Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Harmadszor is Bonaparte Boss!

Mármint az Őszi Kísérleti Versenyben. Mert ezen a szombaton Bonaparte Boss sport történelmet írt azzal, mondjuk úgy, nevéből kiindulva, stílszerűen, hogy: császárrá koronáztatott, mivel zsinórban 3. alkalommal is megnyerte ezt a futamot.

Gyakorlatilag mindenki a 2-szeres címvédő Bonaparte Boss (V. Mazsity) és Catania R. (id. M. Slavič) csatáját várta előzetesen az Őszi Kísérletiben (alap: 1960), és ez tulajdonképpen nem is lett másként. A finisre érkezvén előbbi ügető gőzmozdonyként indult meg, és nyert remek stílusban. Mögé Dolomit Boy (Fazekas I.) érkezett oda 2.-nak, míg a szintén elölre várt Catania R. a bronzot tudta megszerezni. A nyerő idő 16,3, ami versenyrekordot hozott. Bonaparte Boss élete 16. sikerét aratta, melyekből 3-at is ebben a versenyben szerzett, azaz fantasztikus teljesítményt tudhat magáénak a Hico istálló egyik kedvence. A futam krónikájához tartozik, hogy Eternity Bar (Varga S.) az első kanyar elején elvitte Devoted (Csordéás E.) lábát. Sportszerűtlen volt, nem is kérdés, éppen ezért hajtóját 6 napra tiltották el. Mondjuk ez a Devoted csapatot nem hiszem, hogy vigasztalja, Derby-nyerő lovuk nem volt rossz sansz. Nagy kár ezért a momentumért!

Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) küzdött egy kicsit, de azért biztosan nyerte az Őszi Kísérleti Versenyt

A nyitó futamban, a Nyeretlen Kétévesek Versenyében (1800 m.) Freya T Boko (Fazekas I.) végig vezetve nyert. Élete első futásakor ugrott, most azonban jelezte, hogy jó kis ló. Mögé Fárosz (Angyal A.) érkezett, a 3. pedig Fatiqué de je t’aime (Varga S.) lett, így kialakult a Sose halunk meg c. szenzációs film mottóvá érett befutási sorrendje, a 2-9-11! Az már csak extra hab a tortán, hogy abban is volt egy Fárosz, de az ott csak a 3. helyre kocogott be.

Az Amatőrverseny Hendikepben (1900 m.) Despasito kocsijában Mészáros Patrik utcahosszt vert a többiekre, megszerezve ezzel élete 2. győzelmét. Végig jól és okosan pozícionálta lovát. (Mondjuk a keze az ostorral kicsit sokat járt el, de a 4 nap eltiltásból valószínűleg tanulni fog.) Mögé Unique (Rapcsó B.) és Count Basie AT (Tänczer T.) érkeztek, utóbbi úgy, hogy a verseny elején bizonytalankodott egy kicsit.

Éden Evo (Lakatos Cs.) még nagyobb előnnyel húzta be a Poetica Saf Díjat (1900 m.). Mögé a két galoppját korrigáló Csodabogyó érkezett oda, őt pedig Eurydice (Juhász B.) követte. Edoardo Ama (M. Kovačevič) elugrotta sanszát.

A Bob Do It Hendikepben (1900 m.) Zóna (Csordás E.) bizonyította, hogy ő afféle leírhatatlan kanca, 8 évesen is megverte az erős mezőnyt. Villám Ville-re (G. Zolnaji) felhívta honlapunkon a figyelmet Suták Csenge, jó ezüstös is lett Balerina R (Balogh Bernadett) előtt.

A Time To Say Goodbye Hendikepben (1800 m.) Bombay (Nagy F. II.) sokáig csak utazott, aztán a 3. spúrt is felvállalva nyert. Mögötte Une Dame (Bordács L.), Australien Gold (Vezér Emese) és Utódló (Tänczer T.) nagyot csatáztak, és végül ebben a sorrendben érkeztek be.

Egy ló, Drina TIM (Búrány A.) fordult csupán 20 méteres hátrányból a Simb Illusion Díjban (Alap: 1960 m.), de így is nyerni tudott, méghozzá zsinórban 4.-szer, idén pedig 6. alkalommal. Euzébió (Komáromi Krisztina) és Daniyyel (Csordás E.) követték a célban.

A Segédhajtó Kupa 5. futamát (1800 m.) Berill Lady gyűjtötte be ifj. Turbucz Sándorral, de igazán a 2. helyezett Fejszés Kitti örülhetett Celerina Boss-szal, mert ezzel a 9 ponttal átvette a vezetést a sorozatban. A 3. Winner Boy (ifj. Veres L.) lett, míg Saya Best CD (Kárai J.) csalódást keltően futott.

A Veronica Fling Díjban (alap: 1960 m.) az iramcsináló Casino Royal (Angyal A.) végül a dobogón, annak legalsóbb fokán tudott ragadni, de képtelen volt mit tenni Palace Bo (Fazekas I.) gyilkos rohamával. Ezzel húzta magával Bobby Fischert (Juhász B.), aki ezüstöt tudott ezzel lenni.

A napot záró Adriana Asti Hendikepben (alap: 1960 m.) hárman fordultak élről, és az első három helyen is ők osztozkodtak. Győzött Breeze Up (Kolozsi L.), őt Bulibáró (Kolozsi J.) követte – ez tehát egy házi befutó volt -, a 3. helyre pedig Airline (ifj. Veres L.) ért oda.

Ezen a napon Fazekas Imre hajtóként (Freya T. Boko és Palace Bo) és idomárként (Freya T. Boko és Drina TIM) is duplázott.