Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Catania R. a Sennyey győztese!

Az év első kiemelt versenyében a magyar tenyésztésű és tulajdonú Catania R. vitte haza a trófeát, idősebb Marko Slavic jó hajtásával. A 8 futamos versenynap bővelkedett szép futamokban, nem bánta meg, aki kilátogatott ezen a szombaton a Kincsem Parkba.

Sennyey Gézának állított szokás szerint emléket az esztendő első kiemelt versenye, melyben 6-an csaptak össze. A kasszafavorit Bonaparte Boss (V. Mazsity) volt, azonban kihagyás után futva nem tudott mit kezdeni a bombaformában lévő Catania R.-rel. Utóbbi ellenállt a támadásnak, és nagy stílusban érte el az első helyezést. Mögéjük a komoly formában lévő Nelstrong (G. Zolnaji) érkezett. A nyerő idő 14,4 lett, ami új versenyrekord.

Catania R. (id. Marko Slavic) nyerte a Sennyey Géza Emlékversenyt 2024-ben

Id. Marko Slavic nagyot hajtott, de hogy remek formában van, azt már a Globus Díjban is igazolta, hiszen Premal MS-sel borította a papírformát és verte a két jobb sanszú lovat, Como Tiagót (Fazekas I.) és In Love Danovert (Fazeka Andrea). Az időeredmény itt is ragyogó volt, mivel 14,9-et rögzített a stopper.

De duplázott hajtóként Fejszés Kitti is, aki az Aileron Díjban Easy Bettel robbantott és győzte outsiderként Dancing Ladyt (Dukai T.) és Enerprise-ot (Weber Zs), amivel őrült nagy meglepetést szolgáltattak, majd másfél órával később Elegáns Hölggyel is beköszönt, amivel majdnem ugyanakkora felbolydulást ért a fogadók körében. Ez az utóbbi sikere ráadásul a Segédhajtó Kupa első állomásán történt, ergo vezeti a szériát. Mögé a favorit Csillagfény R. (Hegedűs T.) futott be, illetve Antónia Schwimm (Dukai T.).

A meglepetések napja volt amúgy ez a szombat, hiszen az első futamban Emilio Family (Kerekes E.) eddigi sok-sok diszkvalifikálása és gyenge futása után egyszer csak nyert a Nyeretlenek versenyében. Itt a dobogóra a jó esélyű Eperke (Nagyváry Andrea) és El Nino N (Angyal A.) érkeztek be.

A Wind Scot Díj Drina TIM (Búrány A.) megérdemelt zsákmánya lett, mögé Diófás (Varga S.) és Cyrano RG (M. Kovacevic) jött, míg a két nagy esély, Lolly Pop (Balogh Bernadett) és Etalon N (Csordás E.) lemaradtak a dobogóról, ráadásul utóbbi – igaz nem nyerő pozícióban – még ugrott is a finisben.

A nap csatáját az In Time November Díj hozta, melyben Lingot AT (M. Kovacevic) kivédte a nagy rössel érkező Csikós rohamát, és egy nyakhosszal hazacsúszott. Itt a bronzérem a jó öreg Pálinkának (Nagy F. II.) jutott. A futam startja előtt a kissé renitens Davide Fling megvált hajtójától, így a versenyben nem vett részt. Szerencsére a baleset után Csordás Emil saját lábán ment a mentőautóhoz. Jobbulást kívánunk neki!

Lingot AT (Milan Kovacevic) nyakhosszal ért haza az In Time November Díjban

A zárófutam a nap egyetlen fordulóstartos versenye volt, melyet az élről induló Bűbájos (Nagy F. II.) elképesztő fölénnyel nyert meg Celerina Boss-t (Tanczer T.) és Zsókát (id. M. Slavic) előtt.

Megfigyelések:

  1. futam: Elizabeth Boss megint ugrott, ahogy eddigi 3 versenyében mindig. Pedig van benne képesség
  2. futam: A favorit Treue nagyon hamar kiesett. Everton momentum nélkül futott.
  3. futam: Drina Tim új nyerőszériát indított vajon?
  4. futam: Vinifera M lehet, hogy saját iramának lett az áldozata?
  5. futam: Lingot AT és Csikós csatája a győzelemért nagyon szép volt!
  6. futam: Bonaparte Boss még nem volt olyan éles, mint ahogyan megszokhattuk tőle, de így is remek 2. helyezést ért el a főfutamban a kiváló Catania R. mögött
  7. futam: Bűbájos igazolta fölényes győzelmével, hogy erősebb mezőnyökben a helye.

Legszorosabb nyerés: Drina TIM és Lingot AT – mindkettő nyakhossz

Legbiztosabb siker: Premal MS – 20 méter

Legtöbb versenyt nyert idomár: Horváth Zoltán – 2 győzelem

Legtöbb versenyt nyert hajtó: Fejszés Kitti és id. Marko Slavic – 2-2 győzelem

Legnagyobb hármasbefutóosztalék: Emilio Family – Eperke – El Nino N (nem ebben a sorrendben) – 944,5

Legnagyobb befutóosztalék: Emilio Family – Eperke – 231,8

Legnagyobb tétosztalék: Elegáns Hölgy – 15,3

Mint legjobban fogadott ló nyert: –

Mint legjobban fogadott ló lemaradt:

Donna von Freiherr             10.

Treue                                     gal.

Etalon N.                               gal.

Como Tiago                          2.

Csillagfény R.                       2.

Ann Bella M.                         4.

Bonaparte Boss                   2.

Casino Royale                     gal.