Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Játszi Díj-napi (2023.08.12.) ügető kérdések

Összesen 8 futam, kiváló fogadási lehetőségekkel az e heti ügető szombaton. A futamok elnevezései a szép emlékű, lila dresszben hajtó Svecz István egykori kedvenceit idézik. És ezek a versenyek természetesen jó pár kérdést vetnek fel, szokás szerint.

Rögtön az 1. futam kapcsán (Nyeretlenek, 1800 m., autóstart) felmerül, hogy ügetőt, vagy inkább ugróversenyt láthatunk majd? Mert bizony jó pár, még viszonylag zölden lépdelő ló is a csapatban. Merészség vajon egy újoncot – igaz, Mazsity idomítás – jelölni első sansznak? Euphoriáról (V. Mazsity) van szó. Vagy Edoardo Ama (Keserű K.) nem ugrik segédhajtója kezében, és igazolva múltkori számát, fölényesen nyer? Demi Moore (Gyolai Z.) legutóbbi második helye 3 hónap távlatából mit ér? Elinor Lady (Angyal A.) július végén lett 2., de gyengébb idővel. Mégis jobb lesz a többieknél?

A Sors Díj (2. futam, 1900 m., autós.) esetleg már a napi 2. Mazsity sikert hozza el? Davide Fling ugyanis jó esélynek tűnik. Akárcsak Escobar (B. Kecsenovivcs). Lehet rájuk veszélyes egyáltalán valaki?

A Nyakas Díjban (3. fut., 2500 m., autós.) csak 6-an. My Dyla LV-n (Kolozsi J.) nem fog ki a hosszú táv? Sem az, hogy nem idomárja ül mögötte? Ugye Nagy Ferenc II. lovat sosem lehet leírni, pláne 2500-ra? Carlos Foxról van szó… Esetleg Creatine (Hajnal T.) kihasználja friss formáját?

A 4. futam egyben a Segédhajtó Kupa 4. futama (1900m., autóst.). A pontversenyben Fejszés Kitti és Keserű Krisztián 20-20 ponttal vezetnek, Dukai Tamás 19-el a 3. Közülük csak Keserű hajt, Can Tach Luxot. Tuti nyerni akar. Na de Zagato (Erdei P.) ebben simán megakadályozhatja, nem? És placcra egy jó Urban Legend (Farkas Gy.)?

A Penészvirág Hendikepben (1960 m., forduló) megléphet úgy simán Anna (Fejszés Kitti), hogy sosem érik utól? Persze kicsit naív a kérdés, ha tudjuk, ott van a mezőnyben a neki csupán 20 métert adó Zóna, akinek hajtója, Csordás Emil is kirobbanó formában van. Ugye, Zsóka (Erdei P.) sem marad pénz nélkül? Még akár az is lehet, hogy ő viszi haza a legtöbbet?

A 6. futamban, a Jegy Hendikepben is fordulnak, alaptávról, 1960-ról 8-an is. Közöttük keressük a nyerőt? Reménység (Lakatos Á.) valóra váltja hajtója jubileumi reményét? Netán Credit Card (Szennovitz Adél) hitelt ad sok fogadó tikettjének és nyer? Firefly Shadow-t (Várhidi R.) nem írhatjuk le, mint újabban sosem?

Az Ófalu Hendikep (7. futam, 1800 m., autós.) Cunami (Nagy F. II.) biztos sikerét ígéri? Netán az istállótárs Szilvás (Komáromi Krisztina)? Vagy Ambrosia Gielle (Varga S.) ellenállhatatlan lesz? Jobbik formáival ott lehet! Közülük 2-t nem is jelöl a Turf, ez tehát jól mutatja, hogy igazán sokesélyes ez a futam!

A zárófutamban (Játszi Díj, 1960 m.) is fordulnak, igaz, alig 6-an. Jómagam – akárcsak a szaklap – a 3 hátulról indulót, azaz Cardenas Babát (G. Zolnaji), Zlatan LIW-et (Lakatos Á.) és Battisti Grif-et (V. Mazsity) várom a dobogóra, ebben a sorrendben. Elképzelhető?