Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kiváló szuper-szombat!

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show szombati ügetőnapján senki nem panaszkodhatott: hatalmas közönség előtt zajlottak a csaták, három remek nagyversennyel, melyekben Street Genius, Freya T Boko és Eastwood diadalmaskodtak.

A jó háromévesek számára kiírt Kincsem+ Tuti – Ferge László Emlékversenyben 20 métert adott a 3 élről forduló lónak Freya T Boko (G. Zolnaji), de ennek ellenére is ellenállhatatlannak bizonyult és jelezte, hogy évjárata egyik legjobb lova. 17,9-et ment fordulóra, ami felettébb bíztató. Búrány Adrián az ügető trénere, és méltán reménykedhet, hogy a korosztályos versenyekben rendre elől látjuk majd a lovát. Fárosz (Angyal A.) is megmutatta magamagát, és igaz, csak 6 és félhosszra futott be a nyerőtől, azért ne feledjük, hogy ő is csak 2. futását teljesítette most. 3. helyezett az élről forduló Fenegyerek (Juhász B.) lett, míg a 4. a kellemes meglepetést okozó Felhők felett (B. Novic).  Fliegauf (Fazekas I.) reményteljes helyzetben dobta el magát, utólag kiderült, hogy szerszámbaleset hátráltatta.

Freya T Boko (Goran Zolnaji) remekül futva nyert könnyen a Ferge László Emlékversenyben

A 4 éves és idősebb lovak 2560 méteres alaptávról rajtoltak. A 9 résztvevős futamban rögtön élre állt Street Genius (Fazekas I.) és gyakorlatilag úgy nyert, ahogyan akart. Az ötéves mén megmutatta, hogy kiemelt versenyekben is méltán számíthatunk rá, pláne úgy, hogy tudjuk, a rövidebb távok talán még inkább fekszenek neki. Az ezüstös Coach degli Dei (G. Zolnaji) lett, míg a 3. az egyre jobb Eternity Bar (V. Mazsity), aki ezzel egyértelműen bejelentkezett az Ügetőderbyre. Örülhetnek Prolongóék, hemzsegnek a Derby-aspiránsoktól. Premal MS (id. M. Slavic) és Devoted (Csordás E.) hibáztak.

Street Genius (Fazekas Imre) végig elől haladt, így húzta be a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyt

És ha már Ügetőderby, akkor még egy új jelölt: Eastwood! Ő győzött ugyanis a Matucza Lajos Emlékverseny 1800 méteren, igazán szép stílusban, Lakatos Csabával. Ideje teszi mindezt kiemelkedővé, hiszen 15,3-at repeszteni nem kis dolog! Ráadásul a szépreményű Éjjeli Hölgyet (Fazekas I.) verte meg. A 3. helyezett Nelstrong (G. Zolnaji) lett végül.  A szlovén színekben futó Delia OZ (id. M. Slavic) nem tudta megmutatni magát, hiszen korán kiszállt a futamból.

A napot indító Dőre Hendikepben igazolódtak az elvárások, hiszen Donia d’Aunay (Weber Zs.) és Angelina Jolie (ifj. Döme I.) küzdöttek, és végül az előbbi ért haza 3/4 hosszal. Bronzos az örök ígéret, Always Winner (Dénes Ákos).

A Landlord Hendikepben kisebb meglepetésre Csikós (Márton L.) tudott első lenni, mögé pedig Zara Mia (Nagy F.II.) és Discovery LW (ifj. Veres L.) érkeztek. Utóbbi kettő párharca lélegzetelállító volt, és Nagy Ferenc megmutatta hallatlan rutinját, a célba szinte beemelte lova orrát, és vesztett helyzetében mégiscsak felülkerekedett ellenfelén.

Elsőként érte el a célvonalat, mégis diszkvalifikálták Great Cole TG-t (Fazekas I.) tisztátalan ügetés miatt a Magyar Posta – Timoteo Díjban. Így a mögötte célba érő, mégis nyerő Fancy (Kolozsi L.) örülhetett. Titkos tippünk Electra N (Dukai T.) így 2., First Home (M. Kovacsevics) pedig 3. tudott lenni. Elizabeth Boss (V. Mazsity) ismét nem váltotta be az elvárásokat…

Dancing Lady viszont nagyon is, mivel megverte a favoritot, Zaira LV-t (Kolozsi L.) a Spartakus Ans Díjban, megszokott hajtójával, Dukai Tamással. Idén a ló 6 futásából immár harmadszorra nyert 3 helyezett futása mellett. Dreamer (Lakatos Cs.) 3. helye biztos volt, míg Elizeus LIW (Lakatos Á.) nyerése után tovább javulva ért be mögötte.

Az amatőrök Claes-L. Ljungra emlékeztek futamukkal. Takács Eszter Cseperke pedig jelezte, hogy a legjobbak közé ért a magyar amatőrök mezőnyében. Nem is az az igazán érdekes, hogy a remek esélyű Villeneuve-vel győzött, hanem az, hogy milyen tetszetősen és könnyedén oldotta meg a feladatát. A 10 éves herélt idős korára javította meg rekordját, miután káprázatos, 15,4-es időt ügetett. Joggal pályázik Cseperke egy championi címre, azt hiszem. Mögé a regnáló amatőrchampion, Gyolai Zoltán érkezett Big Ben Pax-szal, a képzeletbeli dobogó alsó fokára pedig Cherie Bella M (Rapcsó B.) állhatott.

A napot egy fantasztikus attak zárta le Zente (Fejszés Kitti) révén, aki mindenkit letakart a finisben. Kemény ellenfeleket győzött le, mert Farya BD (G. Zolnaji) és Zlatan LIW (Lakatos Á.) igencsak jó versenyzők, de nem tudtak mihez kezdeni a kiváló formában levő Zentével szemben.

A napot összefoglalva elmondható. hogy valóban első osztályú futamokat láthattunk. Goran Zolnaji nagy formában, hiszen mindhárom nagyversenyben ott volt a háromban: egy győzelem, egy második helyezés, és egy harmadik – ez a mérlege. Street Genius bizonyította klasszisát, csakúgy, mint Eastwood és Freya T Boko.

Nem tartozik az ügetőhöz, de növelte a látogatók számát a nagysikerű I. Kincsem Tacskó Verseny, melynek reméljük, lesz még folytatása, mert sokan látnák szívesen, akár még szervezettebb formában is a tacskósportot. Eme sorok írója is mindenképpen!