Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Német sikerek a nagydíjakban

A Food Truck Show vasárnapján az ügetők adhattak számot tudásukról, méghozzá zömében erős mezőnyökben. Ami a Marschall József Emlékversenyt és a Hungária Díjat illeti, ezekben egészen fantasztikus csapatok indultak harcba a győzelemért.

A Marschallban totális papírforma eredmény született: a két belső startszámról induló klasszis, Days of Thunder (Ch. Schwarz) és Lozano Boko (Ch. Fischer) meccselték le egymás között a 9 millió forint összdíjazású 1800 méteres versenyt. Végül előbbi start-célban nyert, egészen remek, 13,1-es időben. Robert Gramüller, a tréner nagyon kedvelheti a Kincsem Parkot, hiszen számos győzelme mellé most ismét begyűjthette szuper sprintversenyünk első díját. Lozano Bokóval mindent megpróbált hajtója taktikai szempontból, de nem jutott semmire a favorittal szemben. A magyar tulajdonból (Prolongo), de Gramüller tréningjéből induló Faith Trot (Fazekas I.) lett a 3.

Ilyen könnyen nyerte meg a Marschall József Emlékversenyt Days of Thunder Schwarz-cal

A fordulóstartos (alapt: 2560 m.) Hungária Díjban az egyedül 2600-ra forduló 4 éves – szintén Gramüller az idomárja – Perfecto (Ch. Schwarz) tökéletes és gyors startja után végig tudta, mit akar, és rendkívül stílusosan húzta be hosszú távú nagydíjunkat. Élről nagyon vártam a magyar lovakat, de helyettük – közülük a szerb Stan Getz A.T. (P. Zadel jun.) ért a dobogó 3. fokára. Az ezüstös a 60 méter hátrányból forduló szlovén tulajdonú, de magyar hajtóval, Varga Sándorral versenyző Duc de Connee lett. A nyerő ló ideje 16,2, ami az elmúlt 5 év legjobbja.

Perfecto (Ch. Schwarz) tökéletes győzelmét hozta a 109. Hungária Díj

A Játékoskártya Díj (1900 m.) nyitotta a napot, illetve Etalon N (Csordás E.), aki nagyot rohamozva tudott első lenni. A favorit Eurydice (Márton L.) kicsit elfáradt, de korrigált így ő ért oda 2.-nak, Elton John A.T. (Z. Ozvar) a 3.

De elképesztő rohamot láttunk a Fekete László Emlékversenyben (1800 m.) is, hiszen úgy nyert My Dyla LV (Kolozsi L.), hogy a befutóra érve még kb. 40 méternyi volt a hátránya. A 2. a favorit King of Santana (Ch. Schwarz), aki a start előtt hibázott, ám hatalmasat küzdve végül felért a fejbe, és küzdött az elsőségért. Bronzos a nyerő tréningtársa, Saya Best CD (Papp I.). Creatin nagy iramot ment.

Daytona Spav eddigi veretlensége a múlté, hiszen elugrotta sanszát az Elegant Yankee Díjban. Nyert helyette Enrico Fling (Fazekas I.), idén 8 futásból 5-ször. Erzsébet Királynő (Márton L.) érkezett 3.-nak Cherie Bella M (id. Marko Slavic) mögé.

A Sárközy Mária Emlékverseny (1900 m.) kisebb meglepetésre Atom Makinak (Kovács J.) jutott. Egy kis istálló nagy sikere ez, főleg ha azt vesszük, hogy a kimagasló favoritot, Vakarcs RG-t (Lakatos Cs.) verte.

A Kincsem + Tuti Hendikep (1800 m.) az örökifjú Pálinka (Nagy F. II.) győzelmével ért véget, így a népes publikum örömére azonnal felcsendült a hangszórókból a Pálinka-dal. Boszi (Kolozsi L.) jól ment, akárcsak Farinelli (ifj. Veres L.). Baraka SS-nek volt momentuma.

Kicsi, de erős mezőny a Szegedy István Emlékversenyben (1900 m.), és Digital Races (Fazekas I.) számára „kocogós”, 15-ös időben őrizte meg pesti veretlenségét, idomárjának, Balogh Bernadettnek nagy örömére. Utána is totális papírforma sorrend: Cardenas Baba (G. Zolnaji) – Zante Font (Juhász B.).

Egy futammal a vége előtt már eldőlt az Amatőr Kupa sorozat (1900 m.), hiszen győzött Takács Eszter Cseperke Ultimate Force-szal, és így pontszám tekitetében behozhatatlan előnyre tett szert, ráadásul itt is nagyon szépen és okosan hajtott. Fazekas Andreára mindig lehet számítani, 2. lett Zippy Boy-jal, míg Zoom Photo (Pekker Gy.) a 3.

Csordás Emil keretezte a versenynapot, hiszen az első futamot Etalon N-nel nyerte, míg az utolsóban, a NÚSZ Hendikepben (alaptáv 1960 m.) Anybody sulkyjában diadalmaskodott. Szilvás (Nagy F.II.) élről a 2., Zsóka (Márton L.) ugyanúgy 20-ról, mint a győztes, a 3. Anna pikk-pakk ledolgozta hátrányát, de talán épp az erős kezdés okozta a vesztét, és lett végül csak a 7.

Jó versenynap volt, méltó a Food Truck hétvégéhez. A galoppon az olasz Dettori ejtette ámulatba a népet egy nappal korábban, itt pedig egy német páros, Christof Schwarz hajtó és Thomas Gramüller tréner, egyenesen Németországból.