Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Palace Bóé magazinunk díja!

A vasárnapi ügetőversenyek élére a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa került, amelyben évről évre a leggyorsabb hazai és környező országokbéli ügetők képviseltetik magukat. De a 114. Nemzeti Díj is fontos állomása az ügető évnek, illetve a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny is érdeklődésre tart számot speciális kiírása miatt.

Rendszerint „rakéták” versenye a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa, és ez idén sem volt másként. Palace Bo, a Prolongo importja a végén talán egy picit izzadt a sikerért, ám végül Fazekas Imrével megszerezték a győzelmet egészen remek, 14,4-es időben. Tény, remekül járt Rutkai József ezzel a lóval, hiszen nemcsak gyorsnak, de kitartónak is tűnik, úgyhogy valószínűleg a Marschall József Emlékversenyben lesz vele egy jó esélyű lovunk itthonról. Mögötte komoly csatát vívott a vártnál sokkal jobban futó Cardenas Baba (G. Zolnaji) és a tavalyelőtti győztes, Unno del Duomo (Kolozsi S.). A futamot követően lapunk tiszteletdíjait Szűcs Balázs tulajdonos nyújtotta át. Díjazásban részesült Fazekas Imre hajtó, Balogh Bernadett idomár és Rutkai József tulajdonos.

A futammal kapcsolatban egyedül azt sajnáltuk, hogy Bobby Fischer nem itt indult, hanem egy hete, egy kisebb versenyben mérettetett meg. Mitagadás igazi csemege lett volna ha mint hazai tenyésztés felvette volna a kesztyűt a külföldiekkel. De ami késik, nem múlik!

A Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában Palace Bo (Fazekas Imre) nyer, mögötte 2. a takart Cardenas Baba, 3. pedig a kívül érkező Unno del Duomo

A 114. Nemzeti Díjban hat 3 éves csapott össze a nekik 40 méter előnyt adó egyetlen 4 évessel, Diamond Ville-lel. Sajnos több ló ugrott itt verseny közben, mint ahányan az előző napi gátversenyben indultak, úgyhogy csak hárman értek érvényesen célba. A sorrend azonban hozta a papírformát, azaz Éjjeli Hölgy (Fazekas I.) nyert, mögötte pedig Eternal Flame (Angyal A.) és Eastwood (Hajnal T.) végeztek, ebben a sorrendben. A nyerő idő 19.0, ami közepesnek számít ebben a futamban.

Éjjeli Hölgy (Fazekas Imre) rendkívül magabiztos volt a Nemzeti Díjban

A kétfutásos pontversenyben, a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben mindkétszer Bonaparte Boss lett az első Veljko Mazsittyal, azaz nem volt szükséges számolgatni a nyerő kilétének tekintetében a pontokat. Az összesített második helyén viszont meg kellett nézni a stoppert, hiszen váltott sorrendben lett 2., illetve 3. Catania R (id. M. Slavics) és Csak a Szél (Fazekas I.), végül előbbi lett az ezüstös 26 századmásodpercnyi előnnyel.

Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) itt a Dr. Vecseklőy Emlékverseny második futamában nyer

A nyitófutamban végre újra nyert Kolozsi László, aki repülőstartot vett az esztendő elején, de ezzel ki is nyerte magát egy időre. Kis istállója azonban lassan újra esélyhez jut, most éppen Bailandóval szerzett egy szép győzelmet.

Varga Sándor is jó formában volt egész nap, hiszen 3. lett Bailando mögött Ambrosia Giellel, aztán a 3. futamban hozta meglepetés tippünket, mivel Diófással 16,7-es kiváló idővel nyert. Aztán lett később újfent egy 2. helyezése Csodabogyóval, aki féltestvére Diófásnak, és ugyanúgy a Szindikátus istálló tulajdonában van.

Ha már ez a futam, akkor szóljunk rögvest a nyerőről! Ezüstfiú ráduplázott itt múltheti győzelmére, és ezzel a sikerrel Veljko Mazsity elmondhatja, hogy triplázni tudott ezen a napon, mivel ugye Bonaparte Boss-szal kettőt nyert a Dr. Vecseklőyben. Amúgy Ezüstfiú szépen jövöget előre, nem lepődnék meg, ha egy-két futás után évjárata legjobbjaival mérné össze erejét. Szép küllemű, megbízhatónak tűnő ügető a Kabala Ménes tenyésztése.

Az Effendi Hendikepben totális papírforma eredmény született Briliáns BD (Lakatos Cs.) és a mögötte érkező Wonderchild (ifj. Veres L.), illetve Reménység (Turbucz S.) jóvoltából.

Galambos Ernőre emlékeztünk a 8. futammal, amit Adamo Fling (Csordás E.) gyűjtött be egy huszáros rohammal a szintén a végén robbantó Very Nice Photóval (Vezér Emese) szemben.

Az amatőrök versenyében – akárcsak a korábbi Effendi Hendikepben – a totális papír igazolódott, miután a mezőny két legelismertebb hajtója kormányozták be lovaikat az első két helyre (Mangoraja – Fazekas Andrea és Australian Gold – Pekker György). Mindamellett sokáig emlékezetes lesz ez a nap a 3. helyre befutó Szabó Lillának, aki élete első helyezését érte el, amiben Urban Legend volt a segítségére.

A nap utolsó futama az egykori Kerepesi úti pálya sztárjáról, Butterfly-ról lett elnevezve. Ezt a futamot Bűbájos (Komáromi Krisztina) nyerte meg, a neki 20 méter előnyt adó Battisti Griffel (V. Mazsity) szemben, a 3. helyen Casino Royal (Angyal A.) végzett.

Remek versenynap volt, ami egyértelműen jelezte, hogy igenis van potenciál a magyar ügetőversenyzésben. Jó mezőnyök, nagy csaták és remek osztalékok jellemezték ezt a vasárnapot. Ha már osztalék: a Diófás – Emerald – Cyrano RG sorrend a 3. futamban a hármas-befutót eltaláló fogadónak 1314,7-szeres pénzt eredményezett!