Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Enjoy élvezte!

Idei első futására máris hengerelt Enjoy Fazekas Imrével, és ezzel már most bejelentkezett a kékszalagért. Tulajdonképpen ez volt a fő attrakciója a március 9-i ügetőszombatnak. De volt más is, ergo érdemes röviden áttekinteni ezt a versenynapot!

A főfutam tehát, a Vimpex Tabak Díj Enjoy (Fazekas I.) méltó zsákmánya lett. A 2400 méteres versenyt végig vezetve nyerte kiváló, 16,5-ös idővel. Anybody (Vezér Emese) igyekezett ugyan, de semmi ellenszere nem volt a négyéves ellen. Bombay (Nagy F. II.) kellemes meglepetésre lett bronzos, és Zente is tisztességesen versenyzett, amivel 4. lett. Enjoy letette névjegyét, ha semmi nem jön közbe, akkor már most kijelenthető, hogy nagyon jó sansz a Magyar Ügetőderby megnyerésére. Élete 10. futására 5. győzelmét aratta, és ezzel a sikerrel átlépte a hétmillió forintos életnyeremény határt.

Enjoy és Fazekas Imre a cél után

A Jávor Class Hendikepben (1900 m.) Utódló (Tänczer T.) vezetett, de idei első versenyében még nem tudott jó eredményt elérni. A futamot Csikós (Márton L.) nyerte az új kézben sokat javuló Bonus RG (Angyal A.) és Anikó (Weber Zs.) ellen. Csillagfény R (Hegedűs T.) kézből ment még az utolsó kanyarban, de végül sokak csalódására csak 4. tudott lenni.

A Száguldj! Díjban (1900 m.) Blanka BBM (Varga S.) start után kiesett, és jött a papíron remek sanszú Excellence (Gosztonyi Judit) és végre elbúcsúzott a nyeretlenségétől. Fermina Daza (Angyal A.) küzdött, de csak második tudott lenni, ám így is sokat javult. Emilio Family (Kerekes E.) győzelme után lett most 3..

Eastwood (Hajnal T.) hatalmas hajrával húzta be a Naomi Díjat (1800 m.). Daytona Spav (V. Mazsity) véget vetett a „Győzni vagy meghalni!” filozófiájának, hiszen eddig vagy nyert, vagy ugrott. Most nem ugrott, azonban csak a 2. helyet zsebelte be Drina TIM (Búrány A.) előtt. Diana Krall AT (Hegedűs T.) a start után durván hibázott.

Eastwood (Hajnal Tibor) hatalmas rohamának köszönhetően tudott nyerni

A 4. futam a Zséda Díj (1800 m.) volt, amiben Erzsébet Királynő (Kolozsi S.) megmutatta, hogy idei jó bemutatkozása (2. hely 17,3-mal) nem a véletlen műve volt. Azonnal élre robogott és senkinek nem adva esélyt hazaért. Treue (Búrány A.) korrigált és ezüstös lett, a bronzot pedig Eurydice (Juhász B.) szerezte meg. Éden Evo (Lakatos Cs.) galoppal kezdte idei szezonját. Edoardo Ama (M. Kovacevic) nem akart ügetni már a startautó mögött sem, csak ugra-bugrálva jelezte – ő ma inkább nem versenyezne…

A Unigena Sun Hendikepben (1900 m.), mely amatőrversenynek volt kiírva, Cukrom (Gyolai Z.) megoldotta a kötelezőt. Baraka SS (Turbucz S.) űzte, hajtotta, de be kellett érnie a 2. hellyel. Gyolai Zoltán másik lova, Danny DeVito (Mészáros P.) is dobogóra ért.

Zárásként a fordulóstartos Nelli Gull Hendikepet (alap: 1960 m.) láthattuk, amit az élről forduló Zsofesz (Erdei P.) nyert meg – meglepetésre. A kilencéves idei első versenyében nem volt játszott ló. Bűbájoson (Nagy F. II.) szaladt át, és ez már önmagában véve is nagy dolog, hiszen Nagy Ferenc lovai a finisben általában nehezen verhetőek le. Szintén tőle indult a 3. helyre beérő Vanderle (Komáromi Krisztina).

Megfigyelések:

Vicen Pál idomítottjaira már kihagyásuk utáni első futásukkor figyelni kell!

1 futam: Utódló idei második futására már remek sansz lehet.

2 futam: Elizeus LIW is igen jó versennyel jelentkezett kihagyása után.

5 futam: Bobby Fischernek ez a 2400 méteres futam csak felhozó versenye lehetett, nem ez a jó távja.

6 futam: Urban Legend akadályozva volt, elvitték a lábát.

Legtöbb versenyt nyert idomár: Kolozsi Sándor (Erzsébet Királynő, Cukrom)

Legbiztosabb győzelem: Erzsébet Királynő – 4 és fél hossz

Legszorosabb győzelem: Zsofesz – rövid nyakhossz

Legnagyobb hármasbefutóosztalék: Csikós – Bonus RG – Aniko 897,6

Legnagyobb befutóosztalék: Excellence – Fermina Daza 126,2

Legnagyobb tétosztalék: Eastwood 26,2

Mint legjobban fogadott ló nyert:

Erzsébet Királynő – 1,7

Cukrom – 1,8

Mint legjobban futott ló lemaradt:

Bing Crosby AT – 2,6  (6.)

Fermina Daza – 2,1 (2.)

Drina TIM – 1,4 (3.)

Villeneuve – 4,0 (5.)

Bűbájos – 1,0 (2.)