Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Köztársasági Díj-napi (2023.10.14) ügető kérdések

Nagyszerű versenyeket ígér nekünk ez az októberi versenynap, hiszen a Köztársasági Díj, a Kétévesek Nagydíja, az ÜTOE Nagydíj, a Romi MMS Díj és a Lester Hendikep is veretes ezőnyt szólít a starthoz. A mai menüsort Suták Csenge lapozta végig, és adta meg tippjeit. Nézzük!

Az első futamban (Racerstina Díj, alaptáv 1980 m.) én is a Turf 3 tippjét véleményezem, azaz Easy Bet (Fejszés Kitti), Downtown Girl M (Nagy F. II.) és Eden CD (Kolozsi J.) a sorrendem. Esetleg a kihagyás után futó Dezmin Lady (Kolozsi L.) lepheti meg őket.

Az Omnia Díjban (1800 m.) az új tréningből- és kézből futó Dignitá (Juhász B.) lehet az első, mögé Escobart (B. Kecsenovics) és a 2 nyerés után futó Drina TIM-et (Búrány A.) várom. Nálam Diana Krall AT (G. Zolnaji) is tipp.

A Besenyő Nadin Születésnapi Futama Hendikepben (1800 m.) Velocity (Kolozsi L.) kimagaslik. Unique (Lakatos Cs.) profival fut hosszú idő után, vele akár győzhet is. Sziklaszirt (Komáromi Krisztina) rendszerint elől végez. Västerbo No Edge (Hajnal T.) megtanult ügetni, így jó esélynek tűnik. Ciklon Fox (ifj. Turbucz S.) új tréningbe került, ha tudja azt, amit előző helyén, akkor ott lehet.

Az ÜTOE Nagydíjában (1900 m.) Enjoy (Fazekas I.) a legjobbnak tűnő ló, de legutóbb hibázott. Most szerintem mégis újra nyerni fog. Emerald (Ch. Schwarz) Németországból versenyez, jó képességű ló, akár megszorongathatja a favoritot. Eternal Flame (J. Sagaj) mostani hajtójával úgy látom, rendszerint küzdelembe ér, vagy nyer.

A Romi MMS Díj (1800 m.) is hozhat német sikert, hiszen ottani futásai szerint Viper (Ch. Schwarz) bőven tartja ezt a mezőnyt. Kérdés a Kincsem Park, illetve a balkézre haladás hogy tetszik majd neki? Devoted (Csordás E.) ha papíron nem is tűnik 3-ba valónak, azért megmutatta, hogy mindig képes felnőni a legerősebb mezőnyökhöz is. Ezt most is megteheti. Maya Viva (Janko Sagaj) 3 győzelme után hibázott, most korrigálhat. Nekem ránézésre Coach degli Dei (G. Zolnaji) a favorit, legbelülről indul.

A 90. Kétévesek Nagydíjában (1800 m.) Rutkai József két lovának a küzdelmét várom. Fabrice (Fazekas I.) és Fantastic Love (Balogh Bernadett) ebben a sorrendben végeztek a Szalay Emlékversenyben, lehet, hogy ez így marad. Fendi (Juhász B.) és Friday Night (Ch. Schwarz) küzdhetnek a placcért, bár utóbbi akár a favoritokat is megtréfálhatja.

A 7. futam a Vatikán Hendikep (2400 m.), ahol a táv miatt Carlos Foxra (Nagy F. II.) teszem a voksomat, neki a legjobb a rekordja ilyen etapra. Meglepetés lovam Titus Livius (Kolozsi S.). Creatin (Hajnal T.) friss forma, és Villeneuve (Lakatos Cs.) is jól futhat.

A Köztársasági Díjban (2400 m.) ha Maugli (J. Sagaj) győzne, akkor zsinórban a 3. alkalommal nyerné meg ezt a versenyt. Versenylovasként jól tudom, hogy egy ilyen bravúr milyen motiváló erővel bír, azaz nálam ő a fő esélyes, bár Khalid (Ch. Schwarz) megnehezítheti a győzelmét. Cardenas Baba (G. Zolnaji) legutóbb megverte Bonaparte Boss-t (V. Mazsity), de most fordulhat közöttük a kocka.

A 9., azaz zárófutam a Lester Hendikep (1900 m.). Itt is elfogadom a Turf 2 tippjét, vagyis Zara Mia (Nagy F. II.) és Danubia Lux (B. Skenderovics) csatáját várom. Meglepetésnek Zippy Boyt (Fazekas Andrea) ajánlom.