Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Remek idők

Egy kvázi „csendes” versenynapon vagyunk túl, de figyelemreméltó időeredményeknek így is tapsolhattunk szombaton, ráadásul szépen csengett a kassza azoknak a legtöbb futam után, akik találtak. Egy duplázónk volt, idomárként Márton Lajos.

A nap első futamában, a fordulóstartos Just A Star Díjban Morena LV (Erdei P.) kisebb hibája ellenére is nyerni tudott, mögötte Ezigen (Weber Zs.) és Édes K. (Kolozsi L.) érkeztek. Great Cole GT (G. Tanase) és Endless Love (Dukai T.) kiestek, utóbbi galoppja sok fogadót érintett érzékenyen.

Remek, 16,3-as idővel győzött 2500 méteren Kokomo Harley (Hegedűs T.) a Hunter Star Díjban. Vártuk már a ló idei első sikerét, ő meg várta ezek szerint Hegedűs Tamást a kocsijába. Trencsén (Kolozsi S.) megküzdött a 2. helyezésért Andy Babyvel (Kolzsi L.), de megszerezte azt. Hogy Count Basie AT (Tanczer T.) csak 5. lett, arra magyarázat lett utólag a kiváló nyerő idő.

A Kincsem Park Kupa mezőnye szokás szerint igen népes volt. Lapunk kontrája, Csikós (Iván Z.) húzta be a sorozat 3. állomását, 16,9-es idővel. Jött, jött kívül és átszaladt mindenkin. Uptown Boy M kocsijában küzdött Erdei Péter, de nem volt esélye a nyerő hatéves herélt ellen. Csillagfény R. (Hegedűs T.) bronzos, mögötte pedig Zénó Boko (Mészáros P.). Anna (Németh G.) sokáig jól pozícionálta magát.

Meglepetésre Csikós győzött a Kincsem Park Kupa III. futamában Iván Zoltánnal

Élete premierjét győzelemmel ünnepelte meg Francesca (V. Mazsity), méghozzá 20,6-ot sétálva. Reményteljes ló tűnt fel tehát a Nyeretlenek Versenye – Izzy Star Díjnak az első felvonásában, de a II. részt is szinte ezt kopírozva nyerte egy másik újonc, Fortuna Ville (Búrány A.), még jobb idővel. Ő 19,7-et tudott. Utóbbi mögött is egy debütáló ügető, Fánia BD (G. Zolnaji) ért be másodikként. Jó, hogy ennyi reményteljes ló jött most elő!

A napi 5. futam, a Glamour Star Hendikep gubancos végjátékot hozott. A pályán Inforgettable (Weber Zs.) – Always Winner (Dénes Ákos) – Bezique Va Bene (ifj. Veres L.) – Bellini Fling (Farkas Gy.) sorrend született. Utóbbi ló hajtója óvott Always Winnerék ellen szorítás és akadályozás címén. Ezt a VI. elutasította, és a letett biztosítékot visszaadta, mivelhogy ítéletük szerint pusztán a dominó-elv érvényesült, és az igazi „bűnös” a nyerő Inforgettable volt, aki keresztezte a befutóban Bellini Flinget. Épp ezért a vétkes ellen hivatalból emeltek óvást, és hátra helyezték a sérelmet elszenvedő Bellini Fling mögé. Így a sorrend végül Always Winner – Bezique Va Bene – Bellini Fling – Inforgettable lett, ami végre idei első győzelméhez juttatta a hajtót és a lovat egyaránt. A futamban Downtown Girl M futása csalódást keltő volt, amikor végre elindult, ugrott.

A napi főfutamot, a Coral Star Díjat fenomenális idővel húzta be Anybody Csordás Emillel. 14,9-et repesztett, és idei 5. versenyében immár a 2. első helyezését kaparintotta meg. Dallas dei Greppi (B. Novic) tehetetlen volt vele szemben, míg Bobby Fischer (G. Zolnaji) végre ideális távján és start típusával szerepelt, ami azonnal bronzhoz segítette. Casino Royale (Angyal A.) nyerés után is feltűnően jól ment, tartja jó formáját.  Premal MS (id. Marko Slavic) megint elszállt. Kár érte, mert amúgy nagyon komoly képesség lakozik benne.

Anybody (Csordás Emil) kivédte Dallas dei Greppi rohamát a napi főfutamban

A Jackpot Star Díj zárta a napot, amelyben ajánlott kontránk, Domperidon (Márton L.) diadalmaskodott 15,8-ban. Az idomárhajtó trénerként duplázott, hiszen a Kincsem Kupát nyerő Csikóst is ő készíti fel a versenyeire. Eunike T Boko (G. Zolnaji) parádés sorozatának vetett ezzel a sikerrel véget, hiszen 6 első hely után ennek be kellett érni most egy ezüsttel. Etalon N (Csordás E.) követte őt a célban, aki mögé pedig Cherie Bella M (id. M. Slavic) futott oda.

A nap rekordnyereményét az Anybody – Dallas dei Greppi – Bobby Fischer sorrendi hármasbefutó hozta, több mint 1498-szoros pénzzel.