Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fazekas dupla az 1701-hez

Az intenzív havazás, majd olvadás igen komoly kihívás elé állította a pályakarbantartást, de a feladatot a körülményekhez képest remekül megoldották. Így tehát semmi nem állhatta gátját, hogy Fazekas Imre megszerezze versenyzői pályafutása 1700., majd 1701. hajtói sikerét. Napi másik duplázónk Gyolai Zoltán volt. A futamokat autóstart helyett természetesen repülőstarttal indították.

Fazekas Imre, vagy, ahogyan a legtöbben hívják kedvesen, „Pimri” 1700. első helyezésére a 4. futamig, az Utalványozó Díjig (1900 m.) kellett csupán várni, ahol a vizes, havas, tapadós pályán a nagyreményű Éjjeli Hölggyel megverte Diana Krall AT-t (G. Zolnaji) és a 3. helyen tartotta Carlos Foxot (Nagy F. II.) is. Gratulálunk ehhez az egyetlen országban sem mindennapi 1700-hoz!

Fazekas Imre úton az 1700. győzelme felé Éjjeli Hölggyel

Napi 2. sikere a zárófutamban, a fordulóstartos Unoka Díjban (alap: 1960 m.) jött el Pimrinek: az ő kezében nem ugró Top of Climbbal. Ennél a győzelemnél csak a helyezettek hoztak nagyobb meglepetést, hiszen Morena LV (Fenyvesi Gy.) beezüstöződött, Ernesto (Vekas Z.) pedig bronzos tudott lenni. Enterprise (Búrány A.), Kell Queen de Choc és Davide Fling (Horváth Z.) elugrották – amúgy egész jó – esélyüket.

Az Amatőrverseny Hendikepben (1900 m.) Australian Gold (Pekker Gy.) kiszállt, de a többi jó sansz kiválóan futott. Nyert Cukrom (Gyolai Z.), mögötte Zippy Boy (Fazekas Andrea) és Zsofesz (Takács Eszter Cseperke) végeztek. Ez a siker nagyon közel hozta Gyolai Zoltánt amatőrchampioni címéhez.

Második sikerét profik között aratta Gyolai az Utász Hendikep 1800 méterén Zadar M-mel. Ez a ló 3 havi-, a 2. helyezett Angelina Jolie (ifj. Döme I.) pedig több mint 4 hónapnyi kihagyás után futottak. Antonia Schwim (Weber Zs.) végzett még dobogón.

Az Ügyvivő Hendikep (1900 m.) nyerője Boszi (Kolozsi L.) lett, nagy harcban védve ki Best Boy (Komáromi Krisztina) rohamozását. Donia d’Aunay (Weber Zs.) bár elfáradt, így is a 3. helyre tudott odafutni.

Csak 3 indulója maradt az Új-Mexikó Díjnak (2400 m.), ám csak ketten érték el a célt, miután a Derby-nyerő Devoted Csordás Emil minden igyekezete ellenére eldobta magát 800-zal a vége előtt. Így aztán Zente (Horváth Z.) hazasétált Uptown Boy M (Lakatos Cs.) díszkíséretében.

Az Üzér Hendikep (alaptáv: 1960 m.) meglepetését az hozta, hogy a jó sanszú Zónának (Csordás E.) be kellett érnie a 2. díjjal, miután Zizitop (G. Zolnaji) legyőzte őt. A nyerő a múlt héten még a Baka Hendikep több mint 4000 méterén futott és lett ott 4., most meg első. Szó se róla, strapabíró paci! Usain (Komáromi Krisztina) ért oda a dobogó legalsó fokára.