Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Meglepetések szombatja

Jó mezőnyök és jó osztalékok vártak a versenynapra kilátogatókra május 25-én, kvázi a „Lady”-k napján. A futamok névadói ugyanis olyan egykori ügetők voltak, akik egy családból származtak, és mindegyikük nevében ott volt a Lady utótag. De most nézzük a gyorsbeszámolónkat.

A szombati ügető a Rubin Lady Díj (1900 m.) első részével indult, amiben a favorit Elizabeth Boss (V. Mazsity) lesimázta a mezőnyt. Mögé a hosszabb kihagyás után starthoz álló Eminem (Fazekas Andrea) érkezett, míg a 3. Endless Love (Angyal A.) lett. Emilio Family (Kerekes E.) a startnál több mint 40 méter előnyt adott ellenfeleinek, és még így is a viszonylag közeli 4. helyen kötött ki.

A nap és az év talán legnagyobb meglepetését hozta a Magyar Williams-szindróma Társaság Díja Hendikep (1800 m.), amit, keverésileg eltalált tipszterünk, Suták Csenge. Diana Krall AT (Losonc K.) hatalmas finissel húzta be a futamot, Une Dame (Bordács L.) és Andy Baby (Kolozsi L.) előtt. Jó tikett nem volt, így az Andy Baby – Une Dame – Diana Krall AT sorrendre fizettek több mint 1061-szeres pénzt. Érdemes lett volna zsokénőnkre hallgatnia a játékosoknak…

Diana Krall AT (Losonc Kristóf) borította a kasszát…

A Vas Lady Díj (2400 m.) Domperidon (Márton L.) zsákmánya lett, a dobogós helyekre a múltkori remek idejét megismételni nem tudó Eastwood (Hajnal T.) és a hűséges Farya BD (G. Zolnaji) futottak oda. Emerald (Vezér E.) nem pozícionálódott rosszul, de ugrott.

A meghívásos Veterán Bunyósok Alapítványának Díját (1900 m.) Anikó (Lakatos A.) szerezte meg. Rutinosan várt, aztán a finisben nem volt ellene gyógyszer, pedig Bellini Fling (Pető D.) és Winoc SB (Turbucz G.) mindent elkövettek, de nekik csak a dobogó jutott. Reménység (Nyári B.) figyelem felkeltően jelezte, hogy itt van, és 4.-kén végzett.

A Nyeretlenek Versenye – Titán Lady Díjban (1800 m.) Fondorlat (Varga T.) élete 2. versenyében nagyot ment és meglepett mindenkit. Fantom KE (Kerekes E.) is lapunk tippje volt, de csak azé, így alig számítottak a helyezésére, csakúgy, mint arra, hogy a versenykarrierjét most, hétévesen kezdő Bitangjó (Szennovitz Adél) beér bronzos pozícióba. Ami ritkaság: semmilyen megállapított sorrendre nem volt találat a hármasbefutóban, így jackpot képződött a nyereményalapból. Befutóra is csak a megállapított Fantom KE – Fondorlat befutásra fizettek, ám arra 405-szörös pénzt! Meglehetősen zavaros verseny volt, ez is okozta ezt a fura sorrendet.

A Lady-napon nyert egy Lady, ez így sors-szerű! Dancing Lady (Dukai T.) behúzta ugyanis a Night Lady Díjat (1800 m.), jó kis csatában verve Etalon N-t (Csordás E.). Dignita (Kolozsi S.) kis rontása ellenére, messziről érkezve a 3., míg Easy Bet (Tänczer T.), Dreamer (Hajnal T.) és Fabrice (Fazekas I.) ellenben csalódást keltően, mattul versenyeztek.

A 7. futam volt úgymond a napi főverseny. Ez volt az Urán Lady Hendikep (1900 m.), amit a hetek óta kirobbanó formában versenyző Goran Zolnajival húzott be Nelstrong, 16,2-t ügetve. Gigant Wings-nek (Vezér Emese) ma újra kijött a lépés, így tudott 2. lenni, a dobogó alsó foka pedig Guiness des Fanes-nak (Kolozsi L.) jutott még úgyis, hogy megrongálódott sulkyjának a kereke. Két igen jó sansz, King’s Call (Juhász B.) és El Valle Sagrado (Turbucz S.) galoppoztak.

Nelstrongnak (Goran Zolnaji) nem akadt ellenfele az Urán Lady Díjban

A Rubin Lady Díj II. részét Enterprise (Weber Zs.) nyerte meg. Érdemes Kecsap istállójára odafigyelni, nagy formában a csapat! Västerbo No Edge (Hajnal T.) jól jőve tudta a 2. helyet hazavinni, míg Fermina Daza (Angyal A.) biztos 3. az előtt a Fancy (Kolozsi L.) előtt, aki favoritként nagyon lassan kezdett és nem is lehetett így előrébb.

A napot egy fordulóstartos futam zárta, a Light Lady Hendikep (alap 1960 m.) Itt is ugrott a kedvenc, Chesterfield (Kolozsi L.), orrvérzése miatt ki is hajtottak vele, de hibázott Calvin (Weber Zs.) és Bulibáró (Kolozsi J.) is. Universal Boy (Kolozsi S.) hazaért Magic Bucksot (Lakatos Cs.) megelőzve. A bronzérem sorsa óvást követően dőlt el, miután Aranyérem M (Jelinek Zs.) jogos óvását követően Angelina Jolie-t (ifj. Döme I.) mögé helyezték nekihajtás és szorítás miatt.