Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lady Flame Díj-napi (2023.06.10.) ügetőkérdések

Érdemes lesz már ez első futamokat figyelemmel kísérnie annak, aki fogadni szeretne a szombati ügető napon. Nem tűnnek fogadási szempontból túl egyszerűnek ezek a mezőnyök, ami pedig sportszakmailag illeti a napot, a hajtó ranglista első 3 helyezettjének (Fakekas Imre, Kolozsi László és Veljko Mazsity) mindegyike ül komoly sansz mögött. Vagyis az első kérdés máris adott: vajon ki nyer többet közülük szombaton?

Az első futam a nyeretlenek csatáját hozza. Az ugra-bugra Éden Evo megérdemli a Turftól kapott vezető sansz szerepét? Tudja ezt majd versenyben igazolni? Édes K. mögött újra Kolozsi László ül, azaz vele javítja galoppját és nyer? Mindenesetre a szintén esélyes Elinor Lady-t (Angyal A.) múltkori közös versenyükben 3 hosszal maga mögé utasította… Vagy Elegáns Hölgy (Horváth Z.) jó egy placcra?

A 2. futamban feltörekvő 3- és 4 évesek csapnak össze. Davide Fling (V. Mazsity) 16,5-ös legutóbbi idejével valóben verhetetlen? Na de az időalapon szinte azonos esélynek tűnő El Diablo (Juhász B.), Dezmin Lady (Kolozsi L.), Escobar (B. Kecsenovics), Despasito (Lakatos Cs.), Don’t Stop Me Now (Vicen P.) ötös csak végigstatisztálná? Utóbbinál érdemes figyelembe venni, hogy Vicen Pál hajtja, míg Despasitóban van képesség, ha nem hibázik, legalább egy helyezés össze szokott jönni neki!

A 2400-as Angol Lady Hendikepben megszavazható egy házibefutó Nagy Ferencéktől? Meglepetés lenne a Pálinka – Best Boy sorrend? Na jó, Vakarcs RG-t 6-szor hajtotta Erdei Péter, abból 2-szer nyert, és csak egyszer nem vitt vele haza pénzt. Itt lenne a megfejtés? Bellini Fling (Farkas Gy.) legutóbbi hosszú távú futása nem sikerült, 1900-ra javított. Most bírja majd, vagy nem?

A fordulóstartos Vas Lady Díjban 3 starthelyről indulnak a fogatok, vannak engedményes hajtók is. Élről Dream of Mine (Fazekas I.) jó esély lenne, ha nem indulna mellőle engedménnyel Cyrano RG (Dukai T.)? Euzébiónál (Nagy F. II.) nyom a latba, hogy visszakapta sulkyjába trénerét, no és rutinos ebben a startmódban? Dusán (Kolozsi L.) nehéz beállítása ellenére igazolja, hogy Derby-reménység?

Érdekes összetételű a Light Lady Hendikep. Időalapon Timoko RL Erdei Péterrel jó megállásnak tűnik. Most vajon nem ugrik? Ha nem, akkor nyer is? Vagy Vanderle (Komáromi Krisztina) elveszíti idei nyeretlenségét? Can Tach Lux (M. Kovacsevics) esetében elfogadjuk, hogy ő a szaklap favoritja?

9 induló a 6. futamban. Dulcinea del Toboso (Tanczer T.) eredményes hajtója kezében komoly elképzelés lehet helyre? És Breez Up (Kolozsi L.)? 14 hónapja nem versenyzett. Pók mester rendszerint top közeli formával hozza ki versenyzőit. No így már azonnal elképzelhető a 6 éves, ugye? Mindezek ellenére Berna Queen M. (Komáromi Krisztina) – Reménység (Lakatos Á.) csata lesz?

A nap legjobb lovai az utolsó előtti futamban, a Lady Flame Díjban startolnak. Jómagam az ideje alapján egyelőre fő Derby-esélynek tűnő Devoted (Csordás E.) és az új kezet lassan megszokó Celerina Boss (Szokola L.) meccset gondolom az első helyért. Önök? Esetleg Fazekas a csupaszív Como Tiagónak megszerzi sorozatban a 4. első helyét, összességében pedig a 9.-et? Ne feledjük, Dignitá (Márton L.) soha nem volt rosszabb élete 4 versenyében 2.-nál rosszabb. Most se lesz?

A Platina Lady Hendikep lesz a szombat záróversenye. Meglepetés lovam Bailando (Kolozsi L.). Ugye nem elképzelheteten a duplázása egy 16,7-es győzelem után? Vagy végy egy jó Trencsén (Kolozsi S.) – Acélos Fiú (Fazekas Andrea) oda-visszát a jó hangulat receptjeként?

Reméljük, eső nem lesz, és bár a lehűlés, illetve a vélhetően kissé sárosabb pálya miatt nem várhatóak feltétlenül szuperszónikus idők (ez a Derby részvételért futók számára nem jó hír), de jó csaták attól lehetnek. Ez pedig nem is lehet kérdés a sok kérdés után….