Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Juhász házibefutó a főfutamban

Az ügetőn még egy nagyverseny van hátra ebben a szozonban, és így mostanság inkább már csak a szürke napszámosok viszik a prímet a lovak között. Persze most szombaton is azért egészen jó mezőny gyűlt össze például a főfutamban, a Rózsa Péter „Rosenthal” Emlékversenyben. De nézzük röviden a nap krónikáját!

Indult a szombat a Nyeretlenek Versenyével (1900 m.), ahol egy nagyobb reményekre jogosító ügető, Eunike T Boko (G. Zolnaji) tudott nyerni, és a mutatott stílus alapján valószínűleg a jobbak közé is felérhet, csakúgy, mint múltheti legyőzője, Teuer.

Az Eurosa Díjban (1800 m.) Domperidon (árton L.) újfent megmutatta, hogy ritkán versenyez ugyan, de akkor feltétlenül számolni kell vele. 17,7-es remek idővel verte Discovery LW-t (Kolozsi L.) és Euzébiót (Komáromi Krisztina). Daniyyel (Keserű K.) feljövőben hibázott.

Az Amatőr Kupa sorozatának első helyét már korábban bebiztosította Takács Eszter Cseperke, de most, a 6. futamban (1900 m.) is indult a nehéz hajtású Csikóssal, aminek ugrás lett a vége. Jött ellenben Gyolai Zoltán Vinifera M-mel és nemcsak, hogy győzött, de az amatőr sampionátusért folytatott csatában is átvette a vezetést – éppen Takács Eszter Cseperkétől. Érdekességként: a 3. sampion-jelölt, Fazekas Andrea itt ezüstös lett Lingot AT-vel, bronzosként pedig egy korábban szintén amatőr sampion, Tänczer Tamás végzett Count Basie AT-vel. Csodabogyónak (Kurucz A.), amint támadta a vezető Vinifera M-et a befutóban, volt egy pillanatra nyerő momentuma, azonban ekkor elugrotta magát.

Az Edina Rosa Hendikepben (1800 m.) Zara Mia (Nagy F. II.) 5 és fél hosszal nyert, mögötte Une Dame (Bordács L.) érkezett. Cyrano RG (M. Kovacsevics) a 3., míg pihenője után jól mutatkozott Bonus RG (Vekas Z.) – amíg nem hibázott.

A hosszú távú (alap:2560 m.), fordulóstartos főfutamban, a Rózsa Péter „Rosenthal” Emlékversenyben a két Juhász-idomítás, Acélos Fiú (Fazekas Andrea) és Bobby Fischer (Juhász B.) küzdöttek az elsőségért, közülük előbbi volt az erősebb. Utóbbi óriásit csatázott a 2. helyért Farya BD-vel (G. Zolnaji) és Csillagfény R-rel (Búrány A.), és végül a leírt sorrendben futottak be.

Acélos Fiú (Fazekas Andrea) rendkívül erős volt a főfutamban

A Dina Rosa Hendikepben is fordultak (ala: 1960 m.), itt a jó öreg Reménység (Turbucz S.) 13 évével dacolva üdén és fiatalosan verte Breeze Upot (Kolozsi L.), 3. Berna Queen M (Komáromi Krisztina) lett.

Az utolsó futam, az Indiana Rosa Hendikep (alap: 1960 m.) is fordulással indult, Celerina Boss (Fejszés Kitti) pedig gyengécske indulása után huszáros hajrát mutatva be elsöpörte minden ellenfelét. Vakarcs RG (Erdei P.) pedig akár nyerőnek is gondolható volt az attak előtt, illetve a bronzos Chip Chip Chip (Bordács L.) is remek arcát mutatta, de ez most csak a 3. helyre volt elég.

A nap küzdelmét hozta a zárófutam, amely a kívül érkező Celerina Boss (Fejszés Kitti) sikerét hozta