Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Danubia Lux a legacélosabb

Lefutották szombaton a Baka Hendikepet, mely minden esztendőben a leghosszabb távú futam, mi több, a hajtók körében igen nagy elismertségnek örvend, ha itt nyerni tud valaki. Ez most Branko Skenderovicnak sikerült, aki Danubia Lux-szal nyerte a versenyt. A további kiváló versenyekről a viharsarki ügetőbarátok gondoskodtak, akik tiszteletdíjakat ajánlottak fel minden egyes futamra.

A Baka Hendikep (alap: 4200 méter) startja csak harmadjára sikeredett, jóllehet, nem egyszerű a résztvevőknek a nagypályáról fordulásból elindulniuk. Lingot AT (Fazekas Andrea) jól belehúzott, nagyon sokáig vezetett, meglepetést azonban nem tudott okozni. Nagy küzdelem volt az első helyezésért, mintha nem is szélsőségesen hosszú távra mentek volna: a nyerő Danubia Lux (B. Skenderovic) őrült nagy rohammal, csupán rövid nyakhosszal ért haza Velence R (Juhász B.) előtt. Wonderchild (G. Zolnaji) 2 hosszas 3.-ként érkezett a célba. Jelentős versenyélményt nyújtott az idei Baka Hendikep!

A kívül rohamozó Danubia Lux (Branko Skenderovic) nagy küzdelemben verte a Baka Hendikepben Velence R-t

Kulik Ferenc, az Orosházi Lovas Egyesület vezetőjének vezetésével évről évre komoly tiszteletdíjakkal érkeznek a Békés vármegyeiek, hagyományosan a Baka napján. Így volt ez idén is, kiváló és sportszerű presztízscsatákat hozott ez a nap.

Az első futam éppen az egyesület díja (1800 m.) volt, melyben komoly rohammal ért haza Very Nice Photo (Vezér Emese), Ann Bella M-et (Márton L.) és Szilvást (Komáromi Krisztina) verve.

A Kulik Farm Díjában (1960 m.), mely kétévesek részére volt kiírva fordulóstartra idén először és utoljára ennek a korosztálynak, First Lady KJ (Lakatos Cs.) bizonyította, ha nem ugrik, akkor képes igen jól futni. Alaptávról ment, csakúgy, mint az ezüstös Fenegyerek (Juhász B.), a 3.-ként végző Fárosz (Angyal A.) ellenben 20 méterrel hátrébbról fordult – egyedüliként -, ami sok volt neki. Great Cole TG (Fazekas I.) hibázott, diszkvalifikálták, de jelezte, hogy van benne képesség, legközelebb érdemes lehet rá figyelni.

Nagy László emlékre indították el az Orosháza Város Nagydíját (1900 m.), amiben legutóbbi, Ménesek Díja-beli ugrását korrigálta Dolomit Boy (Fazekas I.) és könnyebb mezőnyt könnyen vert most. Mögötte Csábító R. (Márton L.) és meglepetésre Atom Maki (Kovács J.) érkeztek, míg a sanszok közül Carlos Fox (Nagy F. II.) esett ki ugrása miatt, kocsija ugyanis megrongálódott.

Domperidon (Márton L.) folytatta nyerő szériáját az Alföld Gyöngye – Gyopárosfürdő Díjban, és zsinórban harmadjára diadalmaskodott. Euzébió (Komáromi Krisztina) és Petra La Roque (Vezér Emese) lettek mögötte a dobogósok.

Az Orosházi Barátok – Horváth Dezső és Kőműves Ferenc Emlékversenyben (1900 m.) Eunike T Boko (G. Zolnaji) jelezte első helyével, hogy jó kis ló, és még sokra viheti, ami igaz lehet a Kincsem Parkban most debütáló francia importra, Kell Queen de Choc-ra (B. Skenderovic) is, aki mögötte érte el a célvonalat. Dreamer (Angyal A.) 3. lett, az eddig 2-ből 2-t nyerő Treuer (Búrány A.) ellenben hamar rontott és kiesett.

Kunos Gyula születésnapját ünnepeltük a GY + GY Istálló Díjával (1900 m.), Berna Queen M (Nagy F. II.) pedig egy győzelemmel. A papírformát tovább erősítette Dezmin Lady (Kolozsi L.) a 2. helyével, míg a 3. Zaharova M. (ifj. Döme Imre) lett.

A napi záróverseny a Kárai Trans Díja Hendikep (alap: 1960 m.) volt, ami Vanderle (Nagy F. II.) zsákmánya lett. Mögé Csikós (Márton L.) futott oda, a nyerő istálló- és tréningtársa, Sziklaszirt (Komáromi Krisztina) pedig a képzeletbeli bronzérmet érdemelte ki.

Ezen egy duplázónk akadt Nagy Ferenc II. személyében, aki győzelmei mellé értékes helyezéseket is begyűjtött nemcsak hajtóként, de idomárként is…