Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Enjoy élvezte!

Mint ahogyan a közönség is, hiszen igen stílusosan nyerte meg a 110. Magyar Ügetőderbyt Enjoy, Fazekas Imrével a sulkyjában. A mester nyert egy másik nagyversenyt is, a Pannónia Díjat, melyben Dolomit Boy volt a társa.

Az Ügetőderby szombatjára szépszámú közönség látogatott ki, és volt is miért válasszák a kánikulai lovilátogatást, hiszen egy fantasztikus lovat láthattak versenyezni. A Prolongo istálló legtehetségesebb négyévese, Enjoy szállt csatába a Kékszalagért, amit nagyon stílusosan, Derby-rekord időben nyert meg. A Fazekas Imre által hajtott, Balogh Bernadett idomításában lévő Maharajah apaságú mén érezhetően legyőzhetetlen volt ezen a napon. Uralta a mezőnyt, és végig az történt a versenyben, amit és ahogyan ő, vagyis inkább amit a népszerű hajtó, Pimri eltervezett. Kereken 15-ös idejével még inkább történelmet írt, és nagyon bízunk abban, hogy kora előrehaladtával még jobb lesz, és a legjobb régióbeli ellenfelekkel is felveszi majd a versenyt. A Prolongo, azaz Rutkai József külön nagy sikere az, hogy ő maga tenyésztette ezt a remek versenylovat. A 2. helyre a nyerő istállótársa, Eternity Bar (V. Mazsity) érkezett, több mint 20 méterrel lemaradva a nyerőtől. Remek ügető ő is, de jelenleg messze nem egy kávéház a nyerővel. A 3. helyezést El Diablo (T. Tietz) szerezte meg. A 4. is egy prolongós ló, Éjjeli Hölgy (Márton L.) lett. A verseny csalódása a hamar hibázó Eastwood (Lakatos Cs.) lett.

Hogy tegyenek rá egy lapáttal, szintén a Prolongo istálló zsuppolta be a Kincsem+ – Pannónia Díjat, és szinte „természetes”, hogy Fazekas hajtotta a nyerő Dolomit Boyt. Itt Balogh Bernadett trenírozottja 14,5-öt repesztve ért haza, persze ide kellett is a jó időeredmény, mivel Catania R (J. Sagaj) sem adta olcsón a bőrét és végzett a 2. helyen végül. Itt a 3. helyezés Csábító R.-nek (Márton L.) jutott.

A szintén klasszisoknak fenntartott Conolly’s Red Mills – Gróf Esterházy Miklós Emlékverseny Freya T Boko (G. Zolnaji) zsákmánya lett, relatíve biztosan győzte le a német vendéget, Friday Night -ot (T. Tietz). Ide 15,5-ös idő kellett a sikerhez. A bronz meglepetésre Fárosznak (J. Sagaj) jutott.

Thorsten Tietz a napi első futamban érezte meg a győzelem ízét, mivel itt a Juhász Balázs által felkészített Filthy Rich-csel tudott győzni, akinek ez volt élete első versenye.

Igazi nagyverseny volt az Orbico – Sinka József Emlékverseny, amelyben sajna csak 5 ló indult 2 lejelentés (Maugli, Unno del Duomo) miatt, viszont Cardenas Baba (G. Zolnaji) megmutatta itt is klasszisát, és Bonaparte Boss (V. Mazsity) és Palace Bo (Fazekas I.) előtt érte el a célvonalat, 15,1-et ügetve.

A Csató Gyula emlékére kiírt amatőrversenyt nem kis meglepetésre a megszaladt Apollo Creed (Takács K.) húzta be. A végén fogyott az előnye, de a többiek „segítettek” neki, hiszen Villeneuve (Rapcsó B.) hajtójának pechesen kiesett egy pillanatra a szár a kezéből, ezért kicsit befele tört és lett így 2., míg az incidenstől valószínűleg kissé megijedt a nyerő ló hajtójának lánya, Takács Eszter Cseperke, és nagyon kiment a szélre a kanyar végén Ultimate Force-szal, és végzett így 3.-ként. De semmi gond, mindezek benne vannak a lóversenyben!

Ezen a szombaton láttunk még egy meggyőző Anybody (Csordás E.) sikert a Soós Imre Emlékversenyben úgy, hogy őt a szlovén Vaiana Viva (J. Sagaj) és a német Noosa Heads Boko (T. Tietz) követték a célban.

Morena LV (Erdei P.) is elköszönt a mezőnytől a Fábián Zsolt Emlékversenyben, ami győzelmet ért a számára, mert Edoardo Ama (M. Kovacevic) és Lolly Pop (Balogh Bernadett) nem tudták őt utolérni, így csak dobogósok lettek.

A Csicsery-Rónai István Emlékversenyben kiszállt a 3 tippünk (Diófás, Dynamo, Euzébió), így itt a remekül jatott Csípkedd magad! (Fejszés Kitti) ért haza elsőként. Mögötte Calvin (Weber Zs.) és Petra La Roque (Vezér Emese) végeztek.

Bobby Fischer (Juhász B.) is jól megszaladt a G.Dénes György „Zsüti” és Gém Zoltán Emlékverseny Hendikepben, de nem ért haza, mert látványos csatát követően Bűbájos (Nagy F. II.) megelőzte a cél előtt egy picivel. Mögéjük Nelstrong (G. Zolnaji) érkezett meg.

A kiváló napot a Bisbac Dániel Emlékverseny Hendikep zárta, melyben a régóta esedékes Gigant Wings (Vezér Emese) diadalmaskodott Atom Maki (Kovács J.) és Bonus RG (Juhász B.) előtt.