Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elismerés és rendkívül szép eredmény a Világbajnokságon

Vasárnap fejeződött be a Working Equitation, azaz a Munkalovas Világbajnokság a franciaországi Les Herbies városában. A magyar munkalovas csapat nagyon szép eredménnyel zárta az első világversenyét. A 18 ország 49 versenyzőjéből álló mezőnyben 34. lett Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, míg Kappel Edit Bolivár nevű lovával a 37. helyet szerezte meg.
A lovasoknak három versenyszámban kellett teljesíteni, így alakult ki az összetett eredmény. A három versenyszám: díjlovaglás, stílus akadálypálya és gyorsasági akadálypálya. A magyar munkalovasok mindhárom versenyszámot teljesítették, nagyon szép lovaglást bemutatva.
A verseny utolsó napján a negyedik szám a marhaterelés volt, de ez nem számított be a világbajnokság végeredményébe.
Az első két helyen Portugál versenyző végzett, a harmadik helyen pedig egy francia páros. Ezekben az országokban régi hagyománya és múltja van a munkalovaglásnak, míg nálunk Magyarországon ez a sportág alig múlt 3 éves. Ennek alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar csapat eredménye igen figyelemreméltó, arról nem is beszélve, hogy szakmai és közönség oldalról is sokan elismerték a magyar lovasok és lovak összeszokottságát, tudást, összhangját.
Kertész Borbála és Marokkó nevű lova, Kappel Edit és Bolivár nevű lova letette névjegyét a munkalovas világszervezet legnagyobb versenyén, igazolva az egyre népszerűbb sportág hazai képviseletét ellátó Working Equitation Magyarország Sportegyesület elhivatottságát, szakmai felkészültségét és küldetését.