Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pompás Pulay!

Ragyogó versenyeket láthattunk az elmúlt szombaton, melyek közül a Pulay Kornél Emlékverseny emelkedett ki leginkább rangban és küzdelemben egyaránt. Sokáig emlékezetes lesz ez a verseny, de az Underpaid Hanover Díjat nyerő Denalda Op futása is megmarad majd bennünk, az biztos!

Mert régen láttunk ennyire kiélezett versenyt úgy, hogy gyakorlatilag nem volt kimaradó ló a Pulay Kornél Emlékversenyben. Mondjuk Cardenas Babáról (Goran Zolnaji) kiderült, hogy jelen pillanatban egyértelműen a pálya királynője, hiszen a befutóra fordító kanyar elején megtámadta az addig vezető Catania R-t (id. M. Slavic) és ha nem is gond nélkül, de mindenféleképpen könnyedén leverte azt a finisben. Ami a nyerő időt illeti, ez a 13,8 egészen remek, és ezzel a futam rekordját is átírta ez a még mindig csak hatéves kanca. Catania R. azért nagyot ment, hiszen a nyerőn kívül senki nem előzte meg, míg a 3. helyre Bonaparte Boss (V. Mazsity) ért oda. Szorosan mögéjük érkezett Unnod el Duomo (Kolozsi S.) és Street Genius (Rutkai J.).

Cardenas Baba (Goran Zolnaji)

Erősebb díjazású verseny volt az Ukiya Hendikep is, 2400 méterre. A start előtt kisebb hibát vétő Zente (Tänczer T.) végül megoldotta a feladatát és stílusos győzelmet aratott a lassan újra korábbi eredményességét mutató csupaszív herélt, Zlatan LIW (Lakatos Á.) ellen. Kontránk, Zizitop (G. Zolnaji) lett a jó harmadik.

Amúgy a versenynap legjobb nyerő idejét nem a klasszis Cardenas Baba érte el, hanem Denalda Op (J. Sagaj), aki káprázatos, 13,4-es idővel tette zsebre az Underpaid Hanover Díjat (1900 m.) Az olasz tenyésztésű, szélvészgyors ügető ellen nem volt ellenszere senkinek. Premal MS (id. M. Slavic) hősiesen küzdött, ez egy ezüstös pozíciót eredményezett neki, míg a hibája után is felzárkózni tudó Coach degli Dei (G. Zolnaji) 3.-ként fordulhatott vissza. Volt egy kis csihipuhi, hibázás a versenyben, amit szívesen nélkülöztünk volna…

Daytona Spav (V. Mazsity) élete 12. futására a 9. győzelmét regisztrálhatta a What a Man Díjban, nem kérdés, hogy lesz ez még ennél is több. Itt Emerald (Vezér Emese) okozott pozitív csalódást 2. helyezésével, egyben jelzi, hogy megfér ilyen erősségű csapatban is.

Fast Track (Csordás E.) vesztette el nyeretlenségét a Nyeretlenek Versenyében, de valószínűleg a hozzá legközelebb beérkező Eperkének (Nagyváry Andrea) sem kell erre sokat várnia…

A nap finisét hozta a Taylor Boko Hendikep, ami még azzal együtt is igaz, hogy a célvonalat elsőként elérő Csikóst (Márton L.) tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálták. A nyerő így Titus Livius (Gyolai Nikolett) lett, ám csak orrhosszt vert Downtown Girl M-re (Nagy F. II.). A szerencsés 3. Bezique Va Bene (Erdei P.) lett.

Egy friss holland import, Libera DW (Búrány A.) is bontogatja szárnyait: első pesti versenyében bő egy körrel a vége előtt élre masírozva győzött, Dancing Ladyt (Dukai T.) és Edoardo Amát (Papp I.) maga mögé utasítva a Rinette Streamline Díjban.

Bármilyen meglepő is, de Komáromi Krisztina idén még nem nyert versenyt – idáig. Aztán Usaint hajtva a Milliondollar Lux Hendikep első részében bemutatta, hogy miért is kell őt a legjobbak közé sorolni, hiszen szép győzelmet aratott Andy Baby (Kolozsi L.) és Chicago (Turbucz S.) előtt. Utóbbira most már tényleg komolyan oda kell figyelnünk legközelebb!

Az utolsó futam, a Milliondollar Lux Hendikep II. része a King’s Call – Fazekas Imre kettősé lett, miután nagy rohammal törtek át a mezőnyön és szerezték meg az első helyezést. Ann Bella M (Bordács L.) is jó versenyt futott 2.-ként.