Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Digital Races nyerte a Hippodrom és Lovarda Sprinter kupát

Immár 4. alkalommal futották Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa néven az egyik legjobban jegyzett ügetőversenyt a Kincsem Parkban.
Összesen 8 fogat állt starthoz, és már előzetesen is a svéd tenyésztésű, ám Franciaországból importált Digital Races volt favoritnak tekinthető. Hajtója ez alkalommal Nagy Ferenc II. volt, aki az egyik legeredményesebb versenyzője a jelen hazai ügetősportjának.
A Rutkai József által tulajdonolt, Balogh Bernadett tréningjében lévő 5 éves ménnel türelmesen várt hajtója, aztán az istállóegyenesben, 800 méterrel a cél előtt belelendítette lovát és nyakhosszas különbséggel megverte legnagyobb ellenfelét, Il Duce Bokót, a 3. pedig Zante Font lett.
A győztes ló kilométer ideje 13,9 lett, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény. Fontos kiemelni, hogy Digital Races-nek ez volt a 3. idei versenye, és 3. alkalommal diadalmaskodott, azaz Budapesten még veretlen.
2019-ben Zeal di Girifalco Veljkko Mazsittyal, 2020-ban Amy del Duomo szintén a szerb születésű idomárhajtóvak végzett elől, míg tavaly Unnod el Duomo bizonyult a legjobbnak, sulkyjában Goran Zolnajival.
Elmondható, hogy az év egyik legkiemelkedőbb sprint versenyét (1800 méter a táv) eddig mindig kiemelkedő képességű ügető nyerte, és ez a sorozat idén sem szakadt meg.
A tiszteletdíjakat Kőmíves Péter, a Hippodrom és Lovarda magazin főszerkesztője adta át a nyerő csapatnak.