Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Félévi ügető statisztika – hajtók

Fél esztendő elteltével elég komolyan kirajzolódott, hogy leginkább kik is lehetnek majd küzdelemben a 2023-as hajtó championi címért. Nézzük, hogy áll most a Top10!

A hajtók neve mellett az első, a 2.- és a 3. helyezéseik száma a Kincsem Park adatbázisa alapján.

Fazekas Imre 20 – 8 – 6

Veljko Mazsity 13 – 5 – 2

Kolozsi László 12 – 5 – 12

Csordás Emil 7 – 5 – 2

Nagy Ferenc II. 6 – 4 – 8

Márton Lajos 5 – 9 – 7

id. Marko Slavic 5 – 5 – 6

Varga Sándor 5 – 3 – 3

Komáromi Krisztina 4 – 10 – 6

Vezér Emese 4 – 8 – 2

A sokadvirágzását élő Fazekas Imre nagyon belekezdett, és elsősorban vendéghajtásai által jelentősnek mondható előnyre tett szert, mi több, már most 1-el több győzelmet aratott, mint tavaly az év végéig összesen! Az „élő legendának” gyakorta aposztrofált „Pimri” mesterien ítéli meg a tempót, és gyakorlatilag minden taktikai elem a kisujjában van. Ha lehetne rá fogadni, bizony favoritja lenne az idei vetélkedésnek.

Veljko Mazsity persze nagy ellenfele lehet, hiszen kicsit gyengébb idénykezdetet követően szépen, fokozatosan dolgozza le hátrányát. Az elmúlt évek legeredményesebb magyar liszensszel rendelkező versenyzőjének hajtásaiból sugárzik a kiszámítottság és átgondoltság. Ha indul, mindig megkapja a bizalmat a fogadóktól.

Kolozsi László óriási lendülettel indította az idei szezont, vezette is a statisztikát, de lóállománya korlátozza az igazán sikeres szereplésben. Mivel saját istállója éppen eléggé lefoglalja, így nem szokták hívni catch drivernek, pedig az egyik leginkább ésszel hajtó ügetősünk.

Csordás Emil eredményét tekintve a Derby-sikert nem feledhetjük, míg Nagy Ferenc II. esetében ha valakit a fogadók kedvencének kéne aposztrofálni, nos, talán ő lenne az. Amikor lova a finisre hátul ugyan, de lőtávolon belül érkezik, biztosak lehetünk benne, hogy gőzmozdonyként törnek majd előre.

Varga Sándort és Márton Lajost relatíve keveset látjuk a sulkyban, pedig nagyon érzik a hajtást, míg két hölgy hajtónk maximálisan megérdemlik idén (is) a kalaplengetést, nagy dolog, hogy a Top10-ben ott vannak.