Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kiemelt napi (2023. 05. 06.) ügető kérdések

Nem vitás, hogy hatalmas várakozás előzi meg a Food Truck hétvége első lovas versenynapját, azaz az ügetős szombatot. Jó mezőnyök, több klasszis ló, és nem mellesleg fogadási szempontból is akadnak csemegék. No és versenytechnikailag is, hiszen a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny speciális: 2 autóstartos előfutamból az első 4-4 helyezett jut be a kora esti döntőbe úgy, hogy az első előfutamból jogosultak 1960-ról, a másodikból érkezők viszont 1980-ról fordulnak rá a futamra.

Kezdjük is ezzel. Az első előfutam (napi 2. futam) csapatából vajon mire képes a Prolongo új importja, Palace Bo? Hihetünk a berlini 14,3-as (nyerő) idejének? Ha igen, megverheti-e bármelyik másik fogat? Nálam a kérdés még: a csupaszív Zlatan LIW be tud jutni a döntőbe? Merthogy kevés ilyen lelkes ló van, aki mindig egy picit jobb még annál is, amit valójában tud. (Így lehet egy paradoxonból axióma? 😊 )

A második előfutamban (napi 3. futam) Krack du Clocher és Battistini Grif ismét megküzdenek az elsőségért és a leírt sorrend marad, mint április 1-én? Esetleg a szlovén vendég, az olasz hippodromokból érkező Fidji du Leard megveri őjet?

A napi nyitófiutam _ Matucza Lajos Emlékverseny –  Street Genius triplázásával nyit majd?

A Landlord Hendikepben (4.futam) reális-e ha a Turf tippjei mellé (Vakarcs RG – Utódló – Adamo Fling – Bailando) veszünk még valakit? Mondjuk az új tulajdonból futó Bosphorus N nyit egy placcal?

Az Amatőr Kupa 3. állomása (5. futam) csak 7 indulót hoz, bizony, rettenetesen kevés az amatőr… Takács Eszter Cseperke nyerte az eddigi 2 kupa futamot, megnyerheti a 3.-at is? Vagy esetleg a tikketre végy előre egy jó Acélos Fiút Pekkerrel?

A 6. futam a háromévesek első klasszis futama, a Ferge László Emlékverseny. 3 starthelyről fordulnak. Az élről indulókat, különösen Newtont és Euzébiót utolérhetik-e az eddig amúgy többet mutatók? Esetleg az új istállóból, új kézben startoló Eastwood harmadjára is veretlen marad?

Jó 3- és 4 évesek a Spartakus Ans Díjban (7. futam). 12 indulónak jelentett ló, de közülük a tippeletlen Despasito megmutatja végre magát? Vagy maradunk inkább a két totál sansznál, Davide Flingnél és Escobarnál?

A 8. futam lesz a Dr. Borostyánkőy döntője, és csak az lehet a kérdés: lesz-e versenyrejord?

Az utolsó előtti, azaz 9. futam a Sárközy József Emlékverseny, amelyben az a kérdésem: itt lesz a nap legnagyobb hármas-befutó osztaléka? Vagy sima papír?

Gigant Wings a Conway Boko Hendikepben (10. futam) nincs tippként beírva a szaklapba. Hiba? Elsőre nem úgy tűnik, mert Velence R., Villeneuve és Grand Illusion nagyon erőseknek tűnnek. Na de milyen lóverseny az, ahol nem lehet meglepetés?