Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Digital Races nyerte a Hippodrom és Lovarda Sprinter kupát

Immár 4. alkalommal futották Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa néven az egyik legjobban jegyzett ügetőversenyt a Kincsem Parkban.
Összesen 8 fogat állt starthoz, és már előzetesen is a svéd tenyésztésű, ám Franciaországból importált Digital Races volt favoritnak tekinthető. Hajtója ez alkalommal Nagy Ferenc II. volt, aki az egyik legeredményesebb versenyzője a jelen hazai ügetősportjának.
A Rutkai József által tulajdonolt, Balogh Bernadett tréningjében lévő 5 éves ménnel türelmesen várt hajtója, aztán az istállóegyenesben, 800 méterrel a cél előtt belelendítette lovát és nyakhosszas különbséggel megverte legnagyobb ellenfelét, Il Duce Bokót, a 3. pedig Zante Font lett.
A győztes ló kilométer ideje 13,9 lett, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény. Fontos kiemelni, hogy Digital Races-nek ez volt a 3. idei versenye, és 3. alkalommal diadalmaskodott, azaz Budapesten még veretlen.
2019-ben Zeal di Girifalco Veljkko Mazsittyal, 2020-ban Amy del Duomo szintén a szerb születésű idomárhajtóvak végzett elől, míg tavaly Unnod el Duomo bizonyult a legjobbnak, sulkyjában Goran Zolnajival.
Elmondható, hogy az év egyik legkiemelkedőbb sprint versenyét (1800 méter a táv) eddig mindig kiemelkedő képességű ügető nyerte, és ez a sorozat idén sem szakadt meg.
A tiszteletdíjakat Kőmíves Péter, a Hippodrom és Lovarda magazin főszerkesztője adta át a nyerő csapatnak.