Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mount Díj-napi (2023.06.17.) ügető kérdések

Két hét elteltével kérésemre ismét Suták Csenge nézte át az ügető programot, papírformát és meglepetéseket egyaránt betippelve. Ami ezt a szombatot illeti, 8 futam van a kalapban, és a versenyek Nagy Ferencék egykori lovairól vannak elnevezve. Jómagam így már rögtön az elején egy kérdéssel kezdem: egy ilyen napon elképzelhető, hogy a Zen Bt., vagyis a Mount istálló ne arasson legalább egy győzelmet? Aligha hiszem… Mindenesetre ezt Csengével is megosztottam, talán – tippjeit elnézve – befolyásoltam is, remélem nem rossz irányba…

De nézzük, ő hogyan is látja a versenyeket előzetesen?

A Zen Díjban (1. futam) 11 induló, és máris 2 meglepetés lóval kezdek: Ernesto (Angyal A.) folyamatosan javul, ahogy látom az idejein, illetve Vasterbo No Edge (Lakatos Cs.) is képes lehet nyerni, amennyiben nem ugrik, hiszen tavasszal nyert már versenyt, igaz akkor idomárja hajtotta. Amúgy Eposz (Hajnal T.) és német hajtójával Eagle GG (Ch. Fischer) küzdhetnek a győzelemért.

Az Ördög Hegedűse Hendikepben (2. fut.) csak 6 ló. Nekem a két Nagy Ferenc idomított közül inkább Carlos Fox (Nagy F. II.) tűnik esélyesebbnek, mert jobb az ideje. Amúgy nálam Velence R. (Farkas Gy.) és Anybody (Csordás E.) az igazi nyerőnek tűnő indulók.

A 3. futam a szép nevű Újpesti Lány Hendikep. 11 startoló, Nagy Ferencéktől egy fut, és a szemem anélkül is megakadt rajta, hogy tudnám, ezek a versenyek mind egykori lovait idézik. Berna Queen M (Komáromi Krisztina) 5-ös starthelyéről akár nyerhet is, de helyre tuti jó. Ha az időket és helyezéseket nézem, akkor viszont Carina Fling (Farkas Gy.) és Csipkedd magad! (Tanczer T.) párviadala lehetséges.

Aztán jön a Diós Díj (4. fut.), amelyben Daytona Spav (V. Mazsity) a favoritom, de Dream of Mine (Fazekas I.) erős ellenfele lehet. Ja, és látom itt is van Nagy Ferenc ló, Euzébió. Tippelem is!

A Segédhajtó Kupa 3. állomásán (5. fut.) nem indul egyetlen nyerő, vagy 2. helyezett hajtó sem az eddigi két futamból, itt lesz viszont a 2-szeres 3. Fejszés Kitti. Szerintem most végre nyerni is fog Utódlóval! De Titus Liviustól (Gyolai Nikolett) is helyezést várok, és Vinifera M. (Gras Mónika) is ott lehet, azaz 3 nő is a dobogón végezhet.

A 6. futamban, a Dolores Hendikepben Dezmin Lady (Kolozsi L.) – Chicago (Nagy F. II.) – Briliáns BD (Lakatos Cs.) befutót várok, illetve ezeket a lovakat, bármilyen sorrendben. Utóbbi kettő kisebb meglepetés, tudom, de Chicago szerintem korrigál, utolsó előtti alkalommal meg ugye nyerni tudott, Briliáns BD pedig győzelem után fut. Dezmin Lady meg alap papír…

A Mount Díj (7. fut.) a nap főfutama. Szerintem az lesz a meglepetés, hogy nem lesz meglepetés, azt mondom, amit a Turf: Bobby Fischer (Juhász B.) és Zitti Tutti (V. Mazsity) csatáznak az első díjért, mögöttük meg naná, hogy Nagy Ferenc ló, vagyis Bűbájos érkezik majd.

Az utolsó verseny a Bájital Díj, ahol Street Genius (Fazekas I.) visszalép a győzelmi útjára, bár küzdhet vele In Love Danover (Juhász B.) és My Dyla LV (Kolozsi L.). Jó lónak tűnik Big Ben Pax (Kolozsi S.), aki közéjük keveredhet.

Remélem jók a tippjeim, és aki követi, sok pénzzel távozik majd általuk!