Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hóra-napi (2023.11.04.) ügető kérdések

Két kiváló egykori idomárhajtóra, Hóra Sándorra, és fiára Hóra II. Sándorra emlékezünk vissza ezen a versenynapon, mely minden szempontból változatos programot kínál. Akadnak egyértelműnek tűnő futamok éppen úgy, mint komplikáltabbnak kinéző versenyek. Nézzük egy kicsit részletesebben!

Az Ezerjó Díj – Nyeretlenek Versenye indít már délben, 1800 méterre. Elizeus LIW (Lakatos Á.) legutóbb javult. Még tovább fog? Akkor nyerhet. Vagy az újonc Treue (Búrány A.) jön, lát és győz elsőre? Eccelenza (Fazekas I.) lépeget előre. Placc? Evita Merswall (Hajnal T.) egy dobogóra simán felérhet?

A 2. futam a fordulóstartos (engedményekkel alap: 1980 m.) Gárdony Díj. A 6 lóból bármelyik placcra érhet… Lolly Poppal Balogh Bernadett százados lesz? Jó fordulóra is ez a ló! Vagy a hajtó engedménnyel futó Eurydice (Gyolai Nikolett) ellopja a futamot? A friss nyerő, Eminem (Fazekas Andrea) nálam jó esély.

Utolsó állomásához érkezik a Kincsem Park Kupa sorozat (1900 m.). Takács Eszter Cseperke előnye 7 pont, azaz neki már egy 3. hely is a széria elnyerését hozza. Ez összejöhet neki Credit Carddal? Nem könnyű, de megoldható. Igazán Erdei Péter lehet rá veszélyes, aki most Vakarcs RG-t hajtja, szerintem jó eséllyel. Ha nyer… A 3. helyezett Gyolai Nikolett, aki most Cukromot támogatja, de a sorozatot – ha csak nem jelentik le Credit Cardot -, már nem nyerheti meg. És ezt a versenyt? Vagy jön a jó formában levő Zénó Boko a szintén jó formában levő Mészáros Patrikkal?

A Lila Akác Hendikepben (1900 m.) Vitya (Lakatos Á.) – Bulibáró (Kolozsi J.) – Antonia Schwim (Weber Zs.) sorrend elképzelhető lenne így, első blikkre?

A nap főfutama a Hóra II. Sándor Emlékverseny (1900 m.). Itt elvben a papír Balerina R (Balogh Bernadett) – Carlos Fox (Nagy F. II.) – Creatine (Hajnal T.), azonban simán hozzájuk vehetnénk az 1-es starthelyről futó Ambrosia Gielle-t (Varga S.) is?

Ha a nők egyszer összecsapnak… Nos, ez lesz az Amazonversenyben (1900 m.), és egy percig ne higgye senki, hogy ez nem egy presztízs-összecsapás hajtónőink között! Itt sem találok igazán sansztalan lovat, úgyhogy mondok egy Bombay (Komáromi Krisztina) – Gigant Wings (Vezér Emese) – Auróra (Fazekas Andrea) sorrendet.

A 7. futam a Hóra Sándor Emlékverseny (1900 m.), amelyben Daniyyel (Csordás E.) lenne a meglepetés ló? Kihagyás után nagyot ment mostani hajtójával. Vagy Daytona Spav (V. Mazsity), aki 7 futásából 6-szor nyert, újabb sorozatot épít? Kokomo Harley (M. Kovacsevics) is egyre jobb, de ez mire lehet elég? Hiszen itt van a szintén javuló, ám idén még nyeretlen Diana Krall AT (G. Zolnaji).

Hosszú távra (2400 m.) indul a nap utolsó futamának, a Bűvész Díjnak a mezőnye. Velocity jó papíresély, hajtója azonban idén először száll csak sulkyba. Rögtön nyer? Esetleg Dulcinea del Toboso (Tänczer T.) keresztül húzza számításait? Esetleg Cunami (Nagy F. II.) kifutja topját és nem lesz ellenfele?

A fenti kérdésekre szombat estére megkapjuk a válaszokat!