Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Elismerés és rendkívül szép eredmény a Világbajnokságon

Vasárnap fejeződött be a Working Equitation, azaz a Munkalovas Világbajnokság a franciaországi Les Herbies városában. A magyar munkalovas csapat nagyon szép eredménnyel zárta az első világversenyét. A 18 ország 49 versenyzőjéből álló mezőnyben 34. lett Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, míg Kappel Edit Bolivár nevű lovával a 37. helyet szerezte meg.
A lovasoknak három versenyszámban kellett teljesíteni, így alakult ki az összetett eredmény. A három versenyszám: díjlovaglás, stílus akadálypálya és gyorsasági akadálypálya. A magyar munkalovasok mindhárom versenyszámot teljesítették, nagyon szép lovaglást bemutatva.
A verseny utolsó napján a negyedik szám a marhaterelés volt, de ez nem számított be a világbajnokság végeredményébe.
Az első két helyen Portugál versenyző végzett, a harmadik helyen pedig egy francia páros. Ezekben az országokban régi hagyománya és múltja van a munkalovaglásnak, míg nálunk Magyarországon ez a sportág alig múlt 3 éves. Ennek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar csapat eredménye igen figyelemreméltó, arról nem is beszélve, hogy szakmai és közönség oldalról is sokan elismerték a magyar lovasok és lovak összeszokottságát, tudást, összhangját.
Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, Kappel Edit és Bolivár nevű lova letette névjegyét a munkalovas világszervezet legnagyobb versenyén, igazolva az egyre népszerűbb sportág hazai képviseletét ellátó Working Equitation Magyarország Sportegyesület elhivatottságát, szakmai felkészültségét és küldetését.