Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fazekas négyes, nagydíj sikerrel

Palace Bo, Fazekas Imre, Dr. Borostyánkőy Emlékverseny

A kiemelt hétvégi ügetőprogram igazi sportcsemegének tűnt előzetesen, és aztán kaptunk is számos látványos küzdelmet, rekordokat és hajtói bravúrokat.

Az élre mindenképpen az elő- és döntő futamból koreografált Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny kívánkozik, amelynek előfutamai időteljesítmény tekintetében is kiemelésre tarthatnak számot. Az elsőt 13,9-ben nyerte a friss prolongós import, Palace Bo Fazekas Imrével, amivel megjavította a félórával korábban, a Matucza Lajos Emlékversenyben szintén általa hajtott Street Genius-szal beállított import korosztályos pályarekordot. Apropó, Street Genius: hatalmas képesség lakozhat benne, nem vitás, hogy hamarosan a klasszisok között fog majd futni, így előre mérlegelve azt mondom, nem is rossz eséllyel!

Street Genius

De még inkább igaz ez Palace Bóra, aki az előfutam után a döntőt is megnyerte egészen simán, a csupaszív Zlatan LIW-et verve.

Amúgy a rend kedvéért: a második előfutamot Krack du Clocher (Jozé Sagaj) húzta be 15,2-es idővel.

Adott volt tehát a fináléba jutott 8 ügető, de sajnos Guiness des Fanes-t és Bobby Fischert közülük eleve lejelentették, Zante Font meg kikocogott melegíteni, de Juhász Balázs az első – érvénytelen – start után visszahajtott vele az istállóba, ergo ő sem vett részt a futamban. 5 induló lett, ami kérdéseket vet fel az emberben: kell-e ilyen díj, ha eleve nem veszik komolyan sokan az indulók közül a kiírást? Anélkül, hogy prejudikálnék, szerintem a fair play-t sérti ez a fajta idomári/tulajdonosi hozzáállás. Ugyanakkor persze az is igaz, hogy mindenki úgy menedzseli saját lovát, ahogyan akarja. Természetesen, ha előre nem látható sérülés, egészségügyi probléma nem tette lehetővé indulásukat, akkor mea culpázom gyorsan egyet. Ha viszont ilyen nincs, nos, akkor hagyjuk a fenébe a kétfutásos nagydíjakat a jövőben, így mindenki jobban jár majd. Részemről persze sajnálnám, érdekes színfoltjai a versenynaptárnak.

Ez az új klasszis, Palace Bo érdeméből semmit nem von le, megtette, amit kellett és nyert.

Fazekas mester győzött még Compact Boy-jal is, azaz elképesztő napot zárt ezzel a mesternégyessel. Komoly respekt neki! Amúgy a Prolongo istállónak is, mert jó lovakat vásárol/futtat, ami kell ahhoz, hogy újra több klasszist láthassunk versenyezni a Kincsem parki ügetőn.

Hogy nem 5-t nyert a népszerű Pimri, arról Angyal Andor és Eternal Flame „tehettek”, hiszen meseszép finissel verték a Ferge László Emlékverseny mezőnyét, köztük a második Eternity Bart Fazekassal. Fordulóra a 17,8-as idő megsüvegelendő, majdnem versenyrekord. Maga a futam lefolyása inkább a háromévesek „ugró-szimfóniájára” emlékeztetett, de legalább a jó sanszok odaértek Enjoy kivételével.

A Ferge László Emlékverseny díjátadója

Ha már remek hajtások: Vezér Emese nagyot villant Adamo Flinggel, és az Amatőr Kupa sorozatában is a rutin érvényesült Gyolai Zoltán (Trencsén) jóvoltából. Takács Eszter Cseperke második lett Apollo Creeddel, de tartja vezető helyét a szériában.

Escobar a Spartakus Ans Díjban bizonyította, hogy van benne képesség, és azt is, hogy Juhász Balázstól jó döntés volt Boris Kecsenovicsot a sulkyba ültetnie, hiszen higgaddtan veezette győzelemre lovát a catch driver.

A Sárközy József Emlékversenyben született meg a napi második Csordás Emil tréneri siker, hiszen Adamo Fling után Australian Gold is győzött. Pekker György támogatta a nyerőt, és kellett rá, hiszen felhívására védte ki lova a jobb esélyű Firefly Shadow rohamát.

Összességében nagyon jó versenynapot láthattunk, és a fentebb már említett lejelentési problémát leszámítva egy igazán hírverő ügetőnapot könyvelhetünk el. Nagy csaták, bravúrok, erős mezőnyök, jó fogadási lehetőségek. Mi kell még? Ez a nagybetűs ÜGETŐ! Ja, és ne feledjük: Fazekas mester reneszánszát éli, 13 sikerrel nemcsak vezet, de meg is ugrott a hajtó championátusért folytatott küzdelemben.