Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Röviden a Molnár Díj-napi ügetőversenyekről

Több érdekes és izgalmas versenyt láthattunk ezen a szombaton, azaz szeptember 9-én. Fogadási szempontból is érdekes nap volt, most röviden tekintsük át, kik is voltak a legjobbak?

A Nyeretlenek Versenyével indult a szombati program, amelyet a favorit Edoardo Ama (M. Kovacsevics) húzott be. Mögötte a 2. sansz, Dreamer (Hajnal T.) lett a 2., a dobogó alsó fokára pedik honlapunk tippje, a start előtt ugrabugráló Kall Me Queen (Kolozsi L.) ért oda. Eccelenza (Fazekas I.) hibázott.

A Mónika Hendikep a Boros Károly kezében futó kedvenc, Zénó Bokó zsákmányává vált, Breeze Up (Kolozsi L.) és Bing Crosby AT (Várhidi R.) előtt. Charlie’s World (Vicen P.) hibája után nem kapott csatlakozást.

Küzdenie kellett az első helyért Very Nice Photónak (Vezér Emese) Zara Miával (Nagy F.II.), de egy rövid nyakkal megoldotta feladatát, így övé lett a Milliomos Hendikep első díja. A 2. helyezett istálló- és tréningtársa, Usain (Komáromi Krisztina) ért oda 3.-nak.

10 ló indult a Nyeretlen Kétévesek Versenyében, és tartották a Szalay Emlékversenyben a sorrendet, csak éppen egyet előrelépve nyerni tudott Fantastic Love (Balogh Bernadett), és szintén egyet előre menve 2.-ként érte el a célt Fendi (Juhász B.). A győztes idő elsőrangú: 18,6! Mögöttük Fatigue de je t’aime (Fazekas I.) és Fárosz (Angyal A.) végeztek.

A Versenyközegek Hajtását mindig kiemelt érdeklődés kíséri, nem volt ez másképpen most sem. Ami érdekesség, hogy 5 versenyző volt valódi „közeg”, 4-en pedig meghívottak. Nos, az első 3 helyzett az utóbbiak közül került ki, hiszen Bordács Lajos győzött Une Dame-mal, Gódor Dávid a 2. (Vezér), Földes Bence pedig a 3. (Antónia Schwim). A meghívásos versenyek gyakori nyerője, Éry Judit volt a fogadók kedvence, de Auróra most momentum nélkül futva csak a 7. A meglepetést jól tükrözte, hogy a hármasbefutón nem akadt tikett a pontos sorrenddel.

A hosszú távú, fordulóstartos Molnár Díj (alaptáv 2560m.) Bűbájos (Nagy F. II.) sikerével végződött, aki alig 150 méter után már a mezőny elején találta magát és simán hazaért innentől kezdve. Két ló ment az alaptávról, Dolomit Boy (Horváth Gy.) és Csillagfény R. (Búrány A.), ők ebben a sorrendben érkeztek az első helyezett mögött. Charming Boy (Hajnal T.) gyenge versenyt teljesített.

Bűbájos (Nagy Ferenc II.) lett a Molnár Díj győztese

A Milán Díj meglepetéssel zárult, hiszen az idén eddig nem sokat mutató Danubia Lux (B. Szkenderovics) haladt át elsőként a célvonalon, egyéni rekordját 4 tizeddel megjavítva, 17,5-ben. A favorizált Escobar (B. Kecsenovics) messzi ezüstös lett Dream of Mine (Fazekas I.) előtt.

A nap utolsó futamát, a Matróna Hendikepet fordulóstarttal indították, 1960 méteres alaptávon. Innen kezdett Blazing Speed (Fejszés Kitti), aki 2 év és közel 4 hónap után tudott újra győzni. Ezzel Anikót (Weber Zs.) és Bulibárót (Kolozsi J.) előzte. Sokak kedvence volt Airline (ifj. Veres L.), aki egészségügyi kihagyását követően 3 hónap után futott újra, de a végén elfáradt.

Blazing Speednek (Fejszés Kitti) majdnem 28 hónapot kellett várnia újabb sikerére