Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Duplázók napja

Ez a szombat elsősorban arról marad emlékezetes, hogy 3 hajtó is két-két versenyt tudott nyerni, illetve két fontos győzelmi szám is megszületett: Kurucz Attila kinyerte a 15. versenyét, Kolozsi László pedig 700. tréneri sikerét söpörte be. Rövid beszámoló, statisztikák és megfigyelések cikkünkben.

A nap főfutama a Tolnay László Emlékverseny (1800 m.) volt, amelyet a bombaformába lendült Premal MS (id. M. Slavic) húzott be 15,1-es remek idővel.  Nem volt kérdés a sikere, csak sétált a befutóban. Mögé Dolomit Boy (Fazekas I.) és Anybody (Vezér Emese) érkeztek.

Premal MS (id. Marko Slavic) nagyon biztosan nyerte a Tolnay László Emlékversenyt

Kolozsi László győzelmei foglalták keretbe a napot, hiszen az első futamban, az Izgi Díjban (alaptáv 1980-20m.) szinte izgalom nélkül nyert 40 méteres térhátrányból Zaira LV-vel, míg a placcokon Enterprise (Weber Zs.) és Endless Love (Dukai T.) osztozkodtak. Ez a győzelem élete 700. idomári sikere volt a mesternek, melyhez gratulálunk!

Kolozsi László Zaira LV-vel már úton élete 700. idomári sikere felé

A nap utolsó versenyében, a Cinema Hendikepben – ami szintén fordulóstarttal indult – is ő diadalmaskodott. Chesterfield (Kolozsi J.), aki szintén a népszerű „Pók” trenírozottja, meghúzott, de a befutóban nem tudta Andy Baby rohamát kivédeni. Bronz Boy (Lakatos Á.) dobogóját jól érezte meg lapunk napi tipsztere, Suták Csenge. Excellence (Gosztonyi Judit) csalódást keltően futott, de Always Winnertől (Dénes Ákos) is többet vártunk.

Szintén két alkalommal fordult vissza nyerőként Goran Zolnaji, amit megint csak megérzett tippelőnk, a zsokéhölgy. Igaz, favorit volt mindkét első helyezettje a szerb mesternek, de azt, mint tudjuk, meg kell hajtani! A Vezér Ferenc Emlékversenyben (1900 m.) Nelstronggal lett első, egy órával később pedig Euniké T Bokóval győzött a Derengő Díjban (1800 m.). Előbbi lovát In Love Danover (Pekker Gy.) és My Dyla LV (Kolozsi L.) követték a célban, utóbbit pedig Erzsébet Királynő (Kolozsi S.) és Despasito (Varga S.).

A szombat 3. duplázó idomárhajtója Nagy Ferenc II. lett. Ehhez kellett Bombay Paál László emlékversenybeli sikere Be Happy (Márton L.) és istálló- és tréningtársa, Usain (Komáromi Krisztina) előtt, illetve az Elefánt Hendikep (1800 m.) megnyerése Cunamival. Itt Velocity (Kolozsi L.) és Anikó (Weber Zs.) lettek a dobogósok.

Örült minden nyerőt hajtó versenyző, de szerintem annyira egyik sem, mint Kurucz Attila, aki saját (rész)tulajdonú és tenyésztésű lovával, Csodabogyóval kinyerte élete 15. versenyét az Amatőr Kupa első futamában (1900 m.). Ráadásul rendkívül emlékezetes csatában, hiszen az első 4 helyezett sorrendjét alig lehetett kibogozni. Ő nyerőként a végén érkezett, de Australian Gold (Pekker Gy.), Big Ben Pax (Gyolai Z.) és még a 4. Lingot AT (Hegedűs S.) is célfotóban voltak. Jár az elismerés Attilának!

Megfigyelések:

Számvarázs: az első 5 futam minden nyerője 4-es programszámmal indult!

1. futam: Elinor Lady nem futott szerencsés versenyt, nem sikerült a helyezkedése.

3. futam: Guiness des Fanes elfáradt, pedig volt momentuma.

4. futam: Eunike T Boko zsinórban a 4. versenyét nyerte meg. Édes K nagyot javulva lett 4., míg a második helyezett Erzsébet Királynő 4 havi pihenő után rögtön egyéni rekorddal jelentkezett.

5. futam: Ann Bella M most nem jött ki szerencsésen abból, hogy több ló is nagyot küzdött az elsőségért.

Legszorosabb nyerés: Csodabogyó – orrhossz

Legbiztosabb nyerés: Nelstrong – 4 hossz

Legtöbb versenyt nyert idomár: Kolozsi László, Nagy Ferenc II., Goran Zolnaji

Legtöbb versenyt nyert hajtó: Kolozsi László, Nagy Ferenc II., Goran Zolnaji

Legnagyobb hármasbefutóosztalék: Csodabogyó – Australian Gold – Big Ben Pax (nem ebben a sorrendben):   946,5

Legnagyobb befutóosztalék: Csodabogyó – Australian Gold: 1509,8

Legnagyobb tétosztalék: Csodabogyó: 13,9

Mint legjobban fogadott ló, nyert:

Nelstrong – 1,6

Bombay – 2,3

Eunike T Boko – 1,4

Cunami – 1,4

Premal MS – 1,0

Mint legjobban fogadott ló, lemaradt:

Endless Love – 1,3 (3.)

Ann Bella M – 1,2 (5.)

Dream of Mine – 2,5 (4.)