Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Papírszombat

8 versenyt futottak most szombaton az ügetőn, és gyakorlatilag egyik verseny után sem lehetett azt mondani, hogy borult a papír. Minimális meglepetések persze akadtak, de ez így is a realitások hétvégéje volt.

A Vörsas Kupa 3. állomását Jellinek Emil emlékének szentelték, és nyert benne a magas sanszú Zara Mia, elhozva Dr. Pesti Adriánnak élete első győzelmét. A másodfavorit Winoc SB (Turbucz G.) a 3. helyet szerezte meg, míg kettejük közé Bellini Fling (Pető D.) ékelődött. Mindez azt jelenti, hogy a 4. helyre érkező Vitya a pontok révén bebiztosította a Vörsas sorozat első helyét hajtójának, Lakatos Attilának, melyhez gratulálunk! Reális esélye egyedül Vidák Jánosnak lett volna megelőznie őt a pontversenyben, azonban lovának, Ciklon Foxnak a bal eleje megsérült, le is távolozta a mezőny.

Aerodynamics (Búrány A.) duplázott a Talány Díj 2400 méterén, méghozzá látványos finist követően. A befutóra jelentős előnyt szerzett, ezt azonban Diófás (Varga S.) lépésről lépésre csökkentette, egy fejhossznyit azonban megtartott a sikerhez. Szoros 3. Cyrano RG (M. Kovacsevics), akiről előzetesen is írtuk, hogy a hosszú táv mindenképpen mellette szól.

A Kentish Boy Hendikep (1900 m.) házibefutót hozott, miután Count Basie AT (Tänczer T.) a befutóban robbantott, elszállt a fáradó Antonia Schwimm (Weber Zs.) mellett és nyert. Istálló- és tréningtársa, Dulcinea del Toboso (Fejszés Kitti) is nagyot finiselt, amivel a 2. helyezést húzta be. Bronzos a finis elején egy picit zsákutcába kerülő Always Winner (Dénes Ákos) lett. Dezmin Ladynek (Kolozsi L.) nem volt momentuma, Magic Bucks (Kárai J.) elfáradt.

A Nyeretlenek Versenye – Ollyan Nincs Díjban (1900 m.) Eminem (Horváth Gy.) vesztette el eddigi győzelem nélküliségét. Horváth György méltán lehet büszke, hiszen saját tenyésztésű lova ez a herélt. Demi Moore (Kolozsi S.) és Elinor Lady (Kolozsi L.) érkeztek mögötte. Dreamer (Hajnal T.) jó pozícióban ugrott az utolsó kanyarban.

A nap főfutama, az Oguz Díj (1900 m.) Dolomit Boy (Fazekas I.) zsákmánya lett. Azonnal elment vezetni, és sokáig csupán az volt a kérdés, mennyivel fog nyerni? Aztán a finisben Carlos Fox (Nagy F. II.) nekilódult, és egy hosszra megközelítette ugyan, ám megverni már nem volt képes. Finiselt Ambrosia Gielle (Varga S.) is, ami a bronzra volt elég.

Dolomit Boy (Fazekas Imre) nyerte az Oguz Díjat

Telt házas mezőnyt vert a Golden Lady Díjban (1800 m.) Domperidon (Márton L.), méghozzá elképesztően könnyedén. Az utolsó kanyar előtt állt az élre, és 25 métert vert a 2. helyezett Discovery LW-re (Kolozsi L.). Lolly Pop (Balogh Bernadett) futott oda 3.-nak. Több hibázó ügető is akadt, közülük Erzsébet Királynő (Kolozsi S.) galoppjára mentség, hogy elvesztette jobb hátsó patkóját.

Domperidon (Márton Lajos) utcahosszas nyerő volt

A Zádor Hendikepben (1800 m.) megmutatta Creatin (Hajnal T.), hogy mennyire jó ló. Nehéz versenyt futott, nemigen tudott bemenni nemhogy a falra, volt, hogy a 2. spúrba sem. De ezt is kibírta és győzött 17,2-es idővel. Meglepetésre Gigant Wings (Vezér Emese) hajrázva ezüstöt szerzett, míg a sokáig vezető Guiness des Fanes (ifj. Turbucz S.) léphetett a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. Uptown Boy M (Lakatos Cs.) gyengén ment.

A fordulóstartos Detroit Hendikepben (alap: 1960 m.) nem volt szemet gyönyörködtető az indítás. Zaharova M (ifj. Veres L.) gondoskodott az iramról, majd jött az istállóegyenesben Firefly Shadow (Lakatos Cs) és megnyerte a zárófutamot. Usain (Nagy F. II.) megindulása egy 2. helyezést jelentett, 3.-nak Ékszer K (Kolozsi L.) ért oda. Västerbo No Edge-ben (Hajnal T.) sokan bíztak, el is indult, de hibázott 700-al a vége előtt, és bár hajtója hamar letette, ez a versenyébe került, csak a 6. tudott lenni. Ezen a versenynapon egy duplázónk volt, Balogh Bernadett mint idomár tudott 2-t nyerni (Aerodynamics és Dolomit Boy).