Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Duplázó segédhajtók

Ez a kellemes, későnyári időt mutató szombat talán Búrány Adriánnak és ifjabb Veres Lászlónak marad a legemlékezetesebb, hiszen segédhajtó létükre 2-2 győztes hajtás után fordulhattak vissza a cél után.

Kettejük közül Búrány Adrián lett hamarabb túl a sikereken, hiszen a 2. futamban (Sors Díj) győzelemmel nyitott az idei rekordját futó Drina TIM kocsijában egy nagyszerű rohammal. Ezzel az attakkal a sokkal jobb sanszú Escobart (B. Kecsenovics) terítette le, aki amíg bírta, vezetett. Davide Fling (V. Mazsity) 3. helyével valószínűleg sokaknak okozott csalódást, hiányzott belőle az a kraft, ami nyerésekor a múltkor megvolt.

Adrián napi 2. győzelme félórán belül megszületett a Nyakas Díjban. A 2500 méteres versenyben Csillagfény R-rel is szinte ugyanazt a taktikát alkalmazva 2.-ként az utolsó kanyarban gyorsított és verte az addig vezető Nelstrongot (G. Zolnaji). Creatin lett a 3. helyezett. Carlos Fox furán futott, a Jurassic-kanyarban mindig feldobta a fejét, közel járt a hibához.

Ifj. Veres László rögtön ez után a futam után a Segédhajtó Kupa 4. felvonásában nyert először, Winner Boy segítségével. Talán Erdei Péter még inkább örült, hiszen Zagatóval 2. lett, és pontok tekintetében átvette a vezetást a szériában a most nem hajtó Fejszés Kittivel szemben. Bosphorus N. (Hegedűs T.) talán a túl erős kezdésének vált áldozatásul és így a bronz jutott neki.

Így örült ifj. Veres László a Winner Boy-jal elért sikerének

Zaharova M-mel a Jegy Hendikepben duplázott a „Kisveres”, élről fordulva rögtön előre ment, jól ítélte meg a tempót és simán hazaért Vezérrel (Véber Zs.) és Reménységgel (Lakatos Á.) szemben. A hátulról fordult lovak épp a nyerő erős iramának következtében nemigen tudak zárkózni.

A nap legnagyobb csatáját a nyitó futam, a Nyeretlenek Versenye hozta el. A talán mostanság legjobb formában lévő hajtó, Csordás Emil hatalmas energiával dobta küzdelembe Sharif Woodot, aki 3 ezelőtti galoppját korrigálva fejjel verte Eden Evót (Lakatos Cs.), aki rövid fejjel zúgott be a szépreményű Edoardo Ama (Keserű K.) előtt. A legjobb hír, hogy előzetesen tartottam attól, hogy „ugróverseny” lesz, végül csupán egy lovat, Emilio Family-t kellett diszkvalifikálni.

Sharif Wood (Csordás Emil, legbelül) győzött a nap legszorosabb csatájában

A Penészvirág Hendikepben is fordultak, ráadásul Anna (Fejszés Kitti) olyan jól, hogy be se hozták, így idei 2. versenyét nyerte ez a szimpatikus 7 éves kanca. Engem kicsit meglepett, hogy a ma 2. helyen végző Zóna (Csordás E.) nem adhatott neki 20 métert. Anybody (Vezér Emese), utóbbi tréningtársa lett a bronzos.

Jött a „titkos tippünk” az Ófalu Hendikepben, azaz Ambrosia Gielle (Varga S.) gyors start után hazaért, hiába erőlködött a végén Szilvás (Komáromi Krisztina), nem volt esélye a mai nyerővel szemben. Bailando (Kolozsi J.) lett a 3.. Csalódás volt Vakarcs RG matt versenye, ugyanakkor hozzátenném, hogy 2 hónap kihagyás után futott, talán ez lehetett az ok.

A nap főfutama a Játszi Díj volt. Saya Best CD-t előzetesen kizárták, így 2-en élről, a 3 kedvenc pedig 20-al hátrébbról startolt. Utóbbiak osztották le végül egymás között a lapokat, Cardenas Baba (G. Zolnaji) megszokott erős hajrájának köszönhetően nyerte idei első versenyét Battisti Grif (V. Mazsity) és Zlatan LIW (Lakatos Á.) előtt.