Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Jó idők a szerdai ügetőn

A rendhagyó módon, azaz szerdára kiírt versenyekkel egy kicsit nosztalgiázhattunk, hiszen hosszú évekkel ezelőtt mindig volt ügető a hét ezen napján. A versenyek jók voltak és izgalmasak, mondjuk úgy: szombatiak – a szombati versenynap helyett.

Az első futamban, a Nemecsek Díjban (1800 m.) rögvest megszületett a nap nyerő ideje Street Genius (Fazekas I.) jóvoltából. 15,6-ot repesztett az igen óvatosan kezdő ló, így remek ideje ellenére küzdenie kellett kicsit Creatine-nal a nyerésért. Placc tippünk, Aerodynamics (Búrány A.) jó versenyt futva lett a 3. helyezett. Chicago (Komáromi Krisztina) erős kezdés után elfáradt.

A Vuk Díjban (1800 m.) Éden Evo (Lakatos Cs.) visszavágott múltkori legyőzőjének, Sharif Woodnak (Csordás E.), megfordult az első – második közötti korábbi sorrend. A meglepetést Vasterbo No Edge (Hajnal T.) bronza szolgáltatta, igen jól futott.

A Miki Manó Díj fordulóra ment, és Drina Tim a finisben Búrány Adrián által nagyon elegánsan hajtva elment Ékszer K (Gyolai Nikolett) mellett, így idei 6 futásából a 4. győzelmét abszolválta. Elegáns Hölgyet (Tanczar T.) betippeltük, rövid nyak hiányzott csak neki a 2. helyhez.

A nap erős mezőnye a Csínom Palkó Díjban (1800 m.) jött össze, és Bobby Fischer (Juhász B.) ragyogó beosztással menve, 15,8-cal nyert. Devoted (Csordás E.) érkezett mögötte, igazolva, hogy a Derby-siker nem a véletlen műve volt, illetve, hogy jó ő rövidre is, míg a csupaszív Zlatan LIW (Lakatos Á.) most is helyre ért. Hihetetlen, mennyire küzdőképes ez az ügető! Zeal di Girifalco (V. Mazsity) sokáig jól tartotta magát, de kijött a 3 (!) évnyi kihagyás, ugyanakkor legközelebb már sokkal jobb lehet. Zóna nagyot futott Vezér Emesével is, de a finisben jó pozícióban elugrotta magát. Palace Bo (Fazekas I.) ez alkalommal mattul ment.

Bobby Fischer ismét nagyot futott Juhász Balázzsal

Az 1900 méteres Tutajos Díjban házibefutót láthattunk a Mount istállótól, hiszen nyert Bombay (Nagy F. II.), míg a 2. istálló- és tréningtársa, Usain (Komáromi Krisztina) lett. Zizitop (ifj. Veres L.) nagyon közeli 3.-ként futott oda. Australian Gold (Pekker Gy.) durván hibázott.

Két lejelentés után is 10-en maradtak a Hüvelyk Matyi Hendikepben, amit a végre idomárja, Kolozsi László kezében futó Velocity húzott be, a jó sanszú Baraka SS-t (Turbucz S.) verve. Érdekesség, hogy utóbbit sansza ellenére senki nem fogadta helyre, és ugyanez igaz a mögötte végző Ciklon Foxra (Nagy F.II.) is. Amúgy az egyik lejelentés oka Charlie’s World cirkuszi magánszáma volt, mely után nem engedték elindulni a futamban.

A hosszú távú Vak Bottyán Hendikeppel (2400 m.) búcsúztattuk a napot, amit Auróra (Horváth Gy.) tett zsebre, végig vezetve. Kiválóan lett beosztva Lézer 7 éves lányának ereje, a befutóban simán újított. Csipkedd magad! (Tanczer T.) igyekezetét egy 2. helyezés honorálta, Wonderchild (G. Zolnaji) pedig mögé érkezett. Sziklaszirt (Komáromi Krisztina) tőle szokatlanul – hibázott. Bár a nyerőt lapunk javasolta játékra, de a Nagy Ferenc istálló házibefutóját mi itt vártuk. Nos, nemcsak Sziklaszirt mondott csődöt ebből a duplából, hanem Pálinka (Nagy F. II.) is, hiszen csupán 4. lett, így a Mount istálló házija a két futammal ez előtti lett „csupán”.