Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Remek idők – tényleg itt a tavasz!

Street Genius (Fazekas Imre)

A hőmérséklet emelkedése mindig magával hozza a jobb időteljesítményeket az ügetőn. Most, április 22-én sem történt ez másként, nagyszerű kilométer átlagok születtek.

Az élre Street Genius győzelme kívánkozik, aki kiváló, 15,6-os időben nyerte a Coral Star Hendikepet Fazekas Imre hajtásával. Gyakorlatilag péppé zúzták a mezőnyt, amelyet pedig egészen jó lovak alkottak. Erre jó példa, hogy 2. tőle 7 és fél hosszra a klasszis Übü Király lett (idén ez volt az első nekibuzdulása), a 3. pedig Velence R.. És ha már Fazekas: ismét duplázott, hiszen Bizony Ám-mal is első tudott lenni, így 1 győzelemre közelítette meg a championátusban a vezető Kolozsi Lászlót.

Csak azért nem tudta utolérni, mert a népszerű „Pók” is megnyerte a maga versenyét Dezmin Lady-vel, aki ezzel el is vesztette nyeretlenségét, és a stílusból kiindulva lesznek még közös sikereik az idén. Nem mellékesen fantasztikus hajtása volt ez Kolozsinak, megtalálta a zsákutcából kivezető utat, és abból kikeveredve húzta be az Illusion Star Hendikepet.

Így nyert Dezmin Lady Kolozsi Lászlóval

A versenynap felvezetőjében kitértem rá, hogy Veljko Mazsity félórán belül duplázhat is. Nos, a jóslat első fele bejött, mivel a kezdő Davide Flinggel nyert, ugyanakkor a napi főfutamban csupán 2. lett Celerina Boss-szal. Volt ugyanis a mezőnyben egy Catania R. (id. Marko Slavic), aki idei 7. futására már a 3. első helyét gyűjtötte be. Ez a siker tulajdonképpen egészen könnyed volt, az 5 éves herélt 16,4-ben abszolválta a futamot, amellyel saját rekordját is megdöntötte.

Catania R. és idősebb Marko Slavic a győzelem felé

Említettem már, hogy láttunk egy nagyszerű hajtást Kolozsitól, nos szintén remekelt hajtóként Vezér Emese is Very Nice Photo sulkyjában, hiszen mindent elsöprő finissel rukkolt elő, egyértelmű, hogy nagyon kellett ő is a sikerhez.

A nyitóversenyt Diófás (Varga Sándor) tette zsebre favoritként, az ezüstös itt Cyrano RG lett meglepetésként, a bronzos pedig az örökös helyezett, de nyerni képtelen Dee Dee AT.

Az utolsó futam Valentino (Miskolcsik Valentin) zsákmánya lett 16,8-as idővel Anybody előtt.

A versenynap pozitívuma egyfelől a remek időteljesítmények sora volt, de kiemelném azt is, hogy rendkívül jó hajtóteljesítményeket láthattunk futamról futamra. No és ne feledjük azt sem, hogy mindkét fordulóstartos futam jól jött el, koncentráltak a hajtók. Most jön egy hét versenyszünet, aztán jöhetnek a nagydíjak május 6-án!