Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Minden változatlan

Ami cikkünk címét illeti, az elsősorban Csordás Emil és Pekker György sikersorozatára értendő, hiszen a Derby-nyerő páros ismét letette névjegyét a szünetet követő első versenynapon. Ez a szombat hozott késhegyre menő csatákat, kisebb meglepetéseket és főként favorit győzelmeket.

Érdemes is Csordás Emillel kezdeni, aki nagyon belelendült, hiszen ezen a napon is 2 győzelmet tudott begyűjteni hajtóként, trénerként pedig 3-at. Adamo Flinggel óriási csatában gyűrte be egy orrhosszal a védekező Trencsént (Gyolai Z.) a Magna Charta Hendikepben. Meg nem alkuvást tűrően, szívósan küldte előre lovát, és pont a célban tudott első lenni. A 3. hely itt Annának jutott (Fejszés Kitti).

Adamo Fling (belül, Csordás Emil) őrült csatában tudott győzni

A másik győzelmét Csordás a Wale Hendikepben aratta. Nos, ezt a sikert sem adták olcsón, kis szerencse is kellett talán hozzá, hogy a befutó elején legyen helye, de a csupaszív Zónával végül megverték a figyelemre méltón futó Fariya BD-t (G. Zolnaji).

Zóna (Csordás Emil) szépen rohamozott

A 3. sikere – idomárként – a Milliondollar Lux Hendikepben jött, ami egyet jelentett azzal, hogy a Laura istálló tulajdonosa hajtóként is örülhetett, hiszen Pekker György vezette győzelemre lovát, Australian Goldot. (Ha már a Derby-nyerő Laura istálló, ne feledjük, hogy Australian Gold mellett Adamo Fling is oda tartozik!) Ebben a futamban Titus Livius (Gyolai Nikolett) jól futott, Wonderchild (ifj. Veres L.) pedig jelezte, hogy ebben a kategóriában sem lehet leírni.

A nap nyitó futamában, A Nyeretlenek Versenyének I. részében, ahogyan azt vártuk is, Ezigen (Takács K.) nyert, ellenben másik véleményezettünk, Eperke (Nagyváry Andrea) nagyon rosszul futott. Várjuk a következő futását…

A Rendfőnök Díjban Davide Fling (V. Mazsity) kikapott, ami kellemetlenül érintette a fogadók többségét, ám nem volt vitás, hogy Búrány Adrián és Drina TIM sikere megérdemelt volt.

A Grál-lovag Díjban remekül pótolta a sulkyban Papp István Kolozsi Lászlót, hiszen vele is nagy formát mutatott My Dyla LV, aki lendületes attakkal nyert In Love Danovert (Juhász B.) és Creatine-t (Hajnal T.) verve.

My Dyla LV Papp Istvánnal is nyerni tudott

A fordulóstartos Nobody Hendikepben jött a meglepetés, az élről induló Credit Card (Szennovitz Adél) két galoppját követően nyerni tudott. Az 5 éves kanca élete 39. futására aratta 2. sikerét. Utoljára 2020. november 10-én élhette át a ló, milyen is elsőnek lenni. Az egy nyeretlen kétévesek versenye volt…

Easy Betnek (Horváth Z.) tényleg „easy” volt, ráadásul tényleg siker a siker a Nyeretlenek Versenyének II. részében. Tény, ehhez kellett, hogy a totál nyerőnek látszó, biztosan vezető Dreamer (Hajnal T.) a finisben eldobja magát. Easy Bettől 8 és fél hossznyira ért be 2.-ként Elinor Lady. Nem volt szemet gyönyörködtető a futam, de talán nem is vártuk.

A nap legvéleményesebb futama a Kincsem Park Kupa 4. állomása volt. Zénó Boko (Mészáros P.) joggal lett diszkvalifikálva orrhosszas nyerőként, mivel az utolsó métereken elhagyta a pályát. A győztes így Zagato (Erdei P.) lett, aki ment befelé a finisben, ám a versenybírák szerint ez a befelé történő kóválygása nem befolyásolta Zénó Bokót a pályaelhagyásban. Nos, igen, ki így látta, ki úgy, vitatkozni lehet rajta, de nem érdemes, a VI. szava a döntő, ez így törvényszerű. Universal Boy (Gyolai Nikolett) messzi 2. lett, Firefly Shadow (Rapcsó B.) előzetes vélekedésünknek megfelelően jól futott és bronzos lett.

Ez volt tehát a pihenő utáni első versenynap, aztán a következő szombaton máris jönnek a korosztályos nagydíjak és a Kanca Díj.