre ment, de hajtója megfogta az iramot, talán éppen ezért futott végül gyengén.

Ritkán látható problémával szembesültünk a Frankenstein Díjban (alap: 1960 m.).  Great Cole TG a román Gheorghe Tanaséval 3-szor fordult rossz starthelyről, úgyhogy kizárták a 4. start elött. Két kérdés: miért nem nézte meg a programot, illetve miért nem akadt valaki (pl a starter) aki valamilyen módon felhívta volna a figyelmét arra, hogy el van tévedve? Sokan elugrálták esélyüket, de a két legbiztosabb jármódú ügető nem, így Morena LV (Fenyvesi Gy.) tréningtársa, Elinor Lady (Kolozsi L.) kíséretében hazaért.  Edoardo Ama Papp Istvánnal kicserélt lóként futva lett a harmadik.

Őrült nagy befutót hozott az Alexander Brody Emlékverseny (1800 m.) finise. Végül Balerina R (Balogh Bernadett) volt az, aki leterített mindenkit. Chip Chip Chip (Bordács L.) igen szoros 2. lett, míg szintén nagyon közel végzett Charlie’s World (Erdei P.) és Valentino (Viven P.) – ebben a sorrendben.

Komoly csata után, erős rohammal győzött Balerina R. (Balogh Bernadett) az Alexander Brody Emlékversenyben

A Wiss Shadow Hendikepben (alap: 1960 m.) érkezett a papír Titus Livius (Kolozsi S.) személyében. Szépen oldották meg a feladatot. A nyerő ló hajtója, Sándor mögé érkezett a bátyja, Kolozsi László Dezmin Ladyvel, a bronz Briliáns BD-nek (G. Zolnaji) jutott. Downtown Girl M-nek (Nagy F. II.) ma nem volt momentuma.

A nap másik nemzetközi amatőrversenyét, a hendikepet igen könnyen nyerte meg Villeneuve (Takács Eszter Cseperke), azonban hajtónője azért megdolgozott a sikerért, mivel egyáltalán nem volt könnyű dolga technikailag a puller ügetővel. De nyertek, erődemonstrációt tartva. Tänczer Tamás 2 sikere mellé egy ezüstöt is kitehetett Count Basie AT-vel, míg a bronzos Baraka SS (Turbucz S.) lett. Valójában Csipkedd Magad! (Magdalena Grassmugg) végzett 3.-ként, azonban alaposan elhagyta a kijelölt pályát a finisben.

Az utolsó futam a Nyeretlen Háromévesek Lézer Díja volt, amit a jómozgású, remek származású Fliegauf (Fazekas I.) vitt haza. Fast Track (Vezér Emese) messzi, de biztos 2. helyezett lett, mögé pedig Full Speed (Várhidi R.) futott oda.

Legtöbb versenyt nyert hajtó: Tänczer Tamás

Legtöbb versenyt nyert idomár: Horváth Zoltán

Legbiztosabb győzelem: Villeneuv és Fliegauf: 5-5 hossz

Legszorosabb győzelem: Balerina R és Morena LV: fejhossz

Legnagyobb hármasbefutóosztalék: Balerina R – Chip Chip Chip – Charlie’s World: 318,9

Legnagyobb befutóosztalék: Easy Bet – Csodabogyó: 133,4

Legnagyobb tétosztalék: Easy Bet: 31,1

Mint legjobban fogadott ló nyert:

Balerina R – 4,7

Zsóka – 1,6

Titus Livius – 3,8

Villeneuve – 2,1

Fliegauf – 1,5

Mint legjobban fogadott ló lemaradt:

Enrico Fling – 2,8 (5.)

Exclusive Fox – 2,0 (4.)

Chip Chip Chip – 4,7 (2.)

Csábító R. – 2,5 (GA)

Premal MS – 2,3 (GA)